Πτώση αποδόσεων στο αθλητικό στοίχημα: ένας πλήρης οδηγός

Πολλοί παίκτες του στοιχήματος προσπαθούν να βγάλουν χρήματα χρησιμοποιώντας διάφορες τακτικές και στρατηγικές, που βασίζονται σε πλήθος από παράγοντες. Η πτώση των αποδόσεων στο αθλητικό στοίχημα αποτελεί μία από τις πιο ελκυστικές έννοιες πάνω στην οποία αναπτύσσονται αυτές οι στρατηγικές.

Στο άρθρο που ακολουθεί θα δούμε τι ακριβώς είναι η πτώση των αποδόσεων στο στοίχημα και πως μπορεί ενδεχομένως κανείς να χρησιμοποιήσει το γεγονός αυτό ή μάλλον να το αξιοποιήσει παραγωγικά, προκειμένου να έχει επιτυχίες στο αθλητικό στοίχημα και στις προβλέψεις του.

1.

Προσφορά στοιχήματος χωρίς κατάθεση*

ΕπίσκεψηΕπίσκεψη
ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα
2.
betsson καζίνο

Προσφορά καλωσορίσματος*

ΕπίσκεψηΕπίσκεψη
ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα
3.
stoiximan

Προσφορά καλωσορίσματος*

ΕπίσκεψηΕπίσκεψη
ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα
4.

Καθημερινές Προσφορές*

ΕπίσκεψηΕπίσκεψη
ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα

Η έννοια που έχει η πτωση αποδοσεων στο στοίχημα

Η έννοια της πτώσης των αποδόσεων δεν είναι δύσκολη προκειμένου να την αντιληφθεί κανείς. Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες διαθέτουν στοιχηματικές αποδόσεις για όλα τα ενδεχόμενα ενός αγώνα, από την επιλογή του νικητή έως πιο συνθέτες αγορές. Όταν οι αποδόσεις αυτές πέσουν σε χαμηλότερα επίπεδα, τότε έχουμε αυτή την πτώση αποδόσεων. Για παράδειγμα, η νίκη της γηπεδούχου ομάδας μπορεί να είναι αρχικά 2,50 και στη συνέχεια να πέσει στο 1,80.

Τις περισσότερες φορές οι λόγοι για τους οποίους σημειώνονται αυτές οι πτώσεις αποδόσεων δεν είναι ορατοί. Κάποιοι ενδεχομένως να έχουν εσωτερικές πληροφορίες για την αρχική σύνθεση των ομάδων. Ίσως να μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτές τις πτώσεις των αποδόσεων. Για τους περισσότερους από μας τα πράγματα είναι αρκετά πιο δύσκολα στον τομέα των προβλέψεων.

Λόγοι για τους οποίους οι αποδόσεις στο στοίχημα πέφτουν

Τι είναι όμως αυτό που προκαλεί την πτώση των αποδόσεων, ιδίως όταν μιλάμε για πολύ σημαντικές υποχωρήσεις των ποσοστών; Παρακάτω θα δούμε κάποιες από τις πιο κλασικές περιπτώσεις.

Εσωτερικές πληροφορίες

Υπάρχουν άτομα σε όλες τις ομάδες που επικοινωνούν με τους παίκτες, με ιδιοκτήτες, με προπονητές και γενικά με ανθρώπους μέσα στις ομάδες. Αυτά τα άτομα έχουν τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες που δεν τις διαθέτει κανείς άλλος, ούτε καν οι ρεπόρτερ των ομάδων που γράφουν σε εφημερίδες και σε ιστότοπους. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αυτές οι εσωτερικές πληροφορίες μπορούν να προλάβουν καταστάσεις που θα οδηγήσουν σε πτώση αποδόσεων.

Για παράδειγμα, μπορεί να γνωρίζει κάποιος ότι τρεις πολύ σημαντικοί παίκτες της ομάδας έχουν πάθει τροφική δηλητηρίαση και δεν θα αγωνιστούν τελικά στον αγώνα. Μόλις αυτό γίνει γνωστό ευρύτερα γνωστό, τότε το αποτέλεσμα θα είναι η πτώση των αποδόσεων για τη νίκη της αντίπαλης ομάδας και αντίστοιχα η άνοδος των αποδόσεων για τη νίκη της ομάδας στην οποία αγωνίζονται οι παίκτες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση καλό θα ήταν να ποντάρει κάνεις στη νίκη της άλλης ομάδας, πριν όμως υποχωρήσουν οι αποδόσεις.

