KINO OPAP και KINO στο διαδίκτυο

Το ΚΙΝΟ του ΟΠΑΠ αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή του οργανισμού σε πανελλαδική κλίμακα στα παιχνιδια στο καταστημα OPAP. Πρόκειται για ένα σχετικά νέο παιχνίδι το οποίο έκανε το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο του 2004 και συγκαταλέγεται στα παιχνίδια της λοταρίας. Ο παίκτης στο ΚΙΝΟ ουσιαστικά επιλέγει κάποιους αριθμούς στο δελτίο του και στη συνέχεια, στην κλήρωση που ακολουθεί, προσπαθεί να πετύχει τους αριθμούς αυτούς που επέλεξε. Οι κληρώσεις πραγματοποιούνται συνεχώς κάθε λίγα λεπτά, συνεπώς μιλάμε για ένα παιχνίδι το οποίο διεξάγεται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο.

1.

Προσφορά στοιχήματος χωρίς κατάθεση*

ΕπίσκεψηΕπίσκεψη
ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα
2.
betsson καζίνο

Προσφορά καλωσορίσματος*

ΕπίσκεψηΕπίσκεψη
ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα

H ιστορική πορεία και εξέλιξη του παιχνιδιού στο πέρασμα των ετών

Όπως αναφέραμε το κοινό του ΟΠΑΠ ξεκίνησε με την πρώτη του κλήρωση να πραγματοποιείται στις 4 Οκτωβρίου 2004. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως το KINO δεν αποτελεί κάποια εφεύρεση του OPAP. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που προϋπήρχε σε άλλες χώρες και στο διαδίκτυο από πολύ παλιότερα. Μπορείτε να παίξετε online ΚΙΝΟ, αλλά στην Ελλάδα ο ΟΠΑΠ διαθέτει το μονοπώλιο σε αυτό το παιχνίδι και σε άλλα 10, έως και το 2030.

Από το 2004 και μέχρι και σήμερα ο αριθμός της στήλης ΚΙΝΟ του ΟΠΑΠ παραμένει στα 0,50 ευρώ, γεγονός που είναι σίγουρα θετικό για τους παίκτες, γιατί κατά καιρούς έχουμε δει προσαρμογές των τιμών προς τα επάνω, όπως έχουμε για παράδειγμα δει αντίστοιχα στο Τζόκερ του ΟΠΑΠ.

Η πρώτη αλλαγή του ΚΙΝΟ το 2009

Λίγα χρόνια μετά την έναρξη των κληρώσεων του ΚΙΝΟ και πιο συγκεκριμένα στις 26 Ιανουαρίου 2009 πραγματοποιήθηκε η πρώτη αλλαγή από τον οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα, το παιχνίδι άρχισε να παίζεται με ανασχεδιασμένα δελτία, τα οποία αυτή τη φορά είχαν πλέον ήταν περισσότερες επιλογές για τον παίκτη. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που προστέθηκε στο ΚΙΝΟ, ήταν η δυνατότητα τελικά για τη συμμετοχή ενός δελτίου σε πολλές συνεχόμενες κληρώσεις και όχι μόνο σε μία κλήρωση όπως γινόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αποτέλεσε κάτι το πρωτοποριακό στα παιχνιδια στα καταστηματα OPAP.

Δεύτερη ανανέωση ΚΙΝΟ του 2015

Η επόμενη αλλαγή στην εμφάνιση αλλά και σε κάποιες λειτουργίες του κοινού πραγματοποιήθηκε μετά από 6 πάλι χρόνια. Στις 3 Ιουλίου 2015 άλλαξε από τον ΟΠΑΠ η εμφάνιση των δελτίων σε μία που είναι σίγουρα πιο μοντέρνα. Στην ουσία αυτή τη φορά δημιουργήθηκαν δύο δελτία κι όχι ένα. Στο ένα δελτίο υπάρχουν 6 περιοχές και απευθύνονται σε παίκτες που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία. Στη δεύτερη περίπτωση αφορά πλέον παίκτες οι οποίοι δεν έχουν μεγάλη εμπειρία με το ΚΙΝΟ, με το δελτίο να περιέχει ουσιαστικά μόνο μία περιοχή επιλογής αριθμού. Παράλληλα, άλλαξαν και κάποιες από τις λειτουργίες με πιο σημαντική αυτή της προσθήκης του λεγόμενου KINO BONUS. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του KINO BONUS δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει στους παίκτες του παιχνιδιού μεγαλύτερες αποδόσεις και κέρδη αντίστοιχα κατ’ επέκταση. Αυτό γίνεται τώρα με ακόμα περισσότερους συνδυασμούς μέσω του KINO BONUS όσον αφορά τις πιθανές επιτυχίες σε κάθε κλήρωση ΤΟΥ ΚΙΝΟ.

