Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ποντάρισμα σε αγώνες ποδοσφαίρου

Το ποδόσφαιρο το 2021 αποτελεί το πιο δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα στον σε όλο τον πλανήτη, με κάποιες ίσως εξαιρέσεις. Θα αναφέρουμε τις ΗΠΑ ως πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου το ποδόσφαιρο δεν είναι το πιο δημοφιλές σπορ. Αυτές οι λίγες εξαιρέσεις, ωστόσο, δεν είναι σε θέση να επηρεάσουν σε καμία περίπτωση τον γενικό κανόνα για τη δημοτικότητα του ποδοσφαίρου. Είναι ενδεικτικό πως σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με στοιχεία στοιχηματικών ιστοσελίδων, το 40% των στοιχημάτων που πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλο τον πλανήτη αφορά το ποδόσφαιρο, με τα live στοιχήματα των αγώνων να κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος.

1.

Προσφορά στοιχήματος χωρίς κατάθεση*

ΕπίσκεψηΕπίσκεψη
ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα
2.
betsson καζίνο

Προσφορά καλωσορίσματος*

ΕπίσκεψηΕπίσκεψη
ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα
Πίνακας περιεχομένων Εμφάνιση

Πολύς κόσμος είναι που ασχολείται με το στοίχημα στο πιο δημοφιλές άθλη μα στην Ελλάδα και στον κόσμο και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχει τις απαραίτητες γνώσεις για να το κάνει αυτό με σωστό τρόπο. Το πράγματα δεν είναι γενικά ιδιαίτερα δύσκολα, όμως υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κανείς και βασικές έννοιες που πρέπει να μάθει σταδιακά, πριν δηλαδή ασχοληθεί με πιο πολύπλοκα ζητήματα, αναφορικά με το στοίχημα σε agones στο ποδόσφαιρο. Στο άρθρο που ακολουθεί θα προσπαθήσουν να δώσουν όλα τα βασικά στοιχεία, με εύκολη στην ανάγνωση γλώσσα, προκειμένου να μπείτε πιο γρήγορα στο θέμα ως παίκτες του αθλητικού στοιχήματος που ακόμη δεν έχετε μπει στα «βαθιά».

Οι αγώνες ποδοσφαίρου και πώς λειτουργεί το αθλητικό στοίχημα

Ο τεράστιος αριθμός από ποδοσφαιρικούς agones σε καθημερινή βάση και ιδίως τα Σαββατοκύριακα προσφέρει στους παίκτες του στοιχήματος πραγματικά έναν απίστευτο πλούτο επιλογών. Όταν κάνεις αναλογιστεί πόσες στοιχηματικές επιλογές υπάρχουν σε κάθε έναν από αυτούς τους agones πριν την έναρξη και live, θα καταλάβει πώς προκύπτουν εκατοντάδες χιλιάδες ή ακόμη και εκατομμύρια επιλογές σε καθημερινή βάση. Αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί βέβαια καλό για τους παίκτες του στοιχήματος, καθώς ποτέ δεν είναι άσχημο να έχεις πολλές επιλογές, αλλά προϋποθέτει παράλληλα κάποια εξειδίκευση και βαθιά γνώση του αθλήματος, των εξελίξεων, των αγώνων κλπ.
αγωνες

Οι στοιχηματικές αποδόσεις και πώς λειτουργούν

Το πρώτο βασικό πράγμα που πρέπει να κατανοήσουμε είναι πώς λειτουργούν οι στοιχηματικές αποδόσεις των αγώνων, των ιστοσελίδων του στοιχήματος το 2021, αλλά και των φυσικών πρακτορείων, όπως είναι για παράδειγμα αυτά που διαθέτει στην Ελλάδα ο ΟΠΑΠ. Οι στοιχηματικές αποδόσεις αποτελούν στην ουσία ποσοστά, τα οποία ορίζονται από την ίδια τη στοιχηματική ιστοσελίδα με βάση πολλούς και σύνθετους παράγοντες. Παρότι υπάρχουν πολλές μορφές απεικόνισης των αποδόσεων, στην Ελλάδα και γενικότερα στον περισσότερο κόσμο οι στοιχηματικές αποδόσεις απεικονίζονται με δεκαδικούς αριθμούς, για παράδειγμα 1,50 ή 3,48 κλπ.

