Πωσ να κερδισω στο στοιχημα

Αν ρωτάτε πώς να κερδίσω, θα σας πούμε μια μεγάλη αλήθεια. Είναι γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών που ασχολούνται με το αθλητικό στοίχημα μακροπρόθεσμα δεν έχουν επιτυχημένο ιστορικό. Μπορεί να παρουσιάζουν κάποιες νίκες, ακόμη και μεγάλες κάποιες φορές, όμως μακροπρόθεσμα είναι χαμένοι. Υπάρχουν αντίστοιχα, όμως, και κάποιοι άλλοι λίγοι παίκτες που συστηματικά κερδίζουν μακροπρόθεσμα. Τι θα συμβουλεύαμε λοιπόν για να κερδίσετε στο στοίχημα συστηματικά και σε βάθος χρόνου; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές μας για να κερδίσεις στο στοίχημα.

1.

Προσφορά στοιχήματος χωρίς κατάθεση*

ΕπίσκεψηΕπίσκεψη
ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα
2.
betsson καζίνο

Προσφορά καλωσορίσματος*

ΕπίσκεψηΕπίσκεψη
ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα

Εμπιστευτείτε μας

Ο ιστότοπός μας περιέχει πάρα πολύ σημαντικές πληροφορίες, συμβουλές και στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε. Όλα αυτά θα σας βοηθήσω να γίνετε καλύτεροι και να αυξήσετε τις επιτυχίες και τις πιθανότητες σας στο αθλητικό στοίχημα. Έχετε υπόψη σας πως όσα γράφονται εδώ αποτελούν τις εμπειρίες και τις απόψεις μιας ομάδας πολύ έμπειρων ατόμων στον τομέα του αθλητικού στοιχήματος. Προσπαθούμε να σας βοηθήσουμε να μην πέφτετε στις ίδιες παγίδες στις οποίες πέσαμε ίσως εμείς στο παρελθόν. Σκοπός μας είναι να σας καθοδηγήσουμε να βρείτε πιο εύκολα το σωστό δρόμο για περισσότερες επιτυχίες. Δεν σας ζητάμε να δεχτείτε άκριτα όλα όσα λέμε φυσικά, αλλά μπορείτε να μας εμπιστευτείτε γιατί ότι γράφουμε το έχουμε βιώσει και δεν είναι μια απλή θεωρία. Μπορείς γενικά να βγάλεις λεφτά στο στοίχημα, αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολο.

Ορίστε επιτεύξιμος στόχους

Πριν ξεκινήσετε να παίξετε θα πρέπει να έχετε ορίσει κάποιον στόχο. Το να πείτε πως θέλω να βγάζω 10.000 ευρώ το μήνα καθαρά στο αθλητικό στοίχημα Δεν φαίνεται και τόσο ρεαλιστική ως επιλογή. Το να πείτε θέλω να έχω θετικό ταμείο κάθε μήνα, έστω και με λίγα κέρδη αποτελεί αντίθετα έναν επιτεύξιμο στόχο. Σημειώστε πως δεν είναι απαραίτητο ο στόχος σας να είναι σταθερός για πάντα. Μπορείτε φυσικά να ορίζεται εκ νέου τους στόχους σας και θα διαπιστώσετε πως η πείρα και η γνώση του αντικειμένου θα σας βοηθήσει στις επιδιώξεις σας. Έτσι κάνεις μια καλή αρχή για να κερδίζεις στο στοίχημα.