Πολύτιμα στοιχήματα

Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη και όσοι δουλεύουν σε στοιχηματικές ιστοσελίδες δεν πρέπει να ξεχνούμε πως είναι και αυτοί οι άνθρωποι. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες αναρτώνται στους ιστότοπους στοιχηματικών ιστοσελίδων λάθος στοιχηματικές αποδόσεις. Οι επαγγελματίες παίκτες του αθλητικού στοιχήματος ενδεχομένως να μπορούν να τις εντοπίσουν άμεσα και να κρίνουν πως αυτή η τιμή αποτελεί πολύ καλή ευκαιρία να βγάλουν χρήματα, σε πολύ υψηλότερα επίπεδα απ’ ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Είναι βέβαιο πως μετά από λίγο χρονικό διάστημα θα γίνει αντιληπτό το λάθος και η στοιχηματική ιστοσελίδα θα προσαρμόσει ανάλογα τις αποδόσεις. Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει πως οι αποδόσεις στη συνέχεια θα πέσουν και αυτό είναι σχεδόν βέβαιο. Το θέμα είναι πότε θα αντιληφθεί το λάθος η στοιχηματική ιστοσελίδα και αν θα προλάβει ο παίκτης μέχρι τότε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση αυτή.

Κίνηση των αποδόσεων στο στοίχημα λόγω γκανιότας

Η πιο κλασική περίπτωση πτώσης των αποδόσεων έχει να κάνει με την ίδια την ισορροπία της αγοράς. Όταν μία στοιχηματική ιστοσελίδα βγάζει τις αποδόσεις για έναν αγώνα και πιο συγκεκριμένα για τον άσο για το Χ και για το διπλό, τότε αυτό προκύπτει από έναν αλγόριθμο, ο οποίος συμπεριλαμβάνει μέσα από την γκανιότα, δηλαδή το κέρδος της στοιχηματικής ιστοσελίδας. Για πολλούς και διάφορους λόγους οι παίκτες του στοιχήματος ενδεχομένως να αρχίσουν να ποντάρουν μεγάλα ποσά  προς μία μόνο κατεύθυνση, θεωρώντας την ενδεχομένως πιο ελκυστική ή έχοντας συγκεκριμένη πληροφόρηση που επηρεάζει το αποτέλεσμα του αγώνα σε μεγάλο βαθμό, την οποία δεν έχει ακόμα η στοιχηματική ιστοσελίδα.

Εφόσον πολλά χρήματα παίζονται μόνο προς ένα σημείο, η στοιχηματική ιστοσελίδα προχώρα σε πτώση των αποδόσεων του σημείου αυτού και σε άνοδο των υπολοίπων σημείων. Σκοπός είναι τα υπόλοιπα σημεία να γίνουν πιο ελκυστικά για τους παίκτες, ενώ για την εταιρεία στόχος είναι να πέσουν χρήματα σε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και να περιοριστεί το ενδεχόμενο η στοιχηματική ιστοσελίδα να έχει μεγάλες απώλειες εάν προκύψει τελικά αυτό στο οποίο έχουν στοιχηματίσει όλοι. Όλη αυτή η διαδικασία πτώσης των αποδόσεων του στοιχήματος ενδεχομένως να δημιουργεί καλύτερες προοπτικές πλέον και στην πράξη, εφόσον κάνεις ποντάρει στην αντίπαλη ομάδα.

Άλλες αιτίες πτώσης των στοιχηματικών αποδόσεων 

Υπάρχουν γενικά πολλές αιτίες που μπορούν να οδηγήσουν σε πτώση των αποδόσεων. H μετακίνηση των αποδόσεων είναι γενικά πάρα πολύ συνηθισμένη στο στοίχημα, σε όλα τα αθλήματα. Σε κάθε λεπτό μπορεί να έχουμε αλλαγή που ακολουθείται από νέες αποδόσεις. Η κίνηση των αποδόσεων είναι ακόμα πιο μεγάλες και συχνές κατά τη διάρκεια του live στοιχήματος, στα διάφορα αθλητικά γεγονότα που είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό οφείλει ο παίκτης να το γνωρίζει, καθώς και τις μεταβολές που δημιουργούνται στο πρόγραμμα του στον χώρο του στοιχήματος.