Η στοιχηματική απόδοση στην ουσία αντικατοπτρίζει τις πιθανότητες επιτυχίας του συγκεκριμένου σημείου των αγώνων, είτε πρόκειται για την νίκη κάποιες ομάδες, για την ισοπαλία ή για την πιθανότητα να συμβεί κάτι άλλο στους αγώνες. Οι στοιχηματικές αποδόσεις που δίνουν οι στοιχηματικές ιστοσελίδες, όμως δεν αποτελούν αντικειμενική αποτύπωση των αληθινών πιθανοτήτων (Fair Odds).

Από τη μία πλευρά, είναι αρκετά δύσκολο έως και αδύνατο να αποτυπώσει κανείς τις πραγματικές πιθανότητες επιτυχίας μιας ομάδας, ακόμα και αν εξετάσει όλους τους ενδεχόμενους παράγοντες. Από την άλλη πλευρά, οι στοιχηματικές αποδόσεις αυξομειώνονται στους διάφορους agones, συνεπώς δεν είναι ποτέ σταθερές για να είναι απόλυτα αντικειμενικές. Ένα τρίτο γεγονός που επηρεάζει τις αποδόσεις είναι η λεγόμενη «γκανιότα», δηλαδή ουσιαστικά το ποσοστό του κέρδους που έχει μια στοιχηματική ιστοσελίδα από ένα συγκεκριμένο σημείο και από όλα τα σημεία γενικά που προσφέρει στους παίκτες του στοιχήματος. Εάν για παράδειγμα μία στοιχηματική ιστοσελίδα επιδιώκει κέρδος 3%, αυτό που κάνει είναι να αφαιρεί ουσιαστικά το ποσοστό αυτό από τις στοιχηματικές αποδόσεις που προσφέρει, προκειμένου να βγάλει το επιδιωκόμενο κέρδος. Άρα, οι αποδόσεις είναι μειωμένες στην περίπτωση αυτή.

Δεν είναι λίγοι, επίσης, εκείνοι που πιστεύουν πως οι στοιχηματικές ιστοσελίδες γνωρίζουν καλά εκ των προτέρων ενδεχομένως ποιος θα κερδίσει, γι’ αυτό προσδιορίζουν αντίστοιχα τις στοιχηματικές αποδόσεις ή πώς ότι και να γίνει η στοιχηματική ιστοσελίδα είναι αυτή που θα βγει κερδισμένη και δεν θα καταφέρει ποτέ να κερδίσει ο παίκτης. Μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως οι στοιχηματικές αποδόσεις δεν ξέρουν την έκβαση των αγώνων, διαθέτουν όμως μεγάλη εμπειρία και από τους εκατομμύρια agones στους οποίους έχουν προσφέρει στο στοίχημα, έχουν μάθει πολύ καλά να ορίζουν τις αποδόσεις των σημείων.

Επιπλέον οι στοιχηματικές ιστοσελίδες το 2021 επιδιώκουν ένα πολύ συγκεκριμένο και μικρό κέρδος, απ΄ όλα τα σημεία τα οποία προσφέρουν και όχι από ένα μόνο σημείο ή δύο. Το αν, λοιπόν, οι στοιχηματικές αποδόσεις είναι υψηλές ή χαμηλές δεν έχει καμία σχέση με το αν γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί στο παιχνίδι ή όχι. Φυσικά και δεν γνωρίζουν και φυσικά αντίστοιχα και ο παίκτης από την πλευρά του μπορεί να βγει κερδισμένος στο ποδοσφαιρικό στοίχημα, εφόσον έχει επιτυχημένες προβλέψεις. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει αρνητικά το ενδεχόμενο κέρδος της κάθε στοιχηματικής ιστοσελίδες.