Μάθετε πρώτα τα βασικά

Αρκετός κόσμος βαριέται να ασχοληθεί με κάποια πράγματα τα οποία φαίνονται απλά και ανούσια αρχικά. Ωστόσο, κάπου εδώ γίνεται ένα λάθος. Όταν κανείς δεν γνωρίζει καλά τα βασικά σε οτιδήποτε κάνει, όχι μόνο στο αθλητικό στοίχημα, δεν παίρνει τις σωστές βάσεις για να συνεχίσει. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως θα κάνει λάθη στο μέλλον, καθώς η έλλειψη γνώσης ή η παρανόηση κάποιων πραγμάτων θα οδηγήσει σε πιο σοβαρά σφάλματα και παραλείψεις. Ακόμα και αν πρόκειται, λοιπόν, για πολύ απλά και βασικά πράγματα, φροντίστε να αφιερώσετε τον απαιτούμενο χρόνο για να τα μελετήσετε καλά. Ίσως να μη γνωρίζετε κάτι που να έχει ουσία. Δεν θα χάσετε πολύ από το χρόνο σας, γιατί όσα πιο πολλά γνωρίζετε, τόσο πιο λίγο χρόνο χρειάζεται για να αφιερώσετε για να τα μελετήσετε.

Καθορίστε ένα συγκεκριμένο κεφάλαιο χρημάτων

Ένα κοινό σφάλμα που κάνουν πολλοί στο στοίχημα, με αποτέλεσμα να βγουν εκτός προγραμματισμού και να κάνουν λάθος επιπλέον στα πονταρίσματά τους έχει να κάνει με το κεφάλαιο. Το κεφάλαιο είναι το ποσό των χρημάτων που θα αφιερώσετε στο αθλητικό στοίχημα. Η σωστή διαχείριση κεφαλαίου είναι σημαντική. Εξαρτάται από εσάς πόσο μεγάλο ή μικρό θα είναι αυτό το ποσό. Θα πρέπει, ωστόσο, να έχετε πάντα κατά νου τις αρχές του υπεύθυνου στοιχηματισμού. Δεν θα πρέπει ποτέ να παίζετε με χρήματα που δεν σας περισσεύουν. Εάν έχετε χρήματα για άλλες υποχρεώσεις και δουλειές, μην τα χρησιμοποιείτε για να παίξετε αθλητικό στοίχημα. Εάν πιέζεστε οικονομικά, μην ασχοληθείτε με το αθλητικό στοίχημα.

Εφόσον, λοιπόν, έχετε την οικονομική δυνατότητα, πείτε πώς π.χ. θα βάλω ένα κεφάλαιο 500 ευρώ για να παίξω στοίχημα ή θα διαθέτω 100 ευρώ το μήνα στο αθλητικό στοίχημα. Φροντίστε ποτέ να μην ξεπεράσετε τα όρια αυτά. Εάν χάσετε τα χρήματα, τότε ή σταματάτε εντελώς ή περιμένετε τον επόμενο μήνα για να κάνετε επανεκκίνηση. Μην παίζετε ποτέ με σκοπό να ανακτήσετε τα χαμένα στοιχήματα σας, δηλαδή να ρεφάρετε για τις απώλειες. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να χάσετε ακόμα περισσότερα χρήματα στο στοίχημα και να απελπιστείτε περισσότερα. Σκοπός σας θα πρέπει να είναι καθαρά και μόνο η διασκέδαση.

Χρησιμοποιήστε κάποια στρατηγική και αναπτύξτε την

Φυσικά δεν θα πρέπει να παίζετε στην τύχη, με τα χρήματά σας ότι να ‘ναι. Μπορείτε και πρέπει να δημιουργήσετε μία στρατηγική, τόσο όσον αφορά τη διαχείριση του κεφαλαίου σας, όσο και τον τρόπο με τον οποίο θα επιλέγετε τα σημεία στα οποία στοιχηματίζετε. Για παράδειγμα, μπορεί να επιλέξετε να παίζετε μικρά χρηματικά ποσά με πολλές επιλογές σε δελτία παρολί. Αντίθετα μπορεί να επιλέξετε να παίζετε μεγαλύτερα ποσά σε μονά αποδεκτά στοιχήματα. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, αν και οι πιθανότητες επιτυχίας είναι διαφορετικές και το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις πιθανές επιβραβεύσεις.