Μπορούν επιπλέον να οφείλονται σε:

  •       Τραυματισμό ή αποβολή κάποιου σημαντικού παίκτη.
  •       Κάποια αλλαγή παίκτης ενός προπονητή.
  •       Ξαφνικού ζητήματος σε κάποια ομάδα (πχ. κόκκινη κάρτα).
  •       Αποφάσεις προπονητών να αντικαταστήσουν βασικούς παίκτες με παίκτες χωρίς εμπειρία.
  •       Γενικά γεγονότα, όπως μία ίωση που επηρεάζουν όλη την ομάδα.
  •       Κεκλεισμένων των θυρών αγώνες χωρίς θεατές.
  •       Ασυνήθιστες καιρικές συνθήκες.
  •       Αλλαγές στο γήπεδο και στον αγωνιστικό χώρο.

Τα διάφορα είδη πτώσης των στοιχηματικών αποδόσεων

Μπορούμε να διακρίνουμε σε τρεις βασικές κατηγορίες την πτώση των αποδόσεων. Πιο συγκεκριμένα:

Ηθελημένη πτώση αποδόσεων στο στοίχημα

Το συγκεκριμένο είδος πολλές φορές σχετίζεται με στημένα παιχνίδια. Ωστόσο, οι στοιχηματικές ιστοσελίδες διαθέτουν την ικανότητα να αντιδράσουν πολύ γρήγορα σε τέτοιες εξελίξεις. Το πιο συνηθισμένο είναι απλά να κλείσουν τη συγκεκριμένη στοιχηματική αγορά και να μην δέχονται πλέον στοιχήματα ή να ακυρώσουν όσα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Η ηθελημένη πτώση αποδόσεων μπορεί, επίσης, να σχετίζεται και με το fair play. Για παράδειγμα, όταν ουσιαστικές πληροφορίες που μπορούν να έχουν σημασία για την εξέλιξη ενός αγώνα διαρρέουν. Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες και πάλι καταφέρνουν να μάθουν αυτά τα νέα πολύ γρήγορα και μπορούν να ρίξουν τις αποδόσεις και να τις διαμορφώσουν στα επίπεδα που επιθυμούν πολύ γρήγορα.

Αυθόρμητη πτώση αποδόσεων στο στοίχημα

Μια αυθόρμητη πτώση των αποδόσεων προκύπτει όταν οι περισσότεροι παίκτες του στοιχήματος είναι βέβαιοι για ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Αυτό συμβαίνει συχνά στους πιο δημοφιλείς αγώνες και πρωταθλήματα. Η συγκέντρωση μεγάλου χρηματικού ποσού προς μία κατεύθυνση έχει ως αποτέλεσμα οι στοιχηματικές ιστοσελίδες να ρίχνουν τις αποδόσεις στο σημείο αυτό, ενισχύοντας τα υπόλοιπα για να αξιοποιηθούν τα πονταρίσματα σε όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

Πτώσεις αποδόσεων στο στοίχημα με γεωγραφικό ενδιαφέρον

Υπάρχουν πολλές φορές περιπτώσεις κατά τις οποίες οι παίκτες σε μία συγκεκριμένη χώρα αρχίζουν και στοιχηματίζουν υπέρ της εθνικής τους ομάδας ή κάποιο πολυαγαπημένο τοπικό σύλλογο. Αυτό δημιουργεί ανισορροπίες που προκαλούν όπως είδαμε παραπάνω την αυθόρμητη πτώση των αποδόσεων. Συνεπώς τα δύο αυτά είδη σχετίζονται μεταξύ τους.

Πτώση αποδόσεων στο στοίχημα πριν την έναρξη των αγώνων

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τις αγορές και πως σχετίζονται αυτές με την πτώση των αποδόσεων, θέλουμε να κάνουμε άλλον ένα διαχωρισμό ο οποίος είναι εάν η κινητικότητα εμφανίζεται πριν την έναρξη των αγώνων ή κατά τη διάρκεια αυτών. Τα πράγματα εδώ είναι αρκετά εύκολα. Φροντίστε να ελέγξετε εάν η στοιχηματική ιστοσελίδα που χρησιμοποιείτε έχει διαφορετικές αποδόσεις τη στιγμή που δημοσιεύει τις αποδόσεις και για παράδειγμα την επόμενη ημέρα πριν την έναρξη βέβαια του αγώνα. Το να αναγνωρίζει κανείς τις ομάδες και τα πρωταθλήματα σημαίνει ουσιαστικά πως μπορεί να αναγνωρίζει άμεσα το οποιοδήποτε λάθος της απόδοσης ή να περιμένει τα παιχνίδια εκείνα στα οποία οι στοιχηματικές αποδόσεις πέφτουν πριν από την έναρξη των αγώνων. Η πτώση, ιδίως όταν μιλάμε για κάποιο ευρωπαϊκό αγώνα ή για κάποιον αγώνα κυπέλλου, μπορούν να είναι πολύ σημαντικές και παράλληλα πολύ προσοδοφόρες.