Η τρίτη κατά σειρά αλλαγή του ΚΙΝΟ το 2018

Η τρίτη και τελευταία κατά σειρά ανανέωση του ΚΙΝΟ του ΟΠΑΠ πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου 2018. Ήταν τότε που δημιουργήθηκαν στην ουσία δύο νέες στοιχηματικές επιλογές. Οι παίκτες έχουν από τότε τη δυνατότητα στο ΚΙΝΟ πονταρίσματος σε μονά-ζυγά αλλά και στις στήλες σε κάθε κλήρωση. Στην πρώτη περίπτωση ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν τα περισσότερα νούμερα που θα προκύψουν από την κλήρωση θα είναι μόνα ή ζυγά ή ακόμη κι αν θα υπάρχει ισοπαλία στον αριθμό τους.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο παίκτης του ΚΙΝΟ επιλέγει ποια στήλη πιστεύει πως θα συγκεντρώσει τα περισσότερα νούμερα από αυτά που θα προκύψουν από την κλήρωση. Θα πρέπει να σημειωθεί, επίσης, πως το 2018 έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στο παιχνίδι KINO με μία δεύτερη οθόνη στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Σκοπός της νέας αυτής οθόνης είναι να παρουσιάζει τα αποτελέσματα κάποιων επιμέρους επιλογών, πράγμα το οποίο γίνεται την ίδια στιγμή με τη βασική οθόνη στις κληρώσεις του KINO, όπου εμφανίζονται οι αριθμοί που κερδίζουν σε κάθε κλήρωση του ΚΙΝΟ.

Πώς ακριβώς μπορεί να παίξει κανείς KINO

Ο παίκτης που επιλέγει να παίξει KINO έχει αρχικά τρεις επιλογές. Η πρώτη αφορά το ίδιο το παιχνίδι το ΚΙΝΟ, η δεύτερη το παιχνίδι μονά-ζυγά και η τρίτη το παιχνίδι με τις Στήλες. Ας δούμε κατά σειρά όλες τις λεπτομέρειες στο συγκεκριμένο παιχνιδιών του ΚΙΝΟ.

Το βασικό παιχνίδι του KINO

Ο παίκτης του ΚΙΝΟ συμμετέχει με ένα δελτίο στο οποίο το ζητούμενο είναι να βρει από έναν έως 12 αριθμούς. Γενικά υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί για να κερδίσει κανείς και αντίστοιχα προσφέρουν στον παίκτη διαφορετικές αποδόσεις νίκης.

Ο παίκτης για παράδειγμα επιλέγει στο πρώτο βήμα 6 νούμερα για να παίξει στο ΚΙΝΟ. Στον επόμενο πίνακα στο δελτίο του βλέπει σε διάταξη αριθμούς από το 1 έως το 80. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των αριθμών θα πρέπει να επιλέξει 6 από αυτούς, όπως ζήτησε π.χ. στο πρώτο βήμα. Ο παίκτης έχει επίσης τη δυνατότητα να ορίσει από μόνος του το ποσό το οποίο θέλει να στοιχηματίσει στην κάθε κλήρωση. Το ελάχιστο ποσό της μιας στήλης στο ΚΙΝΟ στην περίπτωση αυτή είναι 0,50 ευρώ, ενώ υπάρχει αντίστοιχα επιλογή για 1 – 1,5 – 2,5 – 3 – 4 – 5 – 6 και 10 ευρώ.

Το τελευταίο βήμα του ΚΙΝΟ περιλαμβάνει την επιλογή του αριθμού KINO BONUS. Εφόσον ο παίκτης είναι τυχερός και βρει τον συγκεκριμένο αριθμό, έχει τη δυνατότητα να πολλαπλασιάσει τα κέρδη του, καθώς επίσης να σταθεί τυχερός σε περισσότερους συνδυασμούς Νίκης.

Ο παίκτης του ΚΙΝΟ έχει επίσης τη δυνατότητα στο δελτίο του να σημειώσει τη συμμετοχή του σε περισσότερες από μία κληρώσεις. Με τους ίδιους αριθμούς μπορεί να λάβει μέρος από μία έως και 200 κληρώσεις, με το ποντάρισμα βέβαια να πολλαπλασιάζεται επί τον αριθμό των κληρώσεων που επιλέγει.

Παίζοντας μονά-ζυγά στο ΚΙΝΟ

Το παιχνίδι για τα μονά-ζυγά μπορεί να βρίσκεται στο ίδιο δελτίο του ΚΙΝΟ, όμως είναι ανεξάρτητο από το βασικό παιχνίδι και το παιχνίδι των στηλών. Ο παίκτης ουσιαστικά καλείται να επιλέξει εάν πιστεύει ότι τα περισσότερα από τα 20 νούμερα που θα προκύψουν από την κλήρωση του ΚΙΝΟ θα είναι είτε μονά, είτε ζυγά. Υπάρχει, επίσης, και η πιθανότητα της ισοπαλίας, αν δηλαδή κανείς πιστεύει πώς θα έρθουν 10 μονά και 10 ζυγά στον πίνακα του ΚΙΝΟ.

Το δεύτερο βήμα στο ΚΙΝΟ περιλαμβάνει την επιλογή χρηματικού ποσού το οποίο θέλει να στοιχηματίσει ο παίκτης στην επιλογή στα μονά – ζυγά. Μπορεί να επιλέξει από 1 έως και 100 ευρώ κλιμακωτά. Η ελάχιστη συμμετοχή στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το 1 ευρώ.

