Over 2.5 προγνωστικα στο ποδόσφαιρο

Η αγορά των Over / Under αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες αγορές για προγνωστικά στο ποδόσφαιρο. Αναφέρεται στα γκολ που θα μπουν σε ένα συγκεκριμένο αγώνα ποδοσφαίρου πχ. Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου κι αν συνολικά οι δύο ομάδες θα βάλουν τρία ή περισσότερα γκολ. Δεν μας ενδιαφέρει να τα βάλει μόνο η μία ομάδα τα γκολ πχ. η Μπάγερν Μονάχου αλλά συνολικά και οι δύο ομάδες να βάλουν γκολ.

1.

Προσφορά στοιχήματος χωρίς κατάθεση*

ΕπίσκεψηΕπίσκεψη
ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα
2.
betsson καζίνο

Προσφορά καλωσορίσματος*

ΕπίσκεψηΕπίσκεψη
ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα
3.
stoiximan

Προσφορά καλωσορίσματος*

ΕπίσκεψηΕπίσκεψη
ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα
4.

Καθημερινές Προσφορές*

ΕπίσκεψηΕπίσκεψη
ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα

Γιατί το Over 2,5 και το Under 2,5 είναι ενδιαφέροντα στοιχηματικά

Ενδεχομένως να υπάρχουν άτομα που να μην έχουν ακούσει ποτέ για τη συγκεκριμένη αγορά του Over 2.5 γκολ ή να την έχουν ακούσει και να μην την έχουν ενδεχομένως χρησιμοποιήσει στα πονταρίσματά τους. Το καλό με τη συγκεκριμένη προσέγγιση στοιχηματικά είναι πως υπάρχουν μόνο δύο ενδεχόμενα στα αποτελέσματα που είναι πιθανό να προκύψουν. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του ποδοσφαίρου και του τελικού αποτελέσματος, υπάρχουν τρεις πιθανότητες, καθώς μιλάμε για τη νίκη της γηπεδούχου ομάδας, τη νίκη της φιλοξενούμενης ομάδας ή την ισοπαλία. Παρά το γεγονός πως η ισοπαλία δεν έχει τις ίδιες πιθανότητες επίτευξης όσο ενδεχομένως οι νίκες των ομάδων, είναι ικανή να ρίξει πολύ τις πιθανότητες επιτυχίας. Αντίθετα στα Over 2.5 και στα Under 2,5 γκολ ο παίκτης έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει γιατί τα πιθανά αποτελέσματα είναι μόνο δύο.

Στη συγκεκριμένη αγορά, όπως είπαμε, δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα κερδίσει το παιχνίδι ή σε πιο λεπτό θα μπουν συγκεκριμένα τα γκολ. Το μόνο πράγμα που προσδιορίζει το στοίχημα είναι ο αριθμός των συνολικών γκολ που θα μπουν στα 90 λεπτά και στα λεπτά των καθυστερήσεων. Η συγκεκριμένη αγορά είναι ιδανική για όσους θέλουν να στοιχηματίσουν, αλλά δεν επιθυμούν να επιλέξουν κάποιο νικητή, έχοντας όμως διαμορφώσει κάποια εκτίμηση ότι θα μπουν πολλά ή λίγα γκολ.

Over 2,5 και Over 3,5

Παρότι πιο δημοφιλείς επιλογή στο σύνολο των τερμάτων είναι το Over 2,5 γκολ, αρκετός κόσμος ποντάρει και στο Over 3,5 γκολ, δηλαδή στην περίπτωση στον αγώνα να μπουν 4 ή παραπάνω γκολ. Καταλαβαίνετε πώς στη δεύτερη περίπτωση αυτό είναι πιο δύσκολο, καθώς το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι με χαμηλό σκορ και γενικά μπαίνουν λίγα γκολ από τις δύο ομάδες.

Η δημοτικότητα αυτών των πονταρισμάτων είναι πάρα πολύ μεγάλη. Τα πιο δημοφιλή στοιχήματα είναι αυτά τα οποία παίζονται στο νικητή ενός αγώνα ή στην ισοπαλία. Στη συνέχεια, ακολούθως τα πιο δημοφιλή στοιχήματα είναι αυτά στις αγορές Over 2,5 και Under 2,5 γκολ., παρότι οι αρχάριοι παίκτες στην αρχή έχουν την απορία γιατί χρησιμοποιείται αυτός ο δεκαδικός αριθμός (για να μη υπάρχει αδιέξοδο στην περίπτωση που σημειωθούν ακριβώς δύο γκολ).