Όσον αφορά τώρα το ποντάρισμα, φροντίστε να ακολουθήσετε μία βιώσιμη στρατηγική που να σας επιτρέπει να παίζετε με το κεφάλαιο σας για μεγάλο χρονικό διάστημα και να καταφέρετε να επιβιώσετε σε περίπτωση διαδοχικών αποτυχημένων προβλέψεων. Μία καλή τακτική ως προς αυτό είναι να παίζετε με ένα ποσοστό του κεφαλαίου σας ανά ποντάρισμα. Όταν το κεφάλαιο σας αυξάνεται, θα αυξάνονται διαδοχικά και τα πονταρίσματα σας, ενώ το αντίθετο ισχύει στην περίπτωση που το κεφάλαιο σας μειώνεται λόγω των αποτυχιών. Με τον τρόπο αυτό όμως καταφέρνετε να προστατέψετε το κεφάλαιο σας από τον απόλυτο μηδενισμό και να ανακάμψετε σε βάθος χρόνου ακόμα και από σημαντικές απώλειες στο στοίχημα.

Φροντίστε να είστε επιλεκτικοί στο στοίχημα

Καθημερινά υπάρχουν δεκάδες ή και εκατοντάδες αγώνες σε όλα τα αθλήματα στον κόσμο για στοίχημα. Είναι πολύ εύκολο να αρχίσει κάνεις να στοιχηματίζει σε κάθε αγώνα που θα βρει μπροστά του, όμως αυτό δεν είναι και το σωστό. Καταρχάς, καλό είναι να εξειδικευτείτε σε κάποιο συγκεκριμένο άθλημα ή και ακόμα σε ένα συγκεκριμένο πρωτάθλημα του αθλήματος αυτού. Δεν μπορείτε να τα ξέρετε όλα, ούτε έχετε το χρόνο να μελετήσετε τα δεδομένα και τις ειδήσεις της κάθε ομάδας και αθλήματος που υπάρχει στον κόσμο. Κάντε τις καθημερινές επιλογές σας με βάση τις γνώσεις και το σύστημά σας. Δεν είναι απαραίτητο πάντα να βρίσκετε πολλές επιλογές. Μπορεί να υπάρχει μόνο μία καλή επιλογή την ημέρα στο στοίχημα ή και καμιά. Να είστε, λοιπόν, επιλεκτικοί και να μη διαλέγετε αγώνες έτσι απλά για να διαλέξετε κάτι, γιατί έτσι δεν κερδίζεις στο στοίχημα.

Ποντάρετε στο διαδίκτυο

Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο δυνατότητες για να παίξετε αθλητικό στοίχημα. Η μία είναι να επισκεφτείτε κάποιο πρακτορείο του ΟΠΑΠ και η άλλη είναι να παίξετε στοίχημα μέσω διαδικτύου. Παρότι το να παίζει κανείς το πρακτορείο αποτελεί μία μορφή κοινωνικοποίησης και ευκαιρία να βγει από το σπίτι, σίγουρα δεν είναι σωστό από πλευράς των πιθανών κερδών. Οι στοιχηματικές αποδόσεις στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ είναι πάρα πολύ χαμηλότερες από αυτές που θα βρείτε στις στοιχηματικές εταιρίες online. Αυτό σε βάθος χρόνου σημαίνει τεράστιο όφελος ή αντίστοιχα τεράστια ζημιά για τον παίκτη. Μη χαρίζετε τα λεφτά σας στα φυσικά πρακτορεία εφόσον βρίσκετε πολύ καλύτερες αποδόσεις online στο στοίχημα. Ακόμη και online αναζητήστε την υψηλότερη δυνατή απόδοση από ιστοσελίδα στοιχήματος σε ιστοσελίδα. Εγγραφείτε σε όσες περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες μπορείτε και παίξτε πάντα στοίχημα στην υψηλότερη απόδοση που θα βρείτε το σημείο που θέλετε. Έχει ουσιαστική σημασία να αναζητάτε τις καλύτερες αποδόσεις στις καλύτερες στοιχηματικές. Το ίδιο ισχύει και στο live στοίχημα για τους παίκτες.

