Belgium vs Canada

Group Stage - World Cup 2022-2023 | Αγωνιστική 1
| 23 Νοέ 2022-7:00 μμ
Belgium
Belgium
1 : 0
Τελικό
Canada
Canada
M. Batshuayi
44'
Γκολ
44'
Belgium
Canada
Off Target 6
On Target 3
On Target 3
Off Target 19
3 Yellow Cards 2
0 2d Yellow > Red Cards 0
0 Red Cards 0
4 Corners 4
11 Fouls 14
0 Offsides 1
54 Ball Possession 46
9 Shots 22
3 Shots on Goal 3
1 Goals 0
3 Shots off Goal 11
3 Blocked Shots 8
6 Shots insidebox 18
3 Shots outsidebox 4
3 Goalkeeper Saves 2
520 Total passes 429
432 Passes accurate 353
1ο Ημίχρονο
club logo club logo
45'
2ο Ημίχρονο
club logo club logo
90'

Μια ιστορία δύο εθνών: Ποιο είναι πιο υγιές Μια συγκριτική παρουσίαση των εθίμων, της παράδοσης, του ιστορικού παρελθόντος και άλλων στοιχείων των 2 εθνών.

A Tale of Two Countries: Belgium vs Canada

Δείτε αυτό το βίντεο

 

Εισαγωγική παράγραφος

 

Το Βέλγιο και ο Καναδάς θα μπορούσαν επίσης να είναι δύο μικρά έθνη, ωστόσο προσφέρουν έναν κόσμο γεμάτο διαφορές στον ταξιδιώτη. Από την πολυσύχναστη μητρόπολη των Βρυξελλών μέχρι το γαλήνιο φανταστικό πράγμα της βελγικής υπαίθρου, υπάρχουν πολλά να ανακαλύψετε σε αυτό το συναρπαστικό έθνος. Αντίθετα, ο Καναδάς είναι μια τεράστια και διαφοροποιημένη χώρα, με ένα πράγμα που προσελκύει κάθε στυλ. Οι παραθεριστές μπορούν να απολαύσουν τις εγκαταστάσεις πόλεων παγκόσμιας κλάσης, όπως το Βανκούβερ και το Τορόντο, ή να περάσουν το χρόνο τους στην όμορφη ύπαιθρο σε ένα από τα πολλά εθνικά πάρκα. Είτε αναζητάτε το ιστορικό παρελθόν, την παράδοση, την αγνή μεγαλοπρέπεια ή απλώς μια καλή στιγμή, είναι βέβαιο ότι θα το βρείτε στο Βέλγιο ή στον Καναδά.

 

Ένα σύντομο ιστορικό παρελθόν του Βελγίου

 

Το Βέλγιο είναι ένα μικρό έθνος που βρίσκεται στη Δυτική Ευρώπη. Συνορεύει με τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και τις Κάτω Χώρες. Το έθνος έχει πληθυσμό περίπου 11 εκατομμυρίων ατόμων και η πρωτεύουσά του είναι οι Βρυξέλλες.

Το Βέλγιο έχει ένα εκτεταμένο και διαφοροποιημένο ιστορικό παρελθόν. Το έθνος ήταν αρχικά μέρος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και αργότερα εξελίχθηκε σε μέρος του Φραγκικού Βασιλείου. Κατά τον Μεσαίωνα, το Βέλγιο χωρίστηκε σε πολλά μικρά κράτη, σε μερικά από τα οποία κυριαρχούσαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί ευγενείς. Στα τέλη του δέκατου πέμπτου αιώνα, το Βέλγιο έγινε μέρος της αυτοκρατορίας των Αψβούργων.

Κατά τη διάρκεια του δέκατου έβδομου αιώνα, το Βέλγιο βρισκόταν σε πόλεμο με την Ολλανδία. Το 1713, η Αυστρία απέκτησε τη διοίκηση του Βελγίου στο πλαίσιο της Συνθήκης της Ουτρέχτης. Παρ' όλα αυτά, το 1794, ο Ναπολέων Βοναπάρτης εισέβαλε στο Βέλγιο και το κατέστησε μέρος της Γαλλικής Αυτοκρατορίας του. Μετά την ήττα του Ναπολέοντα το 1815, το Βέλγιο έγινε ανεξάρτητο βασίλειο υπό τον βασιλιά Γουλιέλμο Α΄.