Ας πούμε για παράδειγμα πως ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη την Κυριακή και οι στοιχηματικές ιστοσελίδες προβλέπουν καθαρή νίκη του Παναθηναϊκού. Έτσι οι  αποδόσεις του ματς διαμορφώνονται περίπου 1,70 για τη νίκη του γηπεδούχου, στο 3,75 για την ισοπαλία και στο 4,33 για τη νίκη του Άρη. Ας υποθέσουμε τώρα πως και οι δύο ομάδες έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στα μέσα της εβδομάδας, πριν το μεταξύ τους αγώνα.

Επιπλέον ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να ταξιδέψει εκτός έδρας, στη Γερμανία, για να αντιμετωπίσει την Μπάγερ Λεβερκούζεν, ενώ ο Άρης αντίστοιχα αντιμετωπίζει στην έδρα του τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ας υποθέσουμε τώρα πάλι πως ο Παναθηναϊκός είχε τελικά μία πολύ κακή ήττα και παράλληλα χάνει τον Παλάσιος, έναν πολύ καλό και κομβικό παίκτη για την ομάδα . Αντίθετα ο Άρης φαίνεται να είχε τελικά εύκολο απόγευμα στο γήπεδο του με μεγάλο προβάδισμα από νωρίς, και μάλιστα ο προπονητής είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει και κάποιους παίκτες.

Αν τώρα μπει κανείς στη στοιχηματική ιστοσελίδα και δει τις αποδόσεις για τον αγώνα Παναθηναϊκός – Άρης, θα παρατηρήσει πώς οι αποδόσεις για την ισοπαλία ή για την εκτός έδρας νίκη θα πέσουν. Οι νέες αποδόσεις θα διαμορφώνονται πλέον περίπου στα επίπεδα του 2,00 – 3,50 – 3,50. Έτσι εάν είχατε επιλέξει να στοιχηματίσετε υπέρ του Άρη για να κερδίσει τον αγώνα θα πως έχετε ήδη κέρδος. Αν προχωρήσετε σε Cash Out στο σημείο αυτό, πιθανότατα θα έχετε ήδη κέρδος, πριν καν ξεκινήσει ο αγώνας. Μπορείτε, επίσης, να προχωρήσετε σε αντίθετο ποντάρισμα πχ. στο 1Χ το οποίο πλέον βρίσκεται σε υψηλότερες αποδόσεις και αυτό συνολικά να σας δίνει κέρδος.

Με το ίδιο σκεπτικό έχετε τη δυνατότητα να συνεχίσετε να στοιχηματίζετε στο αποτέλεσμα του αγώνα ή σε ειδικές αγορές (γκολ, κόρνερ, κάρτες κλπ.). Βεβαιωθείτε πώς έχετε αφιερώσει αρκετό χρόνο προκειμένου να ελέγχετε τακτικά της απόδοσης του ματς το οποίο σας ενδιαφέρει. Ένας τραυματισμός, μία απρόσμενη αλλαγή στο σχηματισμό της ομάδας, οι καιρικές συνθήκες ή ακόμα και ο διαιτητής μπορούν να παρέχουν ευκαιρίες για να εκμεταλλευτείτε τις στοιχηματικές αποδόσεις.

Εάν για παράδειγμα σκοπεύετε να ποντάρετε σε γκολ (over/ under ή να σκοράρουν και οι δύο ομάδες), βεβαιωθείτε πως ξέρετε καλά τι καιρό θα έχει την ημέρα του ματς. Ισχυρές βροχοπτώσεις μπορούν πολύ εύκολα να αλλάξουν τα δεδομένα και τις στοιχηματικές αποδόσεις. Εάν πρόκειται για δύο ομάδες που σκοράρουν πολύ συχνά και στοιχηματίσετε σε ένα under 2,5 τότε έχετε πραγματικά κάνει ένα πολύ καλό ποντάρισμα, εφόσον στοιχηματίσετε νωρίς. Στη συνέχεια θα δείτε πως οι αποδόσεις θα πέσουν σε αυτά τα παιχνίδια.