Αντιληφθείτε πότε υπάρχει αξία σε μία επιλογή στο στοίχημα

Όταν πραγματοποιούμε ένα ποντάρισμα στο στοίχημα δεν επιλέγουμε απλά τις ομάδες και κάποια στοιχηματική επιλογή. Είναι σημαντικό να βρίσκουμε μία απόδοση η οποία θα αξίζει να την κυνηγήσουμε γιατί μπορεί να κάνει τη διαφορά πολλές φορές, το λεγόμενο value betting. Σε έναν αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο με το γηπεδούχο ναι έχει 2,50 ως απόδοση νίκης βλέπουμε ενδεχομένως μία καλή επιλογή σε αξία. Δεν συμβαίνει φυσικά το ίδιο εάν η απόδοση που προσφέρεται σε μία αντίστοιχη περίπτωση με τις ίδιες ακριβώς ομάδες είναι 1,60. Στη δεύτερη περίπτωση αυτή ρισκάρετε να χρήματά σας χωρίς κάποια καλή ανταπόδοση, συνεπώς η πρώτη επιλογή είναι πολύ καλύτερη και θεωρείται value betting. Αναζητάτε πάντα επιλογές στις καλύτερες αποδόσεις.

Αφιερώστε χρόνο στην καθημερινή σας έρευνα

Το αθλητικό στοίχημα αποτελεί μία διαδικασία στην οποία θα πρέπει να ενημερώνεστε καθημερινά και πολλές φορές. Θα πρέπει να έχετε ενημέρωση για τα πρωταθλήματα και τα αθλήματα τα οποία ακολουθείτε, αλλά και τις ίδιες τις ομάδες που υπάρχουν διαθέσιμα στο κουπόνι σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε για παράδειγμα ποιοι παίκτες θα λάβουν μέρος ή θα λείψουν, εάν οι ομάδες αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα οποιασδήποτε φύσης, εάν στο γήπεδο οι συνθήκες είναι καλές ή όχι και ποιον ευνοεί αυτό το γεγονός, εάν κάποιος προπονητής κινδυνεύει να απολυθεί, εάν μία ομάδα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα κλπ. Όλα αυτά τα στοιχεία έχουν τη σημασία τους και μπορούν να σας καθοδηγήσουν. Φυσικά αυτό απαιτεί χρόνο.

Χρόνο επίσης χρειάζεται και η ανάπτυξη ενός στοιχηματικού πλάνου στο live στοίχημα ή όχι ζωντανά, το οποίο να στηρίζεται στη στατιστική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο υπάρχον μοντέλο ή να δημιουργήσετε το δικό σας. Όμως για να τα δοκιμάσετε όλα αυτά θα πρέπει να ψάξετε να βρείτε πλήθος από στατιστικά στοιχεία και να τα επεξεργαστείτε. Αυτό μπορεί να πάρει πάρα πολλές ώρες. Δίχως κόπο, όμως, δεν υπάρχει και επιτυχία.

Μην παίζετε όταν δεν είστε καλά

Το αθλητικό στοίχημα και κυρίως οι επιλογές σας επηρεάζονται από την σωματική και νοητική σας κατάσταση. Εάν δεν αισθάνεστε καλά, είτε επειδή έχετε κάποιους πόνους στο σώμα ή δεν αισθάνεστε καλά ψυχολογικά κλπ. μην παίξετε. Δεν είστε σε κατάσταση σωστή για να πάρετε αντίστοιχα σωστές επιλογές. Δεν έχετε ίσως ούτε καν τη δυνατότητα να σκεφτείτε καθαρά λόγω των προβλημάτων σας αυτών. Συνεπώς, είναι πιο πιθανό η κρίση σας να είναι λανθασμένη και αυτό να το πληρώσετε οικονομικά. Δεν είναι επίσης καλή στιγμή και για live στοίχημα.

Ανταλλάξτε απόψεις και πληροφορίες με άλλους

Στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει ότι επιθυμεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση καλό είναι να βρείτε φόρουμ και συζητήσεις όπου αναλύονται θέματα που αφορούν το αθλητικό στοίχημα και όπου μπορείτε να ανταλλάξετε απόψεις και να βρείτε βοήθεια. Θέλετε κάποιον που γνωρίζει καλά στατιστική για να σας βοηθήσει σε κάποιο σύστημα σας; Επιθυμείτε να μάθετε πληροφορίες για κάποια συγκεκριμένη ομάδα ή πρωτάθλημα; Υπάρχει κόσμος σαν εσάς που ασχολείται με το αθλητικό στοίχημα και είναι διατεθειμένος να ανταλλάξει απόψεις προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες νίκης του και παράλληλα να βοηθήσει τις πιθανότητες επιτυχίας σας. Και πάλι θα χρειαστείτε χρόνο για όλη αυτή τη διαδικασία.