Σημειώστε τέλος το γεγονός πως η κάθε στοιχηματική ιστοσελίδα έχει τις δικές της απόδοσης για το κάθε σημείο. Ένας καλός παίκτης του στοιχήματος είναι αυτός που μπορεί να παίξει τα σημεία που επιλέγει, στην καλύτερη απόδοση της αγοράς, χρησιμοποιώντας ουσιαστικά περισσότερες από μία στοιχηματικές ιστοσελίδες. Μην συμβιβάζεστε με μία στοιχηματική ιστοσελίδα ποτέ. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να έχετε τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς και αυτό είναι κάτι το οποίο θα ανακαλύψετε πώς μακροπρόθεσμα έχει τεράστια σημασία. Από μόνο του το γεγονός αυτό μπορεί να αποτελέσει τη διαφορά ανάμεσα στην επιτυχία, δηλαδή το κέρδος, και στην αποτυχία, δηλαδή στις χρηματικές απώλειες.

Επιλέγοντας αγώνες ποδοσφαίρου στο αθλητικό στοίχημα 

Όπως αναφέραμε ήδη, υπάρχουν πραγματικά χιλιάδες agones ποδοσφαίρου και στοιχηματικές αγορές για να στοιχηματίσει κανείς καθημερινά εν έτη 2021. Οι επιλογές αυτές είναι πολλαπλάσιες συνήθως προς το τέλος της εβδομάδας και κυρίως το Σαββατοκύριακο, καθώς εκεί εστιάζεται η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική δράση. Πέραν των εθνικών πρωταθλημάτων που πραγματοποιούνται κατά βάση τα Σαββατοκύριακα, υπάρχουν και πρόσθετες διοργανώσεις που κατά κύριο λόγο λαμβάνουν χώρα στα μέσα της εβδομάδας.

Μιλάμε για τα διάφορα εθνικά κύπελλα και league cup, καθώς επίσης και διασυλλογικές διοργανώσεις, όπως είναι το Champions League, το Europa League κλπ. Δεν θα πρέπει επίσης να ξεχνάμε μεγάλες διοργανώσεις, όπως είναι το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, το EURO και τα αντίστοιχα πρωταθλήματα όλων των ηπείρων κλπ. Aυτές οι διοργανώσεις είναι έκτακτες και πραγματοποιούνται κυρίως το καλοκαίρι ανά κάποια χρόνια (συνήθως κάθε 4 χρόνια). Υπάρχουν παράλληλα και προκριματικοί agones κατά τη διάρκεια της χρονιάς, που οδηγούν στις τελικές φάσεις των μεγάλων αυτών διοργανώσεων.

Τα ποδοσφαιρικά στοιχήματα σε όλες τις παραπάνω διοργανώσεις είναι λίγο-πολύ τα ίδια. Υπάρχουν επιλογές που αφορούν την πρόβλεψη του νικητή κάποιου αγώνα, άλλες επιλογές που αφορούν τον αριθμό των γκολ, τα κόρνερ, τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες, τους σκόρερ σε κάθε αγώνα ή και συνολικά σε κάποια διοργάνωση κλπ. Παρακάτω θα δούμε κάποια από τα πιο βασικά πονταρίσματα τις κυρίες αγορές του στοιχήματος στο ποδόσφαιρο. Αφορούν όλους τους agones ανεξαρτήτως διοργάνωσης, χώρα κλπ. Αποτελούν, επίσης, τις πιο κοινές επιλογές του περισσότερου κόσμου, παρότι σίγουρα υπάρχουν και πολύ πιο σύνθετες αλλά λιγότερο δημοφιλείς επιλογές. Δεν θα αναφερθούμε, ωστόσο, στις δεύτερες λόγω έλλειψης χρόνου και χώρου. Αποτελούν από μόνες τους ένα ξεχωριστό κεφάλαιο που καλό είναι να αναλυθεί ξεχωριστά.

