Βραζιλία εναντίον Ελβετία |2022-11-28| ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ – ΣΤΟΙΧΗΜΑ – ΑΝΑΛΥΣΗ

Group Stage - World Cup 2022-2023 | Αγωνιστική 2
| 28 Νοέ 2022-4:00 μμ
Brazil
Brazil
- : -
Switzerland
Switzerland

Η Βραζιλία και η Ελβετία αναμετρήθηκαν χθες στο θέμα του ποδοσφαίρου σε μια μάχη που έκανε τους πάντες να παραμιλούν. Το άθλημα ήταν κλειστό, όμως τελικά η Βραζιλία βγήκε νικήτρια με τελικό σκορ 2-1.

Brazil and Switzerland Battle it Out on the Soccer Field

Δείτε αυτό το βίντεο

 

Οι 2 ομάδες

 

Οι εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου της Βραζιλίας και της Ελβετίας θα αναμετρηθούν αυτή τη στιγμή σε έναν ευχάριστο αγώνα. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι 2 ομάδες παίζουν η μία με την άλλη εδώ και δώδεκα χρόνια. Η ομάδα της Βραζιλίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η ομάδα της Ελβετίας στην έκτη.

 

Βραζιλία

 

Η Βραζιλία είναι αναμφίβολα μία από τις πιο κερδοφόρες ομάδες στην ιστορία του παιχνιδιού, έχοντας λάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο 5 φορές. Επιπλέον, έχει κατακτήσει τη δεύτερη θέση σε δύο διοργανώσεις. Η Ελβετία, εναλλακτικά, δεν έχει λάβει ποτέ το Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο έχει πιστοποιηθεί για τον αγώνα 11 φορές.

Η Βραζιλία θεωρείται ευρέως ότι είναι η καλύτερη ομάδα, ωστόσο η Ελβετία έχει αποδειχθεί δύσκολος αντίπαλος τον τελευταίο καιρό. Το 2018, η Βραζιλία νίκησε οριακά την Ελβετία με 1-0 σε έναν ευχάριστο αγώνα. Το 2014, οι 2 ομάδες συναντήθηκαν στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τη Βραζιλία να κερδίζει με 2-1.

Η τελευταία συγκέντρωση μεταξύ των δύο ομάδων ήταν το 2016, αφού συναντήθηκαν σε έναν ευχάριστο αγώνα που κατέληξε σε ισοπαλία 0-0.

 

Ελβετία

 

Αν υποθέσουμε ότι μιλάμε για τις ομάδες των ανδρών, η Βραζιλία βρίσκεται στην 1η θέση στον πλανήτη από τη FIFA, ενώ η Ελβετία στην έκτη.

Η Βραζιλία έχει λάβει το Παγκόσμιο Κύπελλο 5 φορές, ενώ η Ελβετία δεν το έχει λάβει ποτέ. Η Βραζιλία έχει λάβει επιπλέον δύο χρυσά ολυμπιακά μετάλλια στο ποδόσφαιρο, ενώ η Ελβετία δεν έχει λάβει ποτέ ολυμπιακό μετάλλιο στο ποδόσφαιρο.

Στις αναμετρήσεις μεταξύ τους, η Βραζιλία έχει επικρατήσει της Ελβετίας 18 φορές, ενώ η Ελβετία έχει επικρατήσει της Βραζιλίας μόνο 7 φορές. Η τελευταία φορά που αυτές οι δύο ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους ήταν το 2013, όταν η Βραζιλία κέρδισε 2-1.

 

Το ιστορικό παρελθόν μεταξύ των 2 ομάδων

 

Αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο άθλημα. Οι 2 αήττητες ομάδες αντιμετωπίζουν η μία την άλλη για πρώτη φορά στο ιστορικό παρελθόν. Ο νικητής θα πάρει το πολυπόθητο χρυσό τρόπαιο. Η Βραζιλία δεν έχει χάσει ποτέ αγώνα απέναντι στην Ελβετία, ωστόσο η Ελβετία είναι το αουτσάιντερ σε αυτό το παιχνίδι.

 

Προηγούμενοι αγώνες

 

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βραζιλίας έχει αντιμετωπίσει την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελβετίας δέκα φορές, με τη Βραζιλία να κερδίζει επτά φορές, την Ελβετία να κερδίζει δύο φορές και έναν αγώνα να λήγει ισόπαλος. Η πρώτη συγκέντρωση μεταξύ των 2 ομάδων έγινε στη Βασιλεία της Ελβετίας στις 7 Ιουνίου 1966, με τη Βραζιλία να κερδίζει με 2-1. Στην τελευταία συγκέντρωση μεταξύ των 2 ομάδων, στις 20 Αυγούστου 2013, η Βραζιλία κέρδισε 1-0 σε έναν ευχάριστο αγώνα στη Βέρνη της Ελβετίας.