Στο τρίτο και τελευταίο βήμα στο ΚΙΝΟ, ο παίκτης επιλέγει και αν επιθυμεί την καταχώρηση του δελτίου του σε περισσότερες από μία κληρώσεις στα μονά – ζυγά. Μπορεί συγκεκριμένα να επιλέξει ως και 200 επόμενες πληρώσεις με την ίδια επιλογή και με το ποντάρισμα βέβαια να πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό των κληρώσεων για άλλη μια φορά για να προκύψει το ποσό της κατάθεσης του δελτίου πολλαπλών κληρώσεων με μονά – ζυγά στο ΚΙΝΟ.

Το παιχνίδι με τις στήλες του ΚΙΝΟ

Ο βασικός πίνακας του κοινού χωρίζεται σε 10 κάθετες στήλες όπου ακριβώς τοποθετούνται οι 80 αριθμοί από τους οποίους αντίστοιχα προκύπτουν τα 20 νούμερα της κλήρωσης του ΚΙΝΟ. Ο παίκτης του παιχνιδιού καλείται να επιλέξει, λοιπόν, κάποια από τις 10 στήλες στην οποία και στοιχηματίζει. Έχει τη δυνατότητα, μάλιστα, να στοιχηματίσει και σε περισσότερες από μία στήλες, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως στις στήλες δεν υπάρχει ισοπαλία. Εφόσον προκύψει ισοπαλία, κερδίζει η στήλη της οποίας τα νούμερα κληρώθηκαν χρονικά πρώτα.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή KINO για κινητά

Ο ΟΠΑΠ έχει φροντίσει να δημιουργήσει μία εφαρμογή ΚΙΝΟ για κινητά τηλέφωνα και φορητές συσκευές, την οποία και έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε προκειμένου να την εγκαταστήσετε στη συσκευή σας. Υπάρχουν δύο διαφορετικές εφαρμογές που υποστηρίζουν κινητά με λειτουργικό σύστημα Android αλλά και iOS. Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες αντίστοιχα στο Google Play ή στο App Store, ανάλογα με το λειτουργικό μου χρησιμοποιεί η συσκευή που διαθέτετε.

Σημειώστε πώς δεν μπορείτε να υποβάλλετε το δελτίο σας κατευθείαν από τη συσκευή σας μέσω διαδικτύου. Αυτό που κάνει στην ουσία η συσκευή είναι να σας βοηθήσει να συμπληρώσετε το δελτίο σας ηλεκτρονικά. Δεν μπορείτε, ωστόσο, να το υποβάλλεται ακόμα μέσω διαδικτύου. Ίσως αυτό να συμβεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να πάρετε το κινητό σας, να πάτε στο κοντινότερο πρακτορείο του ΟΠΑΠ, ο πράκτορας να σαρώσει τον κωδικό QR που βγαίνει από την εφαρμογή. Θα σας δώσει αμέσως το αποδεικτικό τη συμμετοχής σας και είναι σαν να έχετε συμπληρώσει ένα φυσικό δελτίο, στο χαρτί. Κι εδώ υπάρχει δυνατότητα πολλαπλών κληρώσεων με το ίδιο δελτίο, με την συμμετοχή, δηλαδή, σε έως και 200 συνεχόμενες κληρώσεις. Αυτό ισχύει και για τα μονά – ζυγά και για το στοίχημα σε στήλες.

Πώς καταλαβαίνω πότε έχω κερδίσει και τι ακριβώς πόσο;

Η διαδικασία είναι εύκολη. Προηγείται βέβαια η κλήρωση των αριθμών. Στη συνέχεια, κοιτά κανείς να δει το δελτίο του και πρέπει να εντοπίσει πόσους αριθμούς από τις 20 της κλήρωσης έχει προβλέψει επιτυχώς, τα μονά – ζυγά ή τις στήλες. Αντίστοιχη είναι και η διαδικασία για τα αποτελέσματα στα μονά-ζυγά, αλλά και στο παιχνίδι με τις στήλες. Ο αριθμός των επιτυχιών είναι αυτός που επιτρέπει να υπολογίσει ο νικητής τι ακριβώς θα κερδίσει. Η εφαρμογή του ΚΙΝΟ  για κινητά μπορεί να σε βοηθήσει να δεις άμεσα τι ακριβώς έχεις κερδίσει. Αυτό που κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις το εργαλείο «εύρεση επιτυχιών» μέσα από την εφαρμογή. Τα αποτελέσματα είναι επίσης διαθέσιμα τόσο στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, τόσο μέσω της εφαρμογής για κινητό όσο και της ιστοσελίδας του ΟΠΑΠ στο διαδίκτυο. Οι κληρώσεις πραγματοποιούνται ουσιαστικά κάθε 5 λεπτά, Συνεπώς, υπάρχει μεγάλο πλήθος κληρώσεων για να αναζητήσεις την ακριβή κλήρωση με τον αριθμό της και αν κέρδισες στο βασικό παιχνίδι, στα μονά – ζυγά ή στις στήλες.