Bet Builder και παρολί δελτία στο στοίχημα

H πιο απλή μορφή πονταρίσματος στο αθλητικό στοίχημα που περιλαμβάνει και το ποδοσφαιρικό, είναι οι μονοί agones. Με άλλα λόγια ποντάρουμε τα λεφτά μας πώς θα προκύψει ένα και μόνο συγκεκριμένο γεγονός. Μία εναλλακτική πονταρίσματος αποτελούν εδώ και οι αγώνες παρολί. Μιλάμε στην ουσία για συνδυαστικά στοιχήματα πολλαπλών σημείων, τα οποία όμως τοποθετούνται στο ίδιο δελτίο. Η ιδιαιτερότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση δελτίου στοιχήματος είναι όχι μόνο ο αριθμός των επιλογών, αλλά και ο υπολογισμός των κερδών συν το πότε τελικά το δελτίο αυτό θεωρείται κερδισμένοι και πότε πάλι όχι.

Στην περίπτωση των επιλογών παρολί, λοιπόν, κερδισμένο μπορεί να θεωρηθεί το δελτίο μόνο όταν όλοι οι αγώνες έχουν προβλεφθεί με επιτυχία. Σε περίπτωση που έστω και ένας αγώνας είναι λάθος, το δελτίο χάνει. Όπως εύκολα καταλαβαίνετε ο οποιοσδήποτε, είναι πολλαπλάσια δύσκολο να προβλέψει κανείς πολλούς agones σε ένα δελτίο παρά όταν τοποθετούμε σε ένα δελτίο ένα και μόνο σημείο. Το μεγάλο πλεονέκτημα, ωστόσο, των δελτίων παρολί είναι πως ο νικητής παίρνει το ποσό που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό όλων των επιμέρους αποδόσεων των σημείων. Αυτό κάνει πολύ μεγαλύτερα τα κέρδη των τυχερών σε σχέση με τα μονά αποδεκτά δελτία. Έτσι, λοιπόν, έχουμε μεγαλύτερο ρίσκο αλλά και μεγαλύτερη ανταμοιβή σε περίπτωση επιτυχίας του δελτίου μας.

Τα συστήματα σε agones στο αθλητικό στοίχημα

Τα συστήματα αποτελούν ένα πολύπλοκο εργαλείο στο αθλητικό στοίχημα. Μοιάζουν πολύ με τα παρολί, υπό την έννοια ότι κάνεις τοποθετεί πολλούς agones στο δελτίο του και όχι μόνο έναν. Κι εδώ οι αποδόσεις προκύπτουν με τον πολλαπλασιασμό των επιμέρους αποδόσεων, όμως κάπου εδώ οι ομοιότητες με τα παρολί δελτία του αθλητικού στοιχήματος ολοκληρώνονται. Στα δελτία με συστήματα μπορεί κανείς να επιλέξει πολλά ζητούμενα και να καθορίσει ο ίδιος τον αριθμό των επιτυχιών που επιδιώκει να έχει. Μπορεί για παράδειγμα να παίξει ένα δελτίο με 10 agones, αλλά να επιδιώκει να βρει μόνο δυάδες τριάδες και τετράδες. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές και διαμορφώνουν τόσο το κόστος του δελτίου, όσο και την πιθανότητα κέρδους και το ποσό στις επιτυχημένες προβλέψεις αντίστοιχα.

Πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματος ενός αγώνα

Πρόκειται για το πιο κλασικό στοίχημα, το οποίο δεν ισχύει μόνο για τους αγώνες στο ποδόσφαιρο, αλλά γενικά για όλα τα ατομικά και τα ομαδικά αθλήματα. Όπως αναφέρει και το ίδιο το όνομά του, καλούμαστε να προβλέψουμε την τελική έκβαση ενός αγώνα, είτε μιλάμε για την επικράτηση κάποιου συγκεκριμένου αθλητή ή κάποιας συγκεκριμένης ομάδας ή ενδεχομένως για την ισοπαλία, στα αθλήματα βέβαια στα οποία υπάρχει αυτή. Για παράδειγμα, στο ποδόσφαιρο υπάρχει η ισοπαλία, ενώ αντίστοιχα στο τένις δεν υπάρχει ισοπαλία και μόνο ένας παίκτης μπορεί να είναι ο τελικός νικητής του αγώνα. Μπορείτε, λοιπόν, να στοιχηματίσετε υπέρ της γηπεδούχου ομάδας, υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας ή υπέρ της ισοπαλίας εάν πιστεύετε πως καμία από τις δύο ομάδες δεν πρόκειται τελικά να κερδίσει.