 

Η αντιπαλότητα

 

Η αντιπαλότητα μεταξύ της Βραζιλίας και της Ελβετίας χρονολογείται από τη δεκαετία του '50, όταν η εθνική ομάδα της Ελβετίας άρχισε να ενισχύεται και να προβληματίζει τη Βραζιλία για τον τίτλο της καλύτερης ομάδας στον πλανήτη. Οι 2 ομάδες συναντήθηκαν σε πολλούς αγώνες υψηλού επιπέδου μέσα στα επόμενα χρόνια, με τη Βραζιλία να κερδίζει τους περισσότερους από αυτούς. Παρ' όλα αυτά, η ελβετική ομάδα απέδειξε το ταλέντο της τερματίζοντας διαρκώς μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις των κυριότερων τουρνουά, ενώ η Βραζιλία αγωνιζόταν να φροντίσει για την κυριαρχία της. Το 2014, οι 2 ομάδες συναντήθηκαν ξανά στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την Ελβετία να κερδίζει με 1-0.

 

Το σημερινό σενάριο

 

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας αντιμετωπίζει την ελβετική ομάδα σε έναν αγώνα που αναμένεται να είναι έντονος. Οι Βραζιλιάνοι είναι αναγνωρισμένοι για το στιβαρό επιθετικό τους παιχνίδι, ενώ το ελβετικό πλήρωμα είναι κατανοητό για την πειθαρχημένη προστασία του.

 

Οι παίκτες

 

Το βραζιλιάνικο πλήρωμα είναι γεμάτο με παίκτες παγκόσμιας κλάσης, μαζί με τους Νεϊμάρ, Φιλίπ Κουτίνιο και Ρομπέρτο Φιρμίνο. Το ελβετικό πλήρωμα δεν πρέπει να υποτιμηθεί, ωστόσο, ιδιαίτερα με παίκτες όπως οι Xherdan Shaqiri και Granit Xhaka στις τάξεις του. Αυτό εγγυάται ότι θα είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι μεταξύ δύο ισοδύναμων ομάδων.

 

Οι προπονητές

 

Η εθνική ομάδα της Βραζιλίας μπορεί να προπονηθεί από τον Τίτε, ο οποίος έχει αναλάβει το κόστος από το 2016. Είναι ένας μόλις στρογγυλός άνδρας που αποπνέει ήρεμη αυτοπεποίθηση. Αναγνωρίζεται για την τακτική του δεινότητα και οι ομάδες του είναι πάντα αποτελεσματικά έτοιμες.

Η εθνική ομάδα της Ελβετίας μπορεί να προπονηθεί από τον Vladimir Petković, ο οποίος έχει αναλάβει το κόστος από το 2014. Είναι ένας ψηλός άνδρας με επιβλητική παρουσία. Είναι γνωστός για την ήρεμη συμπεριφορά του και τον τρόπο του να παίρνει το καλύτερο από τους παίκτες του.

 

Το άθλημα

 

Το άθλημα ήταν μια μάχη από την αρχή. Η Βραζιλία ήταν αποφασισμένη να πάρει τη νίκη και η Ελβετία ήταν εξίσου αποφασισμένη να την σταματήσει. Το άθλημα πήγαινε μπρος και πίσω και κάθε ομάδα είχε το μερίδιο των εναλλακτικών λύσεων που της αναλογούσε. Τελικά, η Βραζιλία βγήκε νικήτρια με σκορ 2-1.

 

Το πρώτο ημίχρονο

 

Το πρώτο ημίχρονο του αθλήματος ήταν μια μάχη μεταξύ των δύο ομάδων, χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να είναι σε θέση να πάρει ένα διαφανές προβάδισμα. Η Βραζιλία είχε περισσότερη κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπόρεσε να τη μετατρέψει σε στόχους, ενώ η Ελβετία αρκέστηκε στο να καθίσει ξανά και να χτυπήσει τη Βραζιλία στην αντεπίθεση. Το ημίχρονο έληξε 0-0.

 

Το δεύτερο ημίχρονο

 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με επιπλέον από τα ίδια, με την Ελβετία να ελέγχει το άθλημα και να διατηρεί τη ζωτικότητά της. Η Βραζιλία άρχισε να αναπτύσσει εκνευρισμό και το παιχνίδι της έγινε πιο αποφασιστικό επειδή τα λεπτά περνούσαν. Τέλος, στο 89ο λεπτό, η Βραζιλία κέρδισε ένα ελεύθερο λάκτισμα απλά έξω από το χώρο του πέναλτι της Ελβετίας. Ο Νεϊμάρ πήγε να το εκτελέσει και με ένα υπέροχο σουτ στην ψηλότερη γωνία έδωσε στη Βραζιλία το προβάδισμα. Υπήρχε παρόλα αυτά χρόνος για να απαντήσει η Ελβετία, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει την ισοφάριση και το παιχνίδι έληξε 1-0 υπέρ της Βραζιλίας.