OPAP online αποτελεσματα κληρωσεων KINO

Οι κληρώσεις του ΚΙΝΟ πραγματοποιούνται κάθε 5 λεπτά, με 20 αριθμούς από τους 80 του πλαισίου να κληρώνονται κάθε φορά. Ουσιαστικά το παιχνίδι λειτουργεί από την έναρξη λειτουργίας των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, το πρωί στις 8:00, έως και τις 23:55 το βράδυ, όταν τα πρακτορεία κλείνουν. Η είσπραξη των κέρδος μπορεί να γίνει απευθείας στο πρακτορείο στο οποίο καταθέσει κανείς το δελτίο του ΚΙΝΟ ή και σε άλλο. Στην περίπτωση που μιλάμε για πολύ μεγάλα ποσά, η διαδικασία της πληρωμής περιλαμβάνει πλέον την τραπεζική μεταφορά των χρημάτων στο λογαριασμό σας από τον ίδιο τον οργανισμό.

Ένας παίκτης που έχει παίξει 0,50 στο βασικό παιχνίδι, μπορεί να κερδίσει τα κέρδη που φαίνονται στον παρακάτω πίνακα και συνολικά έως και 500.000 ευρώ. Τα ποσά στα μονά – ζυγά και στις στήλες είναι αρκετά μικροτέρα, καθώς οι πιθανότητες επιτυχίας είναι αντίστοιχα πιο υψηλές.

Νούμερα που επιλέγει ο παίκτης στο ΚΙΝΟ πώς θα πρέπει να βρει στο ΚΙΝΟ κέρδος με 0,50 ευρώ ποντάρισμα
1 1 Έως 1,25 ευρώ
2 1 ή 2 Έως 2,50 ευρώ
3 2 ή 3 Έως 12,50 ευρώ
4 2+ Έως 50 ευρώ
5 3+ Έως 225 ευρώ
6 3+ Έως 800 ευρώ
7 4+ Έως 2.500 ευρώ
8 4+ Έως 7.500 ευρώ
9 4+ Έως 20.000 ευρώ
10 5-11 ή κανένα Έως 50.000 ευρώ
11 5-10 ή κανένα Έως 250.000 ευρώ
12 6-12 ή κανένα Έως 500.000 ευρώ

 

Ο αριθμός των παιχνιδιών που επιλέγει κανείς έχει σημασία. Αν παίζει για παράδειγμα με 12 αριθμούς μπορεί ο συντελεστής απόδοσης σου να φτάσει έως και το ένα 1.000.000χ. Αντίστοιχα αν παίξετε με έξι νούμερα η απόδοση μπορεί να φτάσει έως 1.600x για έξι επιτυχίες. Τα OPAP online αποτελεσματα κληρωσεων υπάρχουν ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας.

Πώς ακριβώς λειτουργεί το KINO BONUS

Το KINO BONUS αποτελεί μία καλή ευκαιρία για να πολλαπλασιάσει ο παίκτης τα κέρδη του, καθώς επίσης και να έχει κέρδη με συνδυασμούς περισσότερους από εκείνους τους οποίους θα κέρδιζε υπό κανονικές συνθήκες.

Για να δει κανείς τι ακριβώς είναι το KINO BONUS και πως να χρησιμοποιήσει το KINO BONUS Θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσει κανονικά το δελτίο του KINO. Στη συνέχεια θα πρέπει να βρει την επιλογή του πεδίου όπου αναφέρεται το KINO BONUS και να επιλέξει το σημείο αυτό του KINO BONUS. Μιλάμε για ένα καθαρά προαιρετικό σημείο, το οποίο δεν είναι απαραίτητο σε όλους.

Στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί η κλήρωση και το KINO BONUS αποτελεί τον έναν από τους αριθμούς που επέλεξες, τότε κερδίζεις στο KINO BONUS. Το ποντάρισμα που έχει πραγματοποιήσει στην αντίστοιχη περιοχή που βρίσκεται το KINO BONUS διπλασιάζεται και κερδίζεις τις αποδόσεις του KINO BONUS στις στήλες που συμμετέχουν σε αυτό. Για τις υπόλοιπες στήλες που δε συμμετέχουν στο KINO BONUS και σε εκείνες αντίστοιχα που συμμετέχουν, αλλά δεν έχεις βρει το KINO BONUS, κερδίζεις κανονικά ότι προβλέπεται με βάση τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού, στα μονά – ζυγά και στις στήλες.

Ο υπολογισμός των κερδών σου σε περίπτωση επιτυχίας με KINO BONUS γίνεται με τον διπλασιασμό του αρχικού πονταρίσματος επί το συντελεστή της απόδοσης σου. Επειδή είναι λίγο δύσκολο να κατανοήσει κάνεις στη θεωρία τον τρόπο λειτουργίας του KINO BONUS καλό είναι να δώσουμε ένα παράδειγμα.

Εάν υποθέσουμε πως ένας παίκτης επιλέγει 6 αριθμούς και 5 από αυτούς κληρώνονται, τότε σύμφωνα με τις βασικές αποδόσεις του ΚΙΝΟ ο παίκτης αυτός κερδίζει 50 φορές το ποντάρισμα του χωρίς το KINO BONUS, δηλαδή παίρνει συνολικό ποσό 25 ευρώ, εφόσον βέβαια ποντάρει 0,50 ευρώ. Εφόσον, όμως, 1 από τους 5 αυτούς αριθμούς είναι ο αριθμός KINO BONUS, τότε σύμφωνα με τις αποδόσεις του KINO BONUS ο παίκτης κερδίζει 150 ευρώ.