Στρατηγικές Over 2,5 στο στοίχημα

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως τις περισσότερες φορές τα Over 2,5 γκολ πληρώνουν τους παίκτες σε στοιχηματικές αποδόσεις κάτω του 2,00, ενώ αντίστοιχα τα Under 2,5 γκολ προσφέρονται σε μεγαλύτερες αποδόσεις. Υπάρχουν βέβαια και οι αντίθετες περιπτώσεις, που θεωρούνται υπό συγκεκριμένες συνθήκες πολύ καλές επιλογές στοιχηματικά.

Υπάρχουν συστήματα στο αθλητικό στοίχημα που στηρίζονται πολύ στις αποδόσεις αυτές για τα προγνωστικά τους. Αναζητούν αντίστοιχα τις καλύτερες και πιο υψηλές αποδόσεις σε νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες που είναι διαθέσιμες κάθε φορά. Η στατιστική παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη περίπτωση, όταν δηλαδή αναφερόμαστε στα προγνωστικά Over 2,5 γκολ ή Under 2.5 γκολ αντίστοιχα. Υπάρχουν ακόμα και συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που υπολογίζουν αυτόματα τις πιθανότητες επιτυχίας στα Over / Under πραγματοποιώντας αυτοματοποιημένα προγνωστικά.

Παίζοντας στο live στοίχημα με τη δυνατότητα του Cash Out

Πολύς κόσμος ξεκίνα συνήθως με ένα Under 2,5 γκολ στο στοίχημα και στη συνέχεια στο live προσπαθεί να καταλάβει την εξέλιξη του αγώνα. Εάν παρατηρήσει πως οι ομάδες είναι αρκετά επιθετικές, ενδεχομένως να προχωρήσει σε Cash Out κάποια στιγμή, εξασφαλίζοντας κέρδος ή έστω μια μικρή απώλεια εάν τα πράγματα φαίνεται να πάνε εντελώς στραβά. Γεγονός είναι πως παρότι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αν θα μπουν πολλά ή λίγα γκολ, καθώς αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό και θέμα τύχης, μέσω του live streaming μπορεί κανείς να καταλάβει εάν οι ομάδες παίζουν επιθετικά ή όχι και αυτό αποτελεί μία καλή ένδειξη για τη συνέχεια.

Θα πρέπει να σημειωθεί, τέλος, πως στους αγώνες χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον οι ομάδες παίζουν πιο ελεύθερα, χωρίς σκοπιμότητες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκύπτουν περισσότερα Over 2.5 γκολ απ’ ότι τους αγώνες στους οποίους το τελικό αποτέλεσμα έχει ουσιαστική σημασία.

Άλλες στρατηγικές για Over 2.5 Under 2,5 γκολ

Τα στατιστικά στοιχεία και τα μαθηματικά δεν μπορούν πάντα να μας δώσουν τους νικητές, μπορούν όμως σίγουρα να μας κατευθύνουν προς συγκεκριμένες πορείες που είναι και οι σωστές.

Εάν κάνεις κάνει ένα μικρό γκάλοπ και ρωτήσει παίκτες του στοιχήματος εάν προτιμούν να στοιχηματίσουν στο Over 2,5 γκολ η σε Under 2,5 γκολ, τότε οι περισσότεροι θα δηλώσουν τους προτιμούν το Over 2,5 γκολ. Από τη μία πλευρά αυτό συμβαίνει γιατί ο περισσότερος κόσμος επιθυμεί να δει έναν πιο εντυπωσιακό αγώνα, με πολλά γκολ και φάσεις. Στοιχηματίζοντας κάνεις έναν αγώνα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον και όχι σε κάτι το βαρετό. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι σωστό ψυχαγωγικά, αλλά δεν είναι και πολύ σωστό στοιχηματικά, καθώς αυτό που θέλουμε και επιδιώκουμε είναι το μέγιστο κέρδος και η επιτυχία, όχι η διασκέδαση.

Σε περίπτωση που στοιχηματίζετε στο Over 2,5 θα πρέπει να έχετε δύο πράγματα κατά νου, τα οποία είναι πολύ βασικά ως σημείο εκκίνησης. Το πρώτο είναι πως το ποντάρισμα σε Over 2,5 αποτελεί μία επιθετική επιλογή. Αναζητάτε είτε δύο ομάδες που παίζουν επιθετικό παιχνίδι ή πιστεύετε πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι τα κυριάρχησε απόλυτα μία ομάδα βάζοντας πολλά γκολ επί της αντιπάλου τους.