Πτώση αποδόσεων κατά τη διάρκεια των αγώνων

Η προσπάθεια νίκης με την πτώση των αποδόσεων κατά τη διάρκεια του live στοιχήματος είναι πιο πολύπλοκη. Η εκμετάλλευση της πτώσης των αποδόσεων χρειάζεται μία ξεκάθαρη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσετε μέχρι το τέλος στο πρόγραμμα σας. Καταρχάς θα πρέπει να παρακολουθείται οπωσδήποτε τηλεοπτικά ή μέσω live streaming τον αγώνα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, η στοιχηματική ιστοσελίδα θα πραγματοποιήσει πολλές αλλαγές στις αποδόσεις και ενδεχομένως να καλύψει κάποιο πιθανό λάθος στις αρχικές αποδόσεις. Ενδέχεται επίσης να προστατέψει την εταιρεία από πιθανά μεγάλα χτυπήματα πονταρισμάτων παικτών με μεγάλα ποσά.

Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν πολλές αλλαγές και διορθώσεις. Εσείς θα πρέπει να είστε εκεί, έτοιμοι να εκμεταλλευτείτε τις καταστάσεις και οποιοδήποτε λάθος προκύψει. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει προηγουμένως να έχετε μελετήσει καλά και να γνωρίζετε τα πάντα σχετικά με τον αγώνα. Δεν πρόκειται απλά για μία εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος. Μάθετε το ορισμένα πράγματα για τους σχηματισμούς των ομάδων, το στυλ του παιχνιδιού των δύο αντιπάλων, ακόμα και για τον διαιτητή και πόσο πιθανό είναι πχ. να βγάζει πολλές κάρτες στους παίκτες ή να δίνει φάουλ και πέναλτι.

Θυμηθείτε πως οι στοιχηματικές αποδόσεις στις ειδικές αγορές θα πέφτουν, καθώς ο αγώνας εξελίσσεται. Συνεπώς δεν υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες εκεί. Παρόλα αυτά, αν οι στοιχηματικές αποδόσεις υποχωρήσουν πάνω από 15% σε μία κίνηση, αυτό θα πρέπει να ανάψει ένα κόκκινο φωτάκι. Θα έχουν ενημερωθεί ήδη όλοι οι έμπειροι παίκτες του στοιχήματος. Το επόμενο γκολ / κόρνερ / κάρτα και οτιδήποτε άλλο, είναι κάτι παραπάνω από πιθανότητα πλέον.

Οι έμπειροι παίκτες του στοιχήματος που βασίζουν το παιχνίδι τους στην πτώση αποδόσεων, ακολουθούν αυτόν τον κανόνα του 15%. Κάθε φορά που οι αποδόσεις πέφτουν ή ανεβαίνουν πάνω από 15% από την αρχική τους τιμή, αυτό σημαίνει πως είναι έτοιμοι για δράση. Ακολουθήστε αν θέλετε το παράδειγμά τους, αλλά έχετε υπόψη πως η πτώση των αποδόσεων στο live μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες νίκες, αλλά και σε μεγάλες ήττες αν δεν προσέξετε ιδιαίτερα.

 

Στρατηγικές πονταρίσματος σε αποδόσεις που πέφτουν

Η πτώση των αποδόσεων σε κάποιο ποδοσφαιρικό αγώνα ή σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα έχει ως αποτέλεσμα την εφαρμογή συγκεκριμένων στρατηγικών από τους παίκτες του στοιχήματος. Υπάρχουν παίκτες που στοιχηματίζουν σε αποδόσεις που πέφτουν, θεωρώντας πως αυτό αποτελεί μία ένδειξη πως η ομάδα είναι πλέον πιο ανταγωνιστική απ’ ότι περίμενε κανείς και είναι πιο πιθανό να προκύψει το σημείο αυτό.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άτομα που κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Όταν η απόδοση πέφτει, συμβαίνει όπως είπαμε το αντίθετο στα υπόλοιπα σημεία που σχετίζονται με αυτή. Αυτό οδηγεί πολλούς παίκτες να επιλεγούν τελικά υψηλότερες αποδόσεις στο αντίθετο σημείο, προσδοκώντας μεγαλύτερα κέρδη τελικά.