Παίζοντας KINO στο διαδίκτυο

Λόγω του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ είναι δύσκολο να βρει κανείς και να παίξει ΚΙΝΟ στο διαδίκτυο. Είναι πραγματικά ελάχιστες οι ιστοσελίδες που είναι προσβάσιμες στην Ελλάδα και οι οποίες προσφέρουν το συγκεκριμένο παιχνίδι σε κάποια παραλλαγή του. Υπάρχουν όμως και μπορείτε να βρείτε και να παίξετε ΚΙΝΟ online.

Το ΚΙΝΟ στο διαδίκτυο και στα online καζίνο λειτουργεί περίπου με την ίδια διαδικασία. Υπάρχουν δηλαδή 80 αριθμοί και εσείς επιλέγετε κάποιους πριν γίνει η κλήρωση. Λειτουργίες όπως είναι για παράδειγμα τα μονά-ζυγά και το ποντάρισμα στις στήλες μπορεί να υπάρχουν και μπορεί πάλι και όχι. Αντίστοιχα, μπορεί να υπάρχουν και άλλες λειτουργίες που δεν ενσωματώνονται αυτή τη στιγμή στο παιχνίδι του ΟΠΑΠ.

Όπως συμβαίνει με το KINO του ΟΠΑΠ, έτσι αντίστοιχα και στο διαδίκτυο οι κληρώσεις του KINO είναι διαδοχικές, μέσα σε ελάχιστα λεπτά η μία από την άλλη. Μάλιστα εδώ μπορεί κανείς να παίξει 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και όχι 16 μόνο ώρες την ημέρα, όπως συμβαίνει με το ΚΙΝΟ του ΟΠΑΠ. Οι αποδόσεις των κερδών είναι περίπου οι ίδιες, συνεπώς δεν τίθεται θέμα μεγαλύτερης κερδοφορίας ή όχι στο διαδίκτυο.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε το μεγάλο πλεονέκτημα που σας δίνει το ΚΙΝΟ στο διαδίκτυο και το οποίο αντίστοιχα δεν έχετε παίζοντας KINO σε ένα φυσικό πρακτορείο του ΟΠΑΠ. Αυτό είναι το γεγονός πως μπορείτε να παίξετε KINO online εντελώς δωρεάν. Είναι επιθυμητό σε κάθε παιχνίδι που ξεκινάτε να παίζετε χωρίς να το γνωρίζετε, να παίζετε πρώτα δωρεάν, προκειμένου να έρθετε σε επαφή με τους κανόνες και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το ΚΙΝΟ. Μόλις γνωρίσετε τα μυστικά του παιχνιδιού και όλους τους κανόνες και έχετε μία άποψη για τα στατιστικά και τις πιθανότητές του, μπορείτε να αρχίσετε να παίζετε με πραγματικά χρήματα εντός και εκτός διαδικτύου.

Στρατηγικές για το παιχνίδι του KINO

Θα πρέπει να αναφέρουμε πως πρόκειται καθαρά για ένα τυχερό παιχνίδι. Συνεπώς,  δεν υπάρχει ο παράγοντας της ικανότητας του παίκτη, που να έχει κάποιο ειδικό βάρος στο ΚΙΝΟ. Πέραν αυτού του γεγονότος, υπάρχουν στρατηγικές που αφορούν το ποντάρισμα, αλλά και τον τρόπο επιλογής των αριθμών.

Μία πάγια τακτική πολλών είναι να παίζουν συνέχεια τους ίδιους αριθμούς. Αυτή, άλλωστε είναι και μία διαδικασία η οποία σας επιτρέπει να κάνετε και το ίδιο το παιχνίδι, επιλέγοντας τους ίδιους αριθμούς για πολλές και συνεχόμενες κληρώσεις. Από στατιστική άποψη πρέπει να αναφέρουμε πως το να παίζει κανείς διαφορετικούς αριθμούς κάθε φορά ή να επιλέγει τους ίδιους στατιστικά είναι το ίδιο πράγμα. Παρά την αντίληψη ίσως πολλών που θεωρούν ότι πρόκειται για ένα επιτυχημένο σύστημα, δεν έχει πραγματικά καμία σημασία μαθηματικά και στατιστικά. Όσο πιθανό είναι να προκύψουν κάποιοι συγκεκριμένοι αριθμοί, τόσο πιθανόν είναι αντίστοιχα να προκύψουν και κάποιοι άλλοι. Στην ουσία ο κάθε αριθμός έχει την ίδια πιθανότητα να εμφανιστεί. Το ότι έχει εμφανιστεί πολλές ή λίγες φορές δεν λέει κάτι και τις μελλοντικές εμφανίσεις του. Είναι πολύ πιθανό ένας αριθμός να κάνει πάρα πολλές κληρώσεις να εμφανιστεί και αντίστοιχα είναι πολύ πιθανό ένας αριθμός να εμφανίζεται σε συνεχόμενες κληρώσεις για πολλές φορές.