Το δεύτερο που πρέπει να έχετε κατά νου όταν στοιχηματίζετε σε Over 2.5 γκολ είναι πως καλό είναι να επιλέγετε ομάδες με κακή άμυνα και κακά στατιστικά στα γκολ που έχουν δεχτεί. Όταν υπάρχουν κακοί αμυντικοί στο παιχνίδι, τότε αυτοί κάνουν λάθη και αυτό αντίστοιχα το γεγονός έχει επίπτωση για την ομάδα τους αρνητικά.

Είναι επίσης προτιμότερο να κοιτάτε όχι μόνο τη μία ομάδα, αλλά και τις δύο συνολικά. Έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες για Over 2,5 γκολ όταν μία ομάδα είναι πολύ επιθετική και η άλλη αντίστοιχα έχει κακή άμυνα. Προσπαθήστε ακόμα καλύτερα να βρείτε ομάδες που συνδυάζουν και τα δύο χαρακτηριστικά, δηλαδή είναι πολύ επιθετικές με αδύναμη άμυνα.

Η διαμόρφωση των στοιχηματικών αποδόσεων από τις στοιχηματικές ιστοσελίδες

Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους και κάνουν εξαιρετικές αναζητήσεις και ανάλυσης ιστορικού. Έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση του αριθμού των γκολ αξιολογούν αρνητικά τις καταστάσεις και δίνουν χαμηλές ή υψηλές αντίστοιχα αποδόσεις ανάλογα με την πιθανότητα επίτευξης του κάθε αποτελέσματος. Γενικά όπως αναφέραμε ήδη, τα Under πληρώνουν καλύτερα σε αποδόσεις, αλλά είναι λιγότερο πιθανά σε σχέση με τα Over 2,5 γκολ.

Μην ακολουθείτε τις τάσεις της αγοράς

Δεν χρειάζεται να είστε πάντα τα καλά παιδιά και να ακολουθείτε τα φαβορί και τις τάσεις της αγοράς, ιδίως όταν μιλάμε για πονταρίσματα σε Under / Over. Συνεπώς δοκιμάστε να κοιτάξετε στην αντίθετη πλευρά από την οποία κοιτούν οι περισσότεροι, δηλαδή στα Under 2,5 γκολ και όχι στα Over 2,5 γκολ. Αναζητήστε ομάδες οι οποίες δυσκολεύονται πολύ να επιτύχουν γκολ και όσες πάλι έχουν εξαιρετικές αμυντικές ικανότητες και στατιστικά. Και πάλι καλό είναι να κοιτάτε συνολικά και τις δύο ομάδες και όχι μόνο τη μία από αυτές, για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

Μία ομάδα με καλή άμυνα πρόκειται να έχει πολλά μηδενικά στο παθητικό της και αυτό συμβαίνει πολύ περισσότερο κόντρα σε μία ομάδα η οποία δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτική στην επίθεση. Εάν τα πράγματα πάνε καλά και στις δύο πλευρές του γηπέδου τότε είναι πολύ πιθανόν να δείτε κάποιο αγώνα χωρίς την επίτευξη γκολ.

Κατάλληλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για Over 2,5 γκολ

Τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι πολύ δημοφιλή στον κόσμο του ποδοσφαίρου και του αθλητικού στοιχήματος. Τα πρωταθλήματα αυτά διαθέτουν επίσης εξαιρετική τηλεοπτική κάλυψη, πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να παρακολουθήσετε τα παιχνίδια που σας ενδιαφέρουν μέσω τηλεόρασης ή live streaming πιο εύκολα. Μπορείτε να προχωρήσετε στο στοίχημα ακόμα και στο live, κατά την εξέλιξη του αγώνα δηλαδή, και να κάνετε επίσης και Cash Out εάν το επιθυμείτε.

Ορισμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι προφανώς πιο διάσημα για τον αριθμό των γκολ που μπαίνουν σε κάθε περίοδο. Υπάρχουν και παίκτες του στοιχήματος που ασχολούνται αποκλείστηκα με κάποια από τα αθλήματα και καθόλου με κάποια άλλα. Πέρα όμως από τα δημοφιλή πρωταθλήματα υπάρχουν και δεύτερης επιλογής πρωταθλήματα και δεύτερες κατηγορίες που όμως έχουν στοιχηματικό ενδιαφέρον.

Τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στα οποία αξίζει κανείς να στοιχηματίσει στο Over είναι η Bundesliga στη Γερμανία, h Eredivisie στην Ολλανδία, αλλά και η ιταλική Serie A.