Σημειώστε πως στο ποδόσφαιρο η πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματος αφορά αποκλειστικά και μόνο την κανονική διάρκεια του αγώνα, δηλαδή τα 90 λεπτά συν τις όποιες καθυστερήσεις. Υπάρχει περίπτωση σε συγκεκριμένες διοργανώσεις κυπέλλων κλπ. το παιχνίδι να συνεχιστεί με παράταση και ενδεχομένως και με πέναλτι εάν εξακολουθεί να είναι ισόπαλο. Στο ποντάρισμά μας δεν μετράνε τα αποτελέσματα της παράτασης και των πέναλτι, παρά μόνο το αποτέλεσμα στην κανονική διάρκεια των 90 λεπτών.

Η μόνη εξαίρεση είναι βέβαια εάν το συγκεκριμένο ποντάρισμα αναφέρει ρητά πως ισχύει κάτι διαφορετικό πράγμα σπάνιο γενικότερα στις επιλογές των αγώνων. Αυτό είναι ένα από τα σφάλματα που κάνουν οι περισσότεροι αρχάριοι παίκτες του στοιχήματος. Εάν για παράδειγμα ο τελικός του Champions League κριθεί στην παράταση, το αποτέλεσμα του αγώνα στοιχηματικά είναι ισοπαλία και δεν αφορά τον τελικό κάτοχος του τροπαίου, ο οποίος θα προκύψει στη συνέχεια μέσω της παράταση ή της διαδικασίας των πέναλτι.

Προβλέψεις ειδικών αγορών στους αγώνες

Εάν νομίζετε πως το στοίχημα εξαντλείται στην πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματος των αγώνων, τότε πλανάστε. Θα μπορούσαμε να πούμε πως το στοίχημα ξεκινάει από κει και τελειώνει πολύ παραπέρα. Υπάρχουν αγορές που αφορούν τον αριθμό των τερμάτων, τον αριθμό των καρτών, των κόρνερ, των πλαγίων και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να μπορεί κανείς να στοιχηματίσει ακόμα κι αν η ρίψη του κέρματος του διαιτητή στην αρχή του αγώνα θα είναι κορώνα ή γράμματα. Αυτά όμως είναι λίγο πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις. Στις πιο κλασικές επιλογές ανήκει η πρόβλεψη του αριθμού των γκολ για παράδειγμα. Είναι τα κλασικά πονταρίσματα Over / Under στα γκολ στους αγώνες ποδοσφαίρου. Ο παίκτης καλείται να προβλέψει εάν σε έναν αγώνα ή ακόμη και στο ημίχρονο του παιχνιδιού οι δύο ομάδες θα επιτύχουν συνολικά παραπάνω ή λιγότερα από κάποιον προκαθορισμένο αριθμό γκολ, τον οποίο ορίζει η στοιχηματική ιστοσελίδα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, χρησιμοποιούνται δεκαδικοί αριθμοί γιατί εξυπηρετούν καλύτερα το αποτέλεσμα που είναι η αντίληψη που έχει ο καθένας για το τι στοιχηματίζει ανά πάσα στιγμή.