Διατηρήστε ένα αρχείο των πονταρισμάτων σας

Καλό να είναι να έχετε μία βάση δεδομένων ή απλά ένα φύλλο Excel στο οποίο θα σημειώνετε τα στοιχήματα τα οποία πραγματοποιείτε. Τα δεδομένα αυτά θα σας βοηθήσουν στο μέλλον να κατανοήσετε τι κάνετε λάθος σε κάποιες περιπτώσεις και τι σωστά. Εφόσον έχετε επαρκή στοιχεία μπορείτε να πραγματοποιήσετε μία ανάλυση τους για να δείτε τα δυνατά και τα αδύνατά σας σημεία. Μήπως το παρακάνετε χρησιμοποιώντας πονταρίσματα σε κάποια κατηγορία που δεν σας φέρνει αποτελέσματα; Μήπως αντίστοιχα έχετε καλά αποτελέσματα σε επιλογές που δεν επιλέγεται συχνά; Αυτό θα σας το αποκαλύψει η ανάλυση των επιλογών σας που είναι εφικτή μόνο αν έχετε κάποιο αρχείο των πονταρισμάτων σας. Η καταγραφή στο live στοίχημα είναι σίγουρα πιο δύσκολη.

Αποφύγετε τα προσωπικά πάθη και την προκατάληψη

Ένας γενικός κανόνας στο αθλητικό στοίχημα λέει να μην στοιχηματίζουμε ποτέ σε αγαπημένες μας ομάδες, ούτε και το αντίθετο. Όταν αγαπάμε ή μισούμε κάποια ομάδα, τα προσωπικά μας συναισθήματα κυριαρχούν επί της λογικής. Βρισκόμαστε τελικά να έχουμε ποντάρει υπέρ της ομάδας μας ή κατά της ομάδας που δεν επιθυμούμε. Οι εκτιμήσεις μας για την εξέλιξη ενός αγώνα δεν θα πρέπει να ταυτίζονται με τις προσδοκίες και τα θέλω μας για το τι είναι καλύτερο να συμβεί για εμάς προσωπικά. Προσπαθήστε να είστε αντικειμενικοί και αν δεν το καταφέρνετε αυτό μην ασχολείστε με τους αγώνες της ομάδας σας και των βασικών αντιπάλων της.

Μην αποθαρρύνεστε όταν χάνετε

Το αθλητικό στοίχημα είναι παιχνίδι ψυχολογίας μεταξύ άλλων. Είναι επιστημονικά και μαθηματικά αποδεδειγμένο πως αν παίζετε μακροπρόθεσμα θα υπάρξουν πολλά καλά σερί αποτελεσμάτων και αντίστοιχα πολλά άσχημα σερί. Μην αφήνετε τους συναισθηματισμούς να σας επηρεάζουν, κυρίως όταν πέφτετε πάνω σε ένα κακό σερί αποτελεσμάτων. Να ξέρετε πως είναι θέμα χρόνου απλά να επανέλθετε πάλι σε μία πιο φυσιολογική κατάσταση αποτελεσμάτων.

Εμπιστευτείτε την κρίση σας

Εάν γνωρίζετε αρκετά για κάποιο άθλημα εμπιστευτείτε την κρίση σας. Ενδεχομένως να διαβάσετε κάποιες πληροφορίες οι οποίες να σας κάνουν εντύπωση και να μην συνάδουν με την εντύπωση και την εικόνα που έχετε σχηματίσει εσείς στο μυαλό σας. Δεν σημαίνει πάντα πώς τα στοιχεία που διαβάζετε είναι έγκυρα και σωστά. Εάν η κρίση σας λέει πως κάτι είναι λάθος, τότε εμπιστευτείτε την. Εάν η κρίση σας λέει πως αυτό είναι το σωστό γιατί ξέρετε καλά τα πράγματα, εμπιστευτείτε την και πάλι. Με τον χρόνο αυτά τα περιστατικά θα γίνονται όλο και πιο συχνά.

