Αναλύσεις αγώνων στο αθλητικό στοίχημα

Το κλειδί της εύρεσης και τοποθέτησης ενός νικηφόρου στοιχήματος σε κάποιο κουπόνι σε στοιχηματική ιστοσελίδα, είναι η αποτελεσματική ανάλυση του αγώνα, ο οποίος μας ενδιαφέρει με στατιστικά. Ακόμα και παίκτες του στοιχήματος οι οποίοι δεν έχουν εξειδικευμένες γνώσεις για το ποδόσφαιρο μπορούν με αυτόν τον τρόπο να φτάσουν σε πολύ επιτυχημένες προβλέψεις. Λίγος ελεύθερος χρόνος, διάθεση και αφοσίωση, σκληρή δουλειά, αναλυτικές ικανότητες, ηρεμία και διάθεση να βρει κανείς απαραίτητα στοιχεία στο διαδίκτυο, αποτελούν όλα τα απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας στα παιχνίδια στο Πάμε Στοίχημα, στη Stoiximan, στη Novibet κλπ.

1.

Προσφορά στοιχήματος χωρίς κατάθεση*

ΕπίσκεψηΕπίσκεψη
ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα
2.
betsson καζίνο

Προσφορά καλωσορίσματος*

ΕπίσκεψηΕπίσκεψη
ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα

Η ανάλυση ενός αγώνα

Σε γενικές γραμμές μπορούμε να πούμε πως η ανάλυση ενός αθλητικού αγώνα δεν είναι τόσο δύσκολη δουλειά όσο μπορεί κανείς να φαντάζεται αρχικά. Βέβαια, απαιτείται χρόνος και στατιστικά. Θα πρέπει κανείς να αφιερώσει αρκετά λεπτά πριν καταθέσει το στοιχηματικό του δελτίο, προκειμένου να βρει και να επεξεργαστεί όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και στατιστικά. Αυτό θα πρέπει να γίνει καθημερινή ρουτίνα στο στοιχημα.  Προκειμένου τα προγνωστικα των αγώνων να είναι πετυχημένα, θα πρέπει να ακολουθηθούν κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες. Θεωρούμε δεδομένο πως πάντα χρησιμοποιούμε πολύτιμα εργαλεία όπως το cash out και έχουμε το νου μας σε όλα όσα μας προσφέρονται.

Αρχές αποτελεσματικής ανάλυσης αγώνων

Ας δούμε κάποια βασικά στοιχεία, τα οποία θα αναλύσουμε στη συνέχεια και τα οποία αφορούν συγκεκριμένες αρχές, που θα σας οδηγήσουν σε επιτυχημένες αναλύσεις αγώνων στα αθλήματα και πρωταθλήματα που παρακολουθείτε. Προσεγγίστε με αυτή την τακτική τους αγώνες της ημέρας στο κουπόνι σας, μέσα από τα στατιστικά.

 Βάζοντας μία σειρά

Καταρχάς θα πρέπει να μάθετε τη σωστή σειρά που θα ακολουθήσετε για την ανάλυση ενός αγώνα. Η μεγάλη πλειοψηφία των παικτών του στοιχήματος επιλέγουν πρώτα τον αγώνα και στη συνέχεια προσπαθούν να κάνουν μία γρήγορη ανάλυση. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις δεν κάνουν καν αυτή τη διαδικασία, απλά επιλέγουν έναν αγώνα, ακόμα και τυχαία. Αυτό είναι τεράστιο λάθος.

Ποτέ δεν μπορείτε να γνωρίζετε εκ των προτέρων αν θα βρείτε την απαιτούμενη αξία σε ένα ποντάρισμα σε κάποιο συγκεκριμένο αγώνα. Συνεπώς, αν θέλετε να είστε πιο αποτελεσματικοί στο αθλητικό στοιχημα, αντί να επιλέξετε πρώτα τον αγώνα και μετά να τον αναλύσετε στατιστικά και ποιοτικά, προσπαθήστε να κάνετε μία έρευνα σε πιο πολλά παιχνίδια/διοργανώσεις και στη συνέχεια καταλήξτε σε μία με δύο επιλογές που πιστεύετε πως αποτελούν πιο καλές επιλογές.