Το Under 2,5 γκολ σημαίνει πως στοιχηματίζουμε στην επιλογή να έρθει στον αγώνα αποτέλεσμα που θα είναι χωρίς σκοράρισμα για τις δύο ομάδες ή με σύνολο γκολ έως και 2 αθροιστικά για τις δύο αυτές ομάδες. Τα πονταρίσματα στο σύνολο των γκολ μπορεί να αφορούν όπως είπαμε και μικρότερες περιόδους, όπως για παράδειγμα το ένα ημίχρονο η και συγκεκριμένα λεπτά του παιχνιδιού και επίσης να φορούν είτε τη μία ομάδα, είτε την άλλη, είτε της την πιο συνηθισμένη περίπτωση το άθροισμα των γκολ των δύο ομάδων. Κάπως αντίστοιχα μπορούμε να πούμε πως λειτουργούν και τα πονταρίσματα στα φάουλ, στις κάρτες, στα κόρνερ, στα πλάγια άουτ, στις εκτελέσεις πέναλτι κλπ. Γενικά αναφερόμαστε εδώ σε ότι μπορεί να πάρει αριθμητική μορφή και συνεπώς να τοποθετηθεί και στην κατηγορία του Over/Under με σύνολα αριθμών.

Ασιατικά χάντικαπ στους αγώνες στο ποδόσφαιρο

Τα ασιατικά χάντικαπ αποτελούν μία σημαντική κατηγορία του αθλητικού στοιχήματος. Είναι λίγο πιο πολύπλοκα από τα κλασσικά πονταρίσματα στους αγώνες ποδοσφαίρου γι’ αυτό και θεωρούνται λίγο πιο προχωρημένα για τους αρχάριους παίκτες. Τα ασιατικά χάντικαπ προσφέρουν συνήθως καλύτερα επίπεδα αποδόσεων, γι’ αυτό και γίνονται δημοφιλή κυρίως σε πιο προχωρημένους παίκτες, συν του γεγονότος πως οι παίκτες αυτοί καταλαβαίνουν καλύτερα τι ακριβώς σημαίνει το κάθε ασιατικό χάντικαπ. Οι δεκαδικοί αριθμοί συνήθως μπερδεύουν τους παίκτες με πιο μικρή εμπειρία γενικότερα στο στοίχημα και τους agones ποδοσφαίρου.

Δίπλα σε κάθε ομάδα υπάρχει ένας θετικός ή ένας αρνητικός αριθμός, ακέραιος ή δεκαδικός. Οι αγορές των ασιατικών χάντικαπ έχουν μάλιστα μεγαλύτερη σημασία όταν δύο ομάδες απέχουν μεταξύ τους σε αξία και αγωνιστική κατάσταση. Ουσιαστικά μπορούμε να πούμε πως τα ασιατικά χάντικαπ δημιουργήθηκαν σε μία προσπάθεια θα έρθουν πιο κοντά οι agones σε αποδόσεις στο αθλητικού στοιχήματος. Η μία ομάδα ουσιαστικά κερδίζει ένα πλεονέκτημα, που είναι συνήθως γκολ και αντίστοιχα η πιο δυνατή ομάδα αποκτά ένα πλεονέκτημα γκολ αντίστοιχο. Το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής είναι οι επιλογές του στοιχήματος να έρθουν πιο κοντά στο 50% για τις δύο ομάδες. Για παράδειγμα, σε έναν αγώνα του ισπανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης – Μούρθια, το ασιατικό χάντικαπ θα έδινε -1,5 για την Ρεάλ Μαδρίτης και +1,5 για τη Μούρθια προκειμένου η απόδοση να έρθουν πιο κοντά στο 2,00. Το πρόσημο δηλώνει αν πρόκειται για πλεονέκτημα ή για μειονέκτημα της κάθε ομάδας και ο αριθμός υποδηλώνει τα γκολ που προστίθενται ή που αφαιρούνται στο αποτέλεσμα.