 

Τα επακόλουθα

 

Μετά από μια παρατεταμένη και έντονη μάχη, η Βραζιλία αναδείχθηκε νικήτρια απέναντι στην Ελβετία. Με τελικό σκορ 1-0, η Βραζιλία κατάφερε να περάσει και να εξασφαλίσει τη θέση της στον επόμενο γύρο. Αυτός ο αγώνας ήταν εξαιρετικά σημαντικός για κάθε ομάδα, ωστόσο ήταν ιδιαίτερα έντονος για τη Βραζιλία.

 

Οι αντιδράσεις

 

Επειδή η λάσπη καταλάγιασε στο άθλημα, κάθε ομάδα έπρεπε να αντιμετωπίσει τα επακόλουθα του αγώνα της. Η ομάδα της Βραζιλίας τιμωρήθηκε με πρόστιμο 62.500 δολαρίων από τη FIFA και της δόθηκε προειδοποίηση. Στο ελβετικό πλήρωμα δεν επιβλήθηκε πρόστιμο, ωστόσο του δόθηκε αυστηρή προειδοποίηση. Κάθε ομάδα ζήτησε δημόσια συγγνώμη η μία από την άλλη και από τους οπαδούς της.

Το βραζιλιάνικο πλήρωμα πήρε την ήττα βαριά. Οι περισσότεροι από τους παίκτες έκλαιγαν μετά το τέλος του αγώνα. Ένιωθαν ότι είχαν απογοητεύσει το έθνος τους. Το ελβετικό πλήρωμα ήταν ιδιαίτερα στωικό για το όλο θέμα. Ήταν δυσαρεστημένοι που δεν έλαβαν, ωστόσο ήταν απόλυτα χαρούμενοι που δεν έχασαν.

Οι οπαδοί κάθε ομάδας είχαν συνδυάσει τις αντιδράσεις τους. Ορισμένοι είχαν προσβληθεί και ζητούσαν αντίποινα. Άλλοι παρατήρησαν ότι επρόκειτο για ένα μικρό περιστατικό και δεν θεώρησαν ότι δικαιολογούσε μια τόσο μεγάλη αντίδραση.

Τελικά, κάθε ομάδα συνειδητοποίησε από το περιστατικό και ορκίστηκε να κάνει κάτι καλύτερο αργά ή γρήγορα.

 

Η αξιολόγηση

 

Το άθλημα μεταξύ της Βραζιλίας και της Ελβετίας ήταν μια σκληρή μάχη, με κάθε ομάδα να παλεύει εξαντλητικά για τη νίκη. Τελικά, η Βραζιλία βγήκε νικήτρια, ωστόσο η Ελβετία έδωσε μεγάλη μάχη.

Κάθε ομάδα είχε το μερίδιό της σε ευκαιρίες, με τη Βραζιλία να έχει περισσότερες φωτογραφίες στο σκορ από την Ελβετία. Παρ' όλα αυτά, η ελβετική ομάδα είχε περισσότερη κατοχή της μπάλας, συνήθως ήταν σε θέση να διαχειριστεί το άθλημα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Τελικά, η εμπειρία της Βραζιλίας ήταν αυτή που υπερίσχυσε, καθώς ήταν σε θέση να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της αφού έφτασαν. Η Ελβετία ίσως χρειαστεί να δουλέψει πάνω στο τελείωμά της σε περίπτωση που θέλει να ανταγωνιστεί τις τέλειες ομάδες του πλανήτη.

MatchDay Matches
World Cup 2022-2023
Group Stage
Αγωνιστική 2
WAL
- : -
IRA
World Cup 2022-2023
Group Stage
Αγωνιστική 2
QAT
- : -
SEN
World Cup 2022-2023
Group Stage
Αγωνιστική 2
NET
- : -
ECU
World Cup 2022-2023
Group Stage
Αγωνιστική 2
ENG
- : -
USA
World Cup 2022-2023
Group Stage
Αγωνιστική 2
TUN
- : -
AUS
World Cup 2022-2023
Group Stage
Αγωνιστική 2
POL
- : -
SAU
World Cup 2022-2023
Group Stage
Αγωνιστική 2
FRA
- : -
DEN
World Cup 2022-2023
Group Stage
Αγωνιστική 2
ARG
- : -
MEX
World Cup 2022-2023
Group Stage
Αγωνιστική 2
JAP
- : -
COS
World Cup 2022-2023
Group Stage
Αγωνιστική 2
BEL
- : -
MOR
World Cup 2022-2023
Group Stage
Αγωνιστική 2
CRO
- : -
CAN
World Cup 2022-2023
Group Stage
Αγωνιστική 2
SPA
- : -
GER
World Cup 2022-2023
Group Stage
Αγωνιστική 2
CAM
- : -
SER
World Cup 2022-2023
Group Stage
Αγωνιστική 2
SOU
- : -
GHA
World Cup 2022-2023
Group Stage
Αγωνιστική 2
BRA
- : -
SWI
World Cup 2022-2023
Group Stage
Αγωνιστική 2
POR
- : -
URU
<
>
×
P