Ο αριθμός των αγώνων

Υπάρχουν πολλοί παίχτες του στοιχήματος που παίζουν στοιχήματα παρολί και συστήματα με πάρα πολλούς αγώνες στο κουπόνι τους. Κάποιοι άλλοι επιλέγουν κάποιο κουπόνι μόνα πονταρίσματα, αλλά στοιχηματίζουν σε 20 και πλέον αγώνες, ακόμα και τις καθημερινές, όταν η αγωνιστική δράση είναι περιορισμένη. Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας πως οι καλύτεροι παίκτες του στοιχήματος στον πλανήτη τοποθετούν το πολύ 30 πονταρίσματα το μήνα και όχι την ημέρα. Στο αθλητικό στοιχημα δεν πρέπει να βιάζεστε και να πιστεύετε πως όσο περισσότερα πονταρίσματα πραγματοποιήσετε τόσο το καλύτερο. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Σημασία έχει η αποτελεσματικότητα και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Σε καμία περίπτωση δεν θα έχετε χρόνο να αναλύσετε στατιστικά τόσους πολλούς αγώνες σε καθημερινή βάση. Συνεπώς, θα πρέπει να περιοριστείτε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πιέζετε καταστάσεις και τον εαυτό σας να στοιχηματίσει. Υπάρχουν μέρες, εβδομάδες ακόμα και μεγαλύτεροι περίοδοι στις οποίες δεν είναι εύκολο να βρει κανείς καλές επιλογές στο στοιχημα. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, απλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι ένα διάλειμμα. Μπορούμε να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία τα Σαββατοκύριακα, καθώς υπάρχουν περισσότεροι αγώνες, αλλά υπάρχουν και περισσότερες πιθανότητες να κάνουμε λάθος επιλογές. Ο τεράστιος αγώνας τα Σαββατοκύριακα μπορεί να μας μπερδέψει και να μας αποπροσανατολίσει. Εστιάστε την προσοχή σας σε λίγες επιλογές και να θυμάστε πάντα να προτιμάτε πάνω απ’ όλα την ποιότητα και όχι την ποσότητα.

Περιορίστε την εστίασή σας

Είναι πάρα πολύ δύσκολο να είναι κανείς ειδικός σε κάθε πρωτάθλημα και κάθε διοργάνωση στα αγαπημένα του αθλήματα. Οφείλεται όμως προσωπικά να κάνετε την έρευνά σας και να διαβάζετε καθημερινά. Με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας μπορείτε να βρείτε σχεδόν οτιδήποτε χρειάζεστε στο διαδίκτυο. Μην αρκείστε μόνο στα στατιστικά, στα αποτελέσματα και στα πόσα γκολ έχει βάλει ή έχει δεχτεί μία ομάδα.

Προσπαθήστε να επεκτείνετε τις αναζητήσεις σας και να ψάχνετε πιο βαθιά. Δείτε σε ποια χρονικά σημεία δέχονται η βάζουν γκολ οι ομάδες, πόσα σουτ πραγματοποιούν, ποιο είναι το στυλ παιχνιδιού τους σε κάθε αναμέτρηση, πόσα φάουλ κάνουν, πόσα κόρνερ κερδίζουν, πόση κατοχή της μπάλας έχουν. Όσο περισσότερες πληροφορίες συγκεντρώσετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι για σας να βρείτε την κατάλληλη επιλογή για το στοιχημα.