Τα πιο πολλά γκολ επιτυγχάνονται στη γερμανική Bundesliga με μέσο όρο 3,24 γκολ ανά παιχνίδι. Στο ολλανδικό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας έχουμε και εκεί πάνω από 3 γκολ και συγκεκριμένα 3,08 γκολ ανά αγώνα και ακολουθεί η Ιταλία και η Serie A με 2,92 γκολ ανά παιχνίδι.

Στα μικρότερα πρωταθλήματα, όπως αναφέραμε ήδη, κλασικό παράδειγμα είναι η Β’ κατηγορίας Γαλλίας, ενώ μην ξεχνάτε να συμπεριλάβετε στις επιλογές σας και την Α’ κατηγορία της Λετονίας. Εκεί το Over 2.5 είναι ακόμα πιο πιθανό, καθώς έχουμε κατά μέσο όρο 4,69 γκολ ανά αγώνα! Δοκιμάστε, επίσης, και τις χαμηλότερες κατηγορίες της Γερμανίας όπου και εκεί τα γκολ πέφτουν «σύννεφο».

Πρωταθλήματα στα οποία αξίζει το Under 2,5 γκολ

Όπως αντίστοιχα έχουμε πολλά πρωταθλήματα όπου τα γκολ έχουν την τιμητική τους, έτσι ακριβώς έχουμε και κάποια άλλα στα οποία τα γκολ δεν είναι τόσο συχνά. Για παράδειγμα η πρώτη κατηγορία (Primeira Liga) της Πορτογαλίας έχει κατά μέσο όρο 2,47 γκολ ανά παιχνίδι. Στη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας ο μέσος όρος είναι αντίστοιχα 2,22 γκολ ανά παιχνίδι, ενώ στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας ο αριθμός αυτός διαμορφώνεται στα 2,30 γκολ ανά αγώνα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή όταν είναι να ζητάτε παιχνίδια με Under 2,5 γκολ, καλό είναι να συνδυάζετε την προσοχή σας στις συγκεκριμένες ομάδες σε κάθε πρωτάθλημα που δυσκολεύονται πολύ να σκοράρουν. Αυτά τα πρωταθλήματα και συγκεκριμένες ομάδες θα σας δώσουν μία αφετηρία για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γνωρίζετε πως η ανάλυση των στατιστικών στοιχείων και το διάβασμα είναι εξαιρετικά σημαντικά όταν στοιχηματίζετε σε οποιοδήποτε στοίχημα και στρατηγική στοιχήματος. Δεν είναι κάτι το οποίο θα μπορείτε να το αποφύγετε, είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να επιδιώκεται και να απολαμβάνετε να κάνετε για να φτάσετε στην επιτυχία.

Τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα;

Μην ξεχνάτε επίσης το Ελληνικό πρωτάθλημα της Superleague. Sτην Ελλάδα συνήθως η περισσότερες ομάδες δεν φημίζονται για την επιθετική τους αποτελεσματικότητα. Mπορούμε να εξαιρέσουμε ενδεχομένως τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της βαθμολογίας που δεν είναι άλλες από τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ συνήθως. Σημειώστε όμως πως και σε αυτή την περίπτωση και όταν έχουμε ειδικά μεγάλα ντέρμπι, σπάνια θα δούμε πάρα πολλά γκολ να επιτυγχάνονται από τις δύο ομάδες. Η μόνη περίπτωση να δούμε Over 2,5 γκολ με ευκολία είναι ενδεχομένως όταν οι «δυνατοί» παίζουν κόντρα σε αδύναμες ομάδες, κυρίως την έδρα τους. Στις άλλες περιπτώσεις το Under 2,5 είναι πολύ πιο πιθανό και ίσως αποτελεί μία καλή ευκαιρία για να στοιχηματίσετε σε αυτό.

 

Δημοσιεύτηκε την ημερομηνία 24-06-2022 από Κωνσταντίνος Παγωμενάκης

Σχετικά με τον συγγραφέα

Κωνσταντίνος Παγωμενάκης

Απόφοιτος της Σχολής Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό στην πολιτική επικοινωνία και τις νέες τεχνολογίες. Διαθέτω περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρία στον χώρο του αθλητικού στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο και μεγάλη γνώση του τομέα αξιολόγησης ιστότοπων καζίνο και αθλητικού στοιχήματος στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Η τεχνολογία με συναρπάζει γι' αυτό και την ακολουθώ σε κάθε της βήμα στο διαδίκτυο!

Εμφάνιση περισσότεων δημοσιεύσεων από Κωνσταντίνος Παγωμενάκης
×
P