Το Βέλγιο παρέμεινε αμερόληπτο κατά τη διάρκεια της Πρώτης Παγκόσμιας Μάχης, ωστόσο εισέβαλε η Γερμανία στη Δεύτερη Παγκόσμια Μάχη. Μετά τη λήξη του πολέμου, το Βέλγιο έγινε και πάλι αμερόληπτο έθνος. Ωστόσο, επέλεξε να παραμείνει αμερόληπτο σε όλες τις μελλοντικές συγκρούσεις.

Ο Καναδάς είναι ένα μεγάλο έθνος που βρίσκεται στη Βόρεια Αμερική. Συνορεύει με την Αμερική, τον Ατλαντικό Ωκεανό, τον Ειρηνικό Ωκεανό και τον Αρκτικό Ωκεανό. Το έθνος έχει περίπου 35 εκατομμύρια κατοίκους και η πρωτεύουσά του είναι η Οτάβα.

Το ιστορικό παρελθόν του Καναδά ξεκινά με τους ιθαγενείς που κατοικούσαν στη γη για εκατοντάδες χρόνια πριν από την άφιξη των Ευρωπαίων αποίκων στα τέλη του δέκατου πέμπτου αιώνα. Η Γαλλία ίδρυσε αποικίες στο Κεμπέκ και την Ακαδία (σημερινή Νέα Σκωτία) μέσα στη δεκαετία του 1600. Το 1763, η Γαλλία παραχώρησε τις βορειοαμερικανικές αποικίες της στη Βρετανία, αφού έχασε τον πόλεμο με την Αγγλία (που αναφέρεται ως επταετής μάχη).

 

Ένα σύντομο ιστορικό παρελθόν του Καναδά

 

Ο Καναδάς είναι μια χώρα που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Βόρειας Αμερικής. Οι δέκα επαρχίες του και τα τρία εδάφη του εκτείνονται από τον Ατλαντικό έως τον Ειρηνικό και προς βορρά στον Αρκτικό Ωκεανό, καλύπτοντας 9,98 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα (3,85 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια), γεγονός που τον καθιστά το δεύτερο μεγαλύτερο έθνος στον κόσμο από άποψη συνολικής έκτασης και το τέταρτο μεγαλύτερο έθνος από άποψη χερσαίας έκτασης. Τα νότια σύνορα του Καναδά με την Αμερική, που εκτείνονται σε περίπου 8.891 χιλιόμετρα, είναι τα μακρύτερα δι-εθνικά χερσαία σύνορα στη γη

Ο Καναδάς είναι αραιοκατοικημένος, καθώς σχεδόν όλη η χερσαία επικράτειά του κυριαρχείται από δάση και τούνδρα. Εξαιτίας αυτού, η πρωτεύουσά του, η Οττάβα, βρίσκεται κοντά στο νοτιότερο άκρο του έθνους, ενώ η πολυπληθέστερη μητρόπολή του είναι το Τορόντο, η οποία βρίσκεται στην πολιτιστική και γλωσσική καρδιά του αγγλικού Καναδά - το βασίλειο στο οποίο διαμένουν οι περισσότεροι Καναδοί και το οποίο έχει παραδοσιακά επηρεαστεί από τη βρετανική παράδοση.

 

Συγκριτική παρουσίαση των 2 εθνών

 

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για τον έλεγχο των εθνών. Ορισμένα άτομα θα αξιολογούσαν ενδεχομένως το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) ή τις διαστάσεις των κατοίκων. Άλλοι θα αξιολογούσαν ενδεχομένως το βιοτικό επίπεδο ή την έκταση της εκπαίδευσης. Και άλλοι πάλι θα αξιολογούσαν την ιστορική σημασία ή τον πολιτιστικό αντίκτυπο μιας χώρας.

Κατά την αξιολόγηση του Βελγίου και του Καναδά, υπάρχουν πολλά στοιχεία που πρέπει να σκεφτούμε. Κάθε έθνος έχει πλούσιο ιστορικό παρελθόν και καθένα από αυτά έχει διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στις παγκόσμιες υποθέσεις. Το Βέλγιο είναι ένα μικρότερο έθνος, ωστόσο είχε σημαντική επίδραση στην ευρωπαϊκή παράδοση και πολιτική. Ο Καναδάς είναι ένα μεγάλο έθνος με ποικίλους κατοίκους. Συνήθως θεωρείται ένα "χωνευτήρι" πολιτισμών από όλο τον κόσμο.