Το ασιατικά χάντικαπ υπάρχει τόσο σε ακέραιες μορφές, όσο και στην δεκαδικές. Στην περίπτωση των ακέραιων αριθμών χάντικαπ, πχ. Liverpool -1, Arsenal -2, οι αριθμοί προστίθεται στο σκορ της κάθε ομάδας. Έτσι, αν για παράδειγμα στοιχηματίσετε στη Liverpool, κερδίζετε εάν η ομάδα κερδίσει με 2 ή περισσότερα γκολ διαφορά. Αντίστοιχα, χάνετε εάν έρθει ισοπαλία στο ματς ή εάν η ομάδα χάσει. Στην περίπτωση που η Liverpool κερδίσει με ένα γκολ διαφορά, τότε παίρνετε πίσω το ποντάρισμά, το οποίο ουσιαστικά ακυρώνεται. Eάν αντίστοιχα στοιχηματίσετε υπέρ στην Arsenal, τότε κερδίζετε εάν η ομάδα κερδίσει ή εφόσον τελικά έρθει ισοπαλία ή ακόμα και αν χάσει με ένα γκολ διαφορά η Arsenal τον αγώνα. Χάνετε στην περίπτωση που η Arsenal χάσει με τρία γκολ διαφορά ή περισσότερα. Sτην περίπτωση που η Arsenal χάσει με 2 ακριβώς γκολ διαφορά τότε το ποντάρισμα σας επιστρέφεται. Δεν κερδίζετε και δεν χάνετε αντίστοιχα.

Η άλλη περίπτωση είναι όπως είπαμε παραπάνω, με αριθμούς δεκαδικούς. Αν αυτή τη φορά έχουμε για παράδειγμα Liverpool -1,5, Arsenal +1,5, τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εάν έχετε στοιχηματίσει υπέρ της Liverpool και η ομάδα κερδίσει με δύο γκολ διάφορα και πάνω, τότε κερδίζετε το στοίχημα σας. Εάν η Liverpool καταφέρει να κερδίσει με ένα γκολ διαφορά ή έρθει ισοπαλία ή χάσει, τότε χάνεται το ποντάρισμα σας. Εάν στοιχηματίσετε αντίστοιχα στην Arsenal και η ομάδα χάσει με ένα γκολ διαφορά, έρθει ισοπαλία η κερδίσει, τότε κερδίζετε το ποντάρισμα σας. Στην περίπτωση κατά την οποία η Arsenal χάσει με δύο γκολ διαφορά και πάνω, τότε χάνετε το ποντάρισμά σας. Το ασιατικό χάντικαπ με δεκαδικούς αριθμούς ουσιαστικά εξαλείφει την πιθανότητα ισοπαλίας.

Το ευρωπαϊκό χάντικαπ στο ποδόσφαιρο

Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή για να μην μπερδέψετε τα ασιατικά χάντικαπ με τα ευρωπαϊκά χάντικαπ. Τα ευρωπαϊκά χάντικαπ είναι παρόμοια με τα ασιατικά, αλλά με δύο βασικές διαφορές: από τη μια πλευρά υπάρχει ή ισοπαλία που παραμένει μια επιλογή και από την άλλη πλευρά χρησιμοποιούνται πάντα ακέραιοι αριθμοί και όχι δεκαδικοί. Φροντίστε να δείτε να αναφέρεται ρητά εάν το χάντικαπ είναι ασιατικό η ευρωπαϊκό πριν στοιχηματίσετε τα χρήματά σας.

Στην περίπτωση του ευρωπαϊκού χάντικαπ θα δούμε κάτι όπως: Liverpool -1, ισοπαλία -1, Arsenal +2 ως στοιχηματικές επιλογές για να ποντάρουμε. Στην περίπτωση αυτή εάν στοιχηματίσετε υπέρ της Liverpool, κερδίζετε στην περίπτωση κατά την οποία η ομάδα κερδίσει με δύο γκολ διαφορά ή ακόμη και παραπάνω. Σε περίπτωση που θα ποντάρετε στην ισοπαλία, κερδίζετε ακόμα και αν η Liverpool κερδίσει με ένα μόνο γκολ διαφορά. Εάν στοιχηματίσετε αντίστοιχα στην Arsenal, κερδίζετε στην περίπτωση που η ομάδα τελικά θα επικρατήσει στη διοργάνωση, στην περίπτωση κατά την οποία θα έρθει ισοπαλία ή εάν χάσει με ένα μόλις γκολ διαφορά.