Ιστορικό αναμετρήσεων

Το ιστορικό των αναμετρήσεων των ομάδων αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο της ανάλυσης πριν από κάποιο νέο αγώνα. Οι αγώνες ανάμεσα στους ίδιους αντιπάλους έχουν πολλές ομοιότητες σε βάθος χρόνου. Συνεπώς, ορισμένες φορές είναι αρκετό να γνωρίζετε κάποια μοτίβα για να κερδίσετε το πλεονέκτημα στοιχηματικά σε βάρος της ιστοσελίδας στοιχήματος στην οποία παίζετε. Το στοιχείο αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των γκολ, οι κάρτες, θα φάουλ και τα κόρνερ κλπ.

Οι αρχικοί παίκτες της κάθε ομάδας

Έχει σημασία να δείτε τους παίκτες που αρχίζουν τον αγώνα. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να στοιχηματίσετε λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα ή και στο live στοίχημα. Παρατηρήστε την παράταξη της κάθε ομάδας και εάν παίζουν όλοι οι σημαντικοί παίκτες. Δείτε, επίσης, ποιους θα αποφασίσει να ξεκουράσει ο κάθε προπονητής κι αν παίζουν νεαροί παίκτες αντί για πιο έμπειρους. Όλες αυτές οι πληροφορίες μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο Πάμε Στοίχημα.

Αγωνιστικό πρόγραμμα και στοιχημα

Είναι δική σας ευθύνη ποιους και πόσους αγώνες θα επιλέξετε να παίξετε. Οι ομάδες που θα επιλέξετε θα έχουν ήδη μία αγωνιστική πορεία και αποτελέσματα. Προσπαθήστε να δείτε το πρόγραμμά τους και ποιοι είναι οι επόμενοι αγώνες. Δείτε την κατάσταση των παικτών από αγώνα σε αγώνα και της ομάδας συνολικά. Προσπαθήστε να εστιάσετε την προσοχή σας πριν από σημαντικά ματς. Συνήθως πριν από κάποιο σημαντικό αγώνα, οι ομάδες φροντίζουν να ξεκουράσουν κάποιους βασικούς και πολύτιμους παίκτες. Αυτό μπορεί να έχει επίδραση στη συνολική απόδοση της ομάδας, προσφέροντάς σας ευκαιρίες στο Πάμε Στοίχημα.

Η «χημεία» της ομάδας και οι σχέσεις

Οι σχέσεις ανάμεσα στους προπονητές, στη διοίκηση και στους παίκτες επηρεάζει την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια μιας ομάδας. Έχει, επίσης, άμεση επίδραση στη «χημεία» μιας ομάδας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη κινήτρου σε αφοσίωση και ανταγωνιστικότητα. Εάν οι παίκτες δεν επικοινωνούν καλά με τον προπονητή και με τους συναδέλφους τους, ακόμα και αν αξίζουν πολλά εκατομμύρια δεν πρόκειται να έχουν την απόδοση που θα περίμενε κανείς. Καλό είναι να γνωρίζετε τι συμβαίνει σε κάθε ομάδα και τα εσωτερικά ζητήματα τους. Μπορείτε να βρείτε πολύτιμες πληροφορίες και στα κοινωνικά δίκτυα που θα χρησιμοποιήσετε στο στοιχημα. Δεν έχει σημασία επίσης είτε μιλάμε για τη Ρεάλ Μαδρίτης, για τη Μαντσεστερ Σίτι, είτε για τον Εθνικό Αστέρα και τον Ακράτητο. Τα ίδια ισχύουν στα αποδυτήρια όλων των ομάδων.

Οι διαιτητές των αγώνων

Ευτυχώς ή δυστυχώς, οι διαιτητές πολλές φορές κλέβουν τις εντυπώσεις με τις αποφάσεις τους. Πολλά αποτελέσματα συνδέονται στενά με τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις των διαιτητών. Καλό είναι να γνωρίζετε εκ των προτέρων ποιος διαιτητής σφυρίζει σε κάθε αγώνα. Δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο, αλλά θα σας δώσει χρήσιμες πληροφορίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο στοίχημα. Κάποιοι διαιτητές έχουν συγκεκριμένη συμπεριφορά πχ. δίνουν περισσότερα φάουλ οι περισσότερες κάρτες, σφυρίζουν πιο εύκολα ή πιο δύσκολα πέναλτι κλπ.