Τόσο το Βέλγιο όσο και ο Καναδάς είναι συνταγματικές μοναρχίες με κοινοβουλευτικές δημοκρατίες. Η κορυφή του κράτους σε κάθε έθνος είναι ένας βασιλιάς ή μια βασίλισσα, ωστόσο δεν έχουν καμία πραγματική ενέργεια. Η κορυφή της προεδρίας σε κάθε έθνος είναι ο πρωθυπουργός.

Το βελγικό οικονομικό σύστημα βασίζεται στη μεταποίηση, τη γεωργία και τις επισκευαστικές βιομηχανίες που αντιστοιχούν στον τουρισμό. Το καναδικό οικονομικό σύστημα βασίζεται στις καθαρές πηγές, τη γεωργία, τη μεταποίηση και τις επισκευαστικές βιομηχανίες που αντιστοιχούν στον τουρισμό και τα χρηματοοικονομικά. Το Βέλγιο έχει το επόμενο κατά κεφαλήν ΑΕΠ από τον Καναδά, ωστόσο το οικονομικό σύστημα του Καναδά είναι συνολικά μεγαλύτερο.

Οι κάτοικοι του Βελγίου είναι περίπου 11 εκατομμύρια άτομα, ενώ οι κάτοικοι του Καναδά είναι περίπου 35 εκατομμύρια άτομα. Περίπου το 60% των κατοίκων του Βελγίου ζει σε αστικές περιοχές, ενώ περίπου το 80% των κατοίκων του Καναδά ζει σε αστικές περιοχές. Το Βέλγιο είναι πιο πυκνοκατοικημένο έθνος από τον Καναδά, με περίπου 346 άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο σε σύγκριση με μόνο 3 άτομα ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο στον Καναδά.

Τόσο το Βέλγιο όσο και ο Καναδάς έχουν υπερβολικά υψηλά επίπεδα εκπαίδευσης. Στο Βέλγιο, το 96% των ενηλίκων ηλικίας 25-64 ετών έχουν ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ στον Καναδά το αντίστοιχο ποσοστό είναι 85%. Επίσης, το 42% των ενηλίκων στο Βέλγιο έχουν ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση (που αντιστοιχεί στο κολλέγιο), ενώ στον Καναδά το αντίστοιχο ποσοστό είναι 26%.

Το προσδόκιμο ζωής τόσο στο Βέλγιο όσο και στον Καναδά είναι υψηλό: 82 έτη για τα κορίτσια και 78 έτη για τους άνδρες στο Βέλγιο, και 84 έτη για τα κορίτσια και 80 έτη για τους άνδρες στον Καναδά. Κάθε χώρα έχει ακόμη χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας: 64 εγκλήματα ανά 100.000 άτομα στο Βέλγιο και 90 εγκλήματα ανά 100.000 άτομα στον Καναδά.

 

Το συμπέρασμα

 

Συμπερασματικά, το Βέλγιο και ο Καναδάς είναι δύο πολύ διαφορετικά έθνη. Το Βέλγιο είναι ένα μικρό έθνος με πλούσιο ιστορικό παρελθόν και ισχυρό οικονομικό σύστημα. Ο Καναδάς είναι ένα μεγάλο έθνος με ποικίλους κατοίκους και ένα ανερχόμενο οικονομικό σύστημα. Κάθε έθνος έχει τα δικά του ξεχωριστά πλεονεκτήματα και αδυναμίες, ωστόσο συνολικά είναι το καθένα από αυτά ωραία μέρη για να μείνετε.

Formation
LineUp
Substitutes
player photo
1
T. Courtois
5
J. Vertonghen
2
T. Alderweireld
19
L. Dendoncker
player photo
11
Y. Carrasco
player photo
6
A. Witsel
8
Y. Tielemans
21
T. Castagne
10
E. Hazard
7
K. De Bruyne
23
M. Batshuayi
18
M. Borjan
4
K. Miller
5
S. Vitória
2
A. Johnston
19
A. Davies
7
S. Eustáquio
13
A. Hutchinson
22
R. Laryea
10
J. Hoilett
11
T. Buchanan
20
J. David
Belgium
Αλλαγές
46'56'
46'53'
17
ε
62'
78'
16
μ
25
Προπονητής
Canada
Προπονητής
46'
Belgium
46'
Belgium
Canada
58'
Μέσα
Canada
58'
62'
Belgium
Canada
74'
78'
Belgium
Canada
81'
Canada
81'
×
P