Ας δούμε μερικά συστήματα και στρατηγικές στο ΚΙΚΟ. Αρχικά, μπορούμε να αναφέρουμε πως μία απλή στρατηγική είναι να επιλέξετε παραπάνω από ένα σύνολο αριθμών. Μπορείτε δηλαδή να επιλέξετε δύο σετ με αριθμούς. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα να πραγματοποιήσετε δύο ή και περισσότερα πονταρίσματα στο ίδιο δελτίο. Αυτό γίνεται ορίζοντας δύο ομάδες αριθμών. Είναι το λεγόμενο split bet στο οποίο καλό είναι να μην επιλεγεί κάνεις τον ίδιο αριθμό σε δύο ή σε περισσότερα σύνολα.

Τα συστήματα που αφορούν τη συγκεκριμένη διάταξη των αριθμών είναι μάλλον άκυρα και δεν έχουν καμία μαθηματική για στατιστική βάση. Υπάρχουν παίκτες που χωρίζουν το δελτίο τους επιλέγοντας αριθμούς από το 1 μέχρι το 40 και αριθμούς από το 41 στο 80 ή χωρίζοντας τους αριθμούς στη μέση αριστερά και δεξιά ή σε ακόμα μικρότερα σύνολα κλπ. Καμία από αυτές τις επιλογές δεν προσφέρει καλύτερες αποδόσεις και ευνοϊκότερες πιθανότητες νίκης του δελτίου. Είναι απλά ψυχολογικό ζήτημα που έχουν πολλοί. Το KINO BONUS από την άλλη πλευρά έχει επίπτωση στις πιθανότητες επιτυχίας.

Στρατηγικές διαχείρισης του κεφαλαίου ενός παίκτη

Tο να αναφερθεί κάνεις σε κάποια στρατηγική διαχείριση του κεφαλαίου έχει μεγαλύτερη λογική από τον αναφερθεί σε συγκεκριμένα συστήματα επιλογής αριθμών. Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές άλλωστε, η επιλογή του κατάλληλου πονταρίσματος με βάση το κεφάλαιο έχει πάντα σημασία στα τυχερά παιχνίδια. Ο παίκτης θα πρέπει να ξεκινά το ΚΙΝΟ ή οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι προσδιορίζοντας με σαφήνεια πόσα χρήματα διαθέτει και να ρισκάρει στο παιχνίδι. Τα χρήματα αυτά θα πρέπει πραγματικά να περισσεύουν και να μην έχουν προέλθει από άλλες υποχρεώσεις του παίκτη. Ο ίδιος θα πρέπει να ξεκινά έχοντας συνειδητοποιήσει πως είναι διατεθειμένος να χάσει αυτά τα χρήματα αν όλα πάνε στραβά. Τα άτυχα σερί αποτελούν μέρος των τυχερών παιχνιδιών, όπως αντίστοιχα μέρος τους είναι και τα τυχερά και τα κερδοφόρα σερί. Θα πρέπει να ξέρετε, επίσης, πότε θα σταματήσετε και αυτό ισχύει και για το ΚΙΝΟ. Βάλτε έναν στόχο και μόλις τον επιτύχετε πραγματικά σταματήστε από κει και πέρα να ασχολείστε με το παιχνίδι. Απολαύστε τα κέρδη σας και ασχοληθείτε κάποια άλλη στιγμή και πάλι με αυτό.

Το ύψος του πονταρίσματος κάθε φορά έχει μεγάλη σημασία. Το μεγαλύτερο σφάλμα των παικτών του ΚΙΝΟ, αλλά και άλλων τυχερών παιχνιδιών γενικά είναι πώς επιλέγουν πολύ μεγάλο ποντάρισμα με βάση το κεφάλαιο που διαθέτουν. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε πως έχετε 50 ευρώ να διαθέσετε παίζοντας ΚΙΝΟ και ποντάρετε 10 ευρώ σε κάθε δελτίο. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανό το σενάριο σε λιγότερη από μισή ώρα να έχετε μείνει άφραγκοι. Θα λάβετε μέρος σε 5 κληρώσεις που πραγματοποιούνται ανά 5 λεπτά και έτσι σε μισή ωρίτσα θα έχετε τελειώσει. Είναι προτιμότερο να παίζετε με ένα μικρότερο ποσοστό του κεφαλαίου σας. Άλλωστε, το ΚΙΝΟ μπορεί να σας προσφέρει πολύ μεγάλα ποσά, εάν βέβαια σταθείτε τυχεροί. Γιατί να μην ποντάρετε λοιπόν 1 με 2 ευρώ ανά δελτίο;

Μπορείτε να παίξετε για αρκετές ώρες και να σας μείνουν λεφτά ενδεχομένως και για άλλες μέρες, ακόμα κι αν σταθείτε ιδιαίτερα άτυχοι. Θυμηθείτε πως ακόμα και με 0,50 ευρώ μπορείτε να κερδίσετε έως και 500.000 ευρώ στο KINO και μάλιστα χωρίς καν το KINO BONUS. Η καλύτερη στρατηγική συνεπώς στο ΚΙΝΟ, αλλά και γενικότερα στα τυχερά παιχνίδια είναι να στοιχηματίζετε ένα μικρό ποσοστό του κεφαλαίου σας π.χ. 1 με 2% των χρημάτων. Αυτό σημαίνει πως με 50 ευρώ κεφάλαιο είναι πολύ λογικό να στοιχηματίσετε το ελάχιστο, δηλαδή με 0,50 ευρώ. Αν σας φαίνονται πολύ λίγα αυτά τα ποσά, τότε αυξήστε λίγο το ποσό αλλά μην το παρακάνετε.