Η σπουδαιότητα του αγώνα στις αναλύσεις

Είναι προφανές πως όσο πιο σημαντικός είναι ένας αγώνας, τόσο πιο καλά προετοιμασμένες και με κίνητρο είναι οι ομάδες. Υπάρχουν λιγότερο σημαντικοί αγώνες που κατά κύριο λόγο θα βρείτε κατά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, όταν κάποιες ομάδες έχουν εξασφαλίσει τους στόχους τους. Σε αγώνα με δύο διάφορες ομάδες δύσκολα υπάρχει κίνητρο και πολλά απρόσμενα μπορούν να συμβούν.

Υπάρχουν, επίσης, περιπτώσεις όπου μία ομάδα προσπαθεί να προκριθεί σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση ή να αποφύγει τη ζώνη του υποβιβασμού όταν ο αντίπαλος για παράδειγμα δεν έχει κάποιο κίνητρο να αγωνιστεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα πρέπει να βλέπετε το αποτέλεσμα με βάση της δυναμικότητας των ομάδων. Σημειώστε πως σε κάποια πρωταθλήματα μπορεί να υπάρχουν και συμφωνημένα αποτελέσματα ή κάποια ομάδα απλά να φανεί πιο γενναιόδωρη απ’ ότι θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες.

Η κίνηση των αποδόσεων στις αναλύσεις στοιχήματος

Οι στοιχηματικές αποδόσεις αποτελούν πολύ σημαντικό παράγοντα. Ωστόσο, καλό είναι να μην κοιτάτε εξαρχής τις αποδόσεις, άλλα τις πιθανότητες επιτυχίας του κάθε σημείου που πιστεύετε πως έχει αξία. Θέλετε ουσιαστικά να βρείτε την πραγματική αξία του κάθε σημείου και όχι αυτή που δίνουν στοιχηματικές ιστοσελίδες. Σημειώστε, επίσης, πως υπάρχει κίνηση στις αποδόσεις του στοιχήματος, σε όλα τα παιχνδία στο Πάμε Στοίχημα, στη Novibet, στη Stoiximan, στην Bet365 ή όπου αλλού παίζετε παιχνίδια μέσα από τις αναλύσεις στοιχήματος της ημέρας.

Για να γίνεται πολύ καλοί στο αθλητικό στοίχημα, θα πρέπει να παρακολουθείτε τις αποδόσεις τους αγώνες στους οποίους σας ενδιαφέρουν. Θα έχετε έτσι τη δυνατότητα να αντιδράσετε πρώτοι όταν βλέπετε ασυνήθιστες διακυμάνσεις που κατά κύριο λόγο προσφέρουν και τη μεγαλύτερη αξία στο στοίχημα. Εάν καταφέρετε να καταλάβετε πώς δουλεύει το όλο πράγμα, θα βρείτε εξαιρετικές ευκαιρίες. Είναι βέβαια κάτι δύσκολο και θα σας πάρει πάρα πολύ χρόνο και εξοικείωση.

Δημοσιεύτηκε την ημερομηνία 16-02-2022 από Κωνσταντίνος Παγωμενάκης

Σχετικά με τον συγγραφέα

Κωνσταντίνος Παγωμενάκης

Απόφοιτος της Σχολής Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό στην πολιτική επικοινωνία και τις νέες τεχνολογίες. Διαθέτω περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρία στον χώρο του αθλητικού στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο και μεγάλη γνώση του τομέα αξιολόγησης ιστότοπων καζίνο και αθλητικού στοιχήματος στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Η τεχνολογία με συναρπάζει γι' αυτό και την ακολουθώ σε κάθε της βήμα στο διαδίκτυο!

Εμφάνιση περισσότεων δημοσιεύσεων από Κωνσταντίνος Παγωμενάκης
×
P