Οι νέοι παίκτες που ασχολούνται λίγο καιρό με το στοίχημα ενδεχομένως να χάσουν χρήματα χρησιμοποιώντας τέτοιες τεχνικές στοίχημα. Τα πράγματα είναι πραγματικά πολύπλοκα και χρειάζεται συνήθως ένα αρκετά εξελιγμένο μοντέλο προκειμένου να κάνει τις σωστές εκτιμήσεις για την επόμενη εξέλιξη των αποδόσεων.

Εφαρμόζοντας συγκεκριμένες στρατηγικές στην πράξη

Παρακάτω θα δούμε δύο συγκεκριμένες στρατηγικές πιο πρακτικά, προκειμένου να καταλάβετε πώς μπορεί κανείς να εκμεταλλευτεί την πτώση των στοιχηματικών αποδόσεων. Τα παρακάτω παραδείγματα αποτελούν απλές αναφορές που σκοπό έχουν να σας δώσουν μία πρώτη «γεύση» και μια «αφετηρία» προκειμένου να δημιουργήσετε τα δικά σας τα στοιχηματικά μοντέλα και στρατηγικές. Αναφερόμαστε πολύ χονδρικά σε αυτά και φυσικά δεν μπορούν σε αυτή τη μορφή τα παραδείγματα, χωρίς επεξεργασία, να εγγυηθούν σταθερά αποτελέσματα. Σημειώστε, επίσης, πως η κάθε στρατηγική που σας προτείνουμε και σας αναλύουμε παρακάτω έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ποντάροντας στην πτώση των αποδόσεων

Η συγκεκριμένη στρατηγική ουσιαστικά έχει ως σκοπό να περιμένουμε την κορύφωση των αποδόσεων, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε το ποντάρισμα μας. Η πιθανότητα της νίκης παραμένει πάντα η ίδια και τα πιθανά κέρδη με τον τρόπο αυτό είναι προφανώς αυξημένα. Δεν έχει σημασία αν ποντάρουμε στο φαβορί ή στο αουτσάιντερ, θα δούμε παρακάτω και τις δύο περιπτώσεις. Σημασία έχει να ποντάρουμε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή.

Ποντάροντας στο outsider

Όταν σε έναν αγώνα ανάμεσα σε ένα αουτσάιντερ και σε ένα φαβορί οι αποδόσεις υποχωρούν προς όφελος του φαβορί, τότε έχει λογική να στοιχηματίσουμε στο θετικό χάντικαπ ανάμεσα σε ένα εύρος 1,70 – 1,90 για τη νίκη του φαβορί. Για παράδειγμα στον αγώνα της Λίβερπουλ κόντρα στην Μπαρτσελόνα οι στοιχηματικές αποδόσεις για το χάντικαπ (+2) πηγαίνουν από το 1,19 στο 1,50 για νίκη της Λίβερπουλ. Το πιθανό κέρδος στην περίπτωση αυτή με ποντάρισμα 100 ευρώ πήγε από τα 19 ευρώ στα 51, ωστόσο η πιθανότητα επιτυχίας παραμένει η ίδια.

Ποντάροντας στο φαβορί

Στην περίπτωση που οι στοιχηματικές αποδόσεις για το αουτσάιντερ πέφτουν πολύ, τότε είναι ενδεχομένως καλύτερα να στοιχηματίσει κανείς στην νίκη του φαβορί. Πιθανότατα καλό είναι να περιμένει μέχρι οι στοιχηματικές αποδόσεις να φτάσουν τουλάχιστον στο 1,50. Για παράδειγμα, η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει την Οσασούνα και η στοιχηματική απόδοση για τη νίκη της Γιουβέντους πηγαίνει από το 1,25 στο 1,50. Το πιθανό κέρδος στοιχηματίζοντας με 100 ευρώ πηγαίνει από τα 25 ευρώ στα 50.

Δημοσιεύτηκε την ημερομηνία 08-07-2022 από Κωνσταντίνος Παγωμενάκης

Σχετικά με τον συγγραφέα

Κωνσταντίνος Παγωμενάκης

Απόφοιτος της Σχολής Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό στην πολιτική επικοινωνία και τις νέες τεχνολογίες. Διαθέτω περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρία στον χώρο του αθλητικού στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο και μεγάλη γνώση του τομέα αξιολόγησης ιστότοπων καζίνο και αθλητικού στοιχήματος στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Η τεχνολογία με συναρπάζει γι' αυτό και την ακολουθώ σε κάθε της βήμα στο διαδίκτυο!

Εμφάνιση περισσότεων δημοσιεύσεων από Κωνσταντίνος Παγωμενάκης
×
P