Χρησιμοποιώντας προοδευτικά συστήματα πονταρίσματος

Υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους καλό είναι να αποφύγετε τα προοδευτικά συστήματα πονταρίσματος στο KINO. Ο πρώτος είναι γιατί γενικά το παιχνίδι δεν ενδείκνυται για τέτοια πονταρίσματα, εκτός και αν μιλάμε για τα μονά-ζυγά. Ο δεύτερος είναι επειδή όπως έχουμε αναφέρει κι άλλες φορές, τα προοδευτικά συστήματα πονταρίσματος είναι καταδικασμένες σε αποτυχία μακροπρόθεσμα.

Συστήματα όπως πχ. το Martingale μπορούν να αποδειχθούν επωφελή εφόσον σταθείτε τυχεροί και τα χρησιμοποιείτε πολύ σπάνια. Ας πάρουμε για παράδειγμα την περίπτωση στην οποία έχετε 50 ευρώ και δεν σας νοιάζει να τα χάσετε στην τελική. Επιλέγουμε την περίπτωση στην οποία στοιχηματίζετε στα μονά – ζυγά στο KINO. Στην πρώτη κλήρωση βάζετε 0,50 ευρώ και κάνετε. Στο δεύτερό σας ποντάρισμα θα πρέπει να βάλετε το διπλάσιο ποσό, δηλαδή 1 ευρώ. Ας υποθέσουμε, λοιπόν, πως χάνετε και τη δεύτερη φορά. Το τρίτο σας ποντάρισμα θα είναι 2 ευρώ και εφόσον το χάσετε το επόμενο ποντάρισμα σας και τέταρτο κατά σειρά θα είναι 4 ευρώ. Σε αυτή τη φάση βρίσκεστε στα 42,5 ευρώ. Για να μην πολυλογούμε με αυτή την τακτική μπορείτε να προχωρήσετε και να παίξετε το σύστημα αυτό έως και 6 φορές. Μετά την έκτη φορά θα σας έχω μείνει 18,5 ευρώ αλλά θα πρέπει να ποντάρετε 32 για να πάρετε πίσω τα χρήματά σας που έχετε χάσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Εάν νομίζετε πως το να χάσει κανείς 5 ή 6 φορές συνεχόμενα σε ένα στοίχημα 50%, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ακόμα χαμηλότερο γιατί υπάρχει και η πιθανότητα της ισοπαλίας, είναι δύσκολο και σπάνιο, τότε κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Εάν θέλετε να ακολουθήσετε αυτή τη στρατηγική θα πείτε για παράδειγμα πώς ξεκινάω με 50 ευρώ και θα σταματήσω όταν φτάσω στα 80. Σε αυτή την περίπτωση και αν σταθείτε λίγο τυχεροί μπορείτε να φτάσετε στο στόχο σας. Μην νομίζετε όμως πως αυτό το πράγμα θα ισχύει για πάντα. Είναι μοιραίο κάποια στιγμή να πέσετε σε ένα κακό σερί και να χάσετε όλα σας τα χρήματα. Κάποια στιγμή θα βρεθείτε να ποντάρετε τεράστια ποσά, απλά και μόνο για να πάρετε πίσω όλα τα προηγούμενα που έχετε χάσει. Πρόκειται για ένα σύστημα που θα σας οδηγήσει στην καταστροφή, εφόσον το κάνετε λάθος.

Οι πιθανότητες του KINO

Έχετε αναρωτηθεί ποιες είναι οι πιθανότητες επιτυχίας το KINO; Απ’ ότι έχετε καταλάβει, λόγω των μεγάλων αποδόσεων που έχετε συνήθως αυτό σημαίνει πως αντίστοιχα και οι πιθανότητες επιτυχίας είναι λίγες. Θα αναφέρουμε κάποια στατιστικά στοιχεία ενδεικτικά για να έχετε μία άποψη για το τι συμβαίνει στο παιχνίδι στατιστικά από πλευράς πιθανοτήτων.

Ουσιαστικά οι αποδόσεις στο ΚΙΝΟ είναι αντίστοιχα υψηλές ή χαμηλές, ανάλογα με το πλήθος των αριθμών που επιλέγει ο παίκτης κάθε φορά. Μας δίνεται, λοιπόν, η δυνατότητα να προσδιορίσουμε σε ένα βαθμό τις πιθανότητες επιτυχίας μας.