Μην ψάχνετε για προγνωστικά άλλων

Μην επιδιώκετε να τεμπελιάσετε και να αναζητήσετε την «κότα με τα χρυσά αυγά» στις προτάσεις άλλων. Εννιά στις δέκα φορές θα διαπιστώσετε πως τα προγνωστικά πού βρίσκετε online είναι απλά και μόνο μπούρδες ή κάποια απάτη που σκοπό έχει να σας πάρει χρήματα, χωρίς φυσικά να σας προσφέρει κέρδη. Καλό είναι να κάνετε την έρευνά σας και να παίρνετε ιδέες, αλλά μην εμπιστεύεστε τα προγνωστικά άλλων, ιδίως αν σας ζητούν χρήματα για να σας τα προσφέρουν σε κάποια υπηρεσία.

Πειραματιστείτε συχνά

Επιθυμητό είναι να δημιουργήσει κάνεις μία σταθερή στρατηγική την οποία να βρει αποτελεσματική και να εξακολουθήσει να τη χρησιμοποιεί. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν υπάρχει κάτι καλύτερο εκεί έξω, το οποίο να μπορείτε να ανακαλύψετε. Επίσης, μπορεί απλά να σημαίνει πως η στρατηγική που έχετε αναρτήσει έχει τη δυνατότητα να γίνει ακόμα καλύτερη. Όλα αυτά όμως θα συμβούν με έρευνα και πειραματισμό. Το καλό είναι πως δεν χρειάζεται να αφιερώσετε χρήματα για να πειραματιστείτε με νέα πράγματα. Απλά κάντε τις επιλογές χωρίς να δώσετε πραγματικά χρήματα και απλά καταγράψτε τις. Μετά από κάποιο χρόνο θα αποφασίσετε εκ των αποτελεσμάτων αν έχετε βρει κάτι καλό στο οποίο αξίζει να δώσετε περισσότερη βάση ή αν πρέπει να εγκαταλείψετε κάποια προσπάθεια.

Κάντε τακτικά διαλείμματα

Δεν είναι καλό να ασχολείστε συνέχεια με το αθλητικό στοίχημα. Όπως είπαμε, κάποια πράγματα παίρνουν ώρες και καλό είναι να αφιερώνετε χρόνο για να είστε πιο επιτυχημένοι. Ωστόσο, δεν θα πρέπει επίσης και να το παρακάνετε. Όταν ασχολείστε πολλές ώρες καλό είναι να κάνετε τακτικά διαλείμματα για να ξεθολώνει το μυαλό σας. Πηγαίνετε ενδεχομένως μία βόλτα ή ασχοληθείτε με κάτι άλλο, βγάζοντας εντελώς από το μυαλό σας ότι αφορά το αθλητικό στοίχημα και τους αγώνες. Όταν στη συνέχεια το μυαλό σας θα είναι πιο καθαρό, θα είναι ενδεχομένως και πιο αποδοτικό ως προς τις επιλογές στις οποίες θα καταλήξει.

Δημοσιεύτηκε την ημερομηνία 25-03-2022 από Κωνσταντίνος Παγωμενάκης

Σχετικά με τον συγγραφέα

Κωνσταντίνος Παγωμενάκης

Απόφοιτος της Σχολής Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό στην πολιτική επικοινωνία και τις νέες τεχνολογίες. Διαθέτω περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρία στον χώρο του αθλητικού στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο και μεγάλη γνώση του τομέα αξιολόγησης ιστότοπων καζίνο και αθλητικού στοιχήματος στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Η τεχνολογία με συναρπάζει γι' αυτό και την ακολουθώ σε κάθε της βήμα στο διαδίκτυο!

Εμφάνιση περισσότεων δημοσιεύσεων από Κωνσταντίνος Παγωμενάκης
×
P