Χωρίς να μπούμε σε μαθηματικές πράξεις και εξισώσεις θα αναφέρουμε τα εξής:

  • Η πιθανότητα παίζοντας κάνεις με έναν αριθμό να τον πιάσει είναι 25%
  • Η πιθανότητα να πετύχει κάνεις 4 αριθμούς από μία επιλογή 8 αριθμών είναι 21,47%.
  • Η πιθανότητα να πιάσει κάνεις 5 αριθμούς από 12 που έχει παίξει είναι 9,93%
  • Η γκανιότα του KINO του ΟΠΑΠ είναι πολύ ψηλή και κινείται κατά μέσο όρο στο 31%
  • Η γκανιότα του KINO στα online καζίνο είναι 10-20% και είναι σημαντικά χαμηλότερη από τον ΟΠΑΠ

Υπεύθυνος στοιχηματισμός

Στις μέρες μας τα τυχερά παιχνίδια θα πρέπει να πραγματοποιούνται με υπευθυνότητα, τόσο από τους φορείς που τα προσφέρουν, όσο κυρίως και από τους παίκτες που ασχολούνται με αυτά. Είναι γνωστό πως η συχνή συμμετοχή με τα τυχερά παίγνια μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό και σε απώλεια περιουσίας. Ένα τυχερό παιχνίδι σταματά να είναι διασκεδαστικό από τη στιγμή που γίνεται εθιστικό. Φροντίστε λοιπόν να είστε υπεύθυνοι στο παιχνίδι σας, να θέτετε όρια και σταματήστε εντελώς το τζόγο εάν έχετε έστω και υποψίες πως σας κάνει κακό.

Συνοψίζοντας για το KINO του ΟΠΑΠ

Το KINO είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδι το οποίο κατατάσσεται στα παιχνίδια της λοταρίας. Ο παίκτης ουσιαστικά καλείται να βρει κάποιους συγκεκριμένους αριθμούς που προκύπτουν από συνεχείς κληρώσεις που πραγματοποιούνται κάθε 5 λεπτά. Υπάρχουν περιθώρια στρατηγικής στο συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς επίσης και στα δύο παιχνίδια πραγματοποιούνται παράλληλα στο ίδιο δελτίο του ΚΙΝΟ. Μιλάμε για τα μονά-ζυγά και το ποντάρισμα στις στήλες.

Ο ΟΠΑΠ φροντίζει να αναβαθμίζει και να εκμοντερνίζει το παιχνίδι κάθε λίγα χρόνια, όπως συνέβη πχ. με το KINO BONUS, χωρίς αντίστοιχα να έχει αυξήσει την τιμή του παιχνιδιού. Αυτό σίγουρα αποτελεί ένα μεγάλο θετικό που δεν συμβαίνει σε άλλα παιχνίδια, όπως είναι για παράδειγμα το Τζόκερ. Προς το παρόν είναι εφικτό να παίξετε KINO μόνο σε ένα φυσικό πρακτορείο, παρότι υπάρχει μία εφαρμογή για κινητά και τάμπλετ του ΟΠΑΠ που μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το δελτίο σας ηλεκτρονικά και να μάθετε πόσα κερδίζετε αφού πραγματοποιηθεί η κλήρωση. Ίσως το επόμενο διάστημα να δούμε και το KINO να είναι εντελώς αυτόνομο και να μπορεί να παίξει κανείς μέσω διαδικτύου, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτεί τον φυσικό χώρο σε κάποιο πρακτορείο, όπως συνέβη αντίστοιχα και με το Τζόκερ. Αυτό αποτελεί απόφαση του οργανισμού και δεν ξέρουμε κατά πόσο θα συμβεί και πότε.

Κλείνοντας Καλό είναι να αναφέρουμε πως η γκανιότα του συγκεκριμένου παιχνιδιού στον ΟΠΑΠ είναι κατά μέσο όρο στο 31%. Συγκρίνετε το συγκεκριμένο ποσοστό με το 0,5% που έχει το κλασικό παιχνίδι του Blackjack ή το 6% που έχει ένα τυπικό παιχνίδι με φρουτάκι στο διαδίκτυο. Καταλαβαίνετε αμέσως πόσο μεγάλη είναι η διαφορά και η κερδοφορία του ΟΠΑΠ αλλά και των online καζίνο από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Παρότι το KINO είναι λοιπόν ένα δημοφιλές και πολύ απολαυστικό παιχνίδι, σίγουρα από πλευράς στατιστικής και πιθανοτήτων είναι ότι χειρότερο υπάρχει αυτή τη στιγμή και μπορείτε να παίξετε στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών. Δοκιμάστε το αν θέλετε, αλλά μην το παρακάνετε με τα πονταρίσματά σας.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε Βαθμολογία Super League και Live Streaming Agones!

Δημοσιεύτηκε την ημερομηνία 30-07-2021 από Κωνσταντίνος Παγωμενάκης

Σχετικά με τον συγγραφέα

Κωνσταντίνος Παγωμενάκης

Απόφοιτος της Σχολής Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό στην πολιτική επικοινωνία και τις νέες τεχνολογίες. Διαθέτω περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρία στον χώρο του αθλητικού στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο και μεγάλη γνώση του τομέα αξιολόγησης ιστότοπων καζίνο και αθλητικού στοιχήματος στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Η τεχνολογία με συναρπάζει γι' αυτό και την ακολουθώ σε κάθε της βήμα στο διαδίκτυο!

Εμφάνιση περισσότεων δημοσιεύσεων από Κωνσταντίνος Παγωμενάκης
×
P