Αγορές ημιχρόνου και πλήρους διάρκειας (ημίχρονο/ τελικό)

Στο αθλητικό στοίχημα σας δίνεται η δυνατότητα να στοιχηματίσετε στην επιλογή του ημιχρόνου / τελικού. Στην ουσία θα πρέπει να εκτιμήσετε στο δελτίο σας ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του αγώνα, τόσο όμως στο ημίχρονο, όσο αντίστοιχα και στο τέλος του αγώνα, σε ένα σημείο στοιχηματικά. Οι πιθανοί συνδυασμοί είναι οι εξής: 1/1, 1/X, X/1, 1-2, 2 -2, 2-X, 2-1, X-2. Το συγκεκριμένο ποντάρισμα είναι για λίγο πιο προχωρημένους παίκτες που γνωρίζουν καλά τη δυναμικότητα των ομάδων και θέλουν να φτάσουν σε μεγαλύτερες αποδόσεις από ότι τους δίνει το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Η γνώση των αρχικών ενδεκάδων και αν λοιπουν σημαντικοί παίκτες λόγω τραυματισμών ή τιμωριών αποτελεί μια καλή πληροφορία για το συγκεκριμένο είδος πονταρίσματος.

Διπλή Ευκαιρία στο ποδοσφαιρικό στοίχημα

Η διπλή ευκαιρία υπάρχει και δίνει στον παίχτη τη δυνατότητα να στοιχηματίσει στην έκβαση ενός αγώνα χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα δύο από τα τρία πιθανά αποτελέσματα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Το γεγονός αυτό αυξάνει τις πιθανότητες νίκης, άλλα αντίστοιχα μειώνει τις στοιχηματικές αποδόσεις στο σημείο. Συνήθως, η Διπλή Ευκαιρία χρησιμοποιείται για την επικράτηση του αουτσάιντερ, καλύπτοντας παράλληλα και το ενδεχόμενο της ισοπαλίας, Χωρίς αυτό να είναι απολύτως απαραίτητο βέβαια. Οι πιθανές επιλογές στη διπλή ευκαιρία είναι: 1X, X2, 12, δηλαδή επικράτηση του γηπεδούχου μαζί με ισοπαλία, επικράτηση του φιλοξενούμενου μαζί με ισοπαλία, επικράτηση του γηπεδούχου μαζί με επικράτηση του φιλοξενούμενου (ότι δηλαδή ο αγώνας δεν θα έρθει τελικά ισοπαλία με το πέρας των 90 λεπτών).

Εάν οποιοσδήποτε από τους δύο συνδυασμούς κερδίσει, τότε το ποντάρισμα θεωρείται επιτυχημένο. Ο κίνδυνος στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πιο χαμηλός για τους παίκτες του ποδοσφαιρικού στοιχήματος.

Ποντάρισμα στον σκόρερ ενός αγώνα ή μιας ολόκληρης διοργάνωσης

Όπως φαίνεται από τον ίδιο τον τίτλο της επιλογής, εκτιμούμε ότι κάποιος συγκεκριμένος παίκτης κάποιας ομάδας θα σκοράρει κατά τη διάρκεια ενός ματς. Εναλλακτικά μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ ολόκληρης μιας τέτοιας διοργάνωσης και όχι μόνο ενός συγκεκριμένου αγώνα.

Η πρώτη περίπτωση που αφορά ένα συγκεκριμένο ματς είναι λίγο πιο πολύπλοκη, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να στοιχηματίσουμε, είτε σε αυτόν τον παίκτη που θα σκοράρει πρώτος, είτε εναλλακτικά σε εκείνον που θα σκοράρει τελευταίος σε έναν αγώνα. Υπάρχει, επίσης, η επιλογή να βρούμε τον σκόρερ χωρίς να μας απασχολεί πότε ακριβώς θα σκοράρει, δηλαδή σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα. Οι αποδόσεις για τους σκόρερ είναι σχετικά μεγάλες και γίνονται ακόμα μεγαλύτερες, εάν υπήρχαν παράλληλα και περιορισμοί, όπως αν θα είναι το πρώτο ή το τελευταίο γκολ του αγώνα κλπ. Τα συγκεκριμένα πονταρίσματα μπορεί τελικά να αποδειχτούν πολύ αξιόλογα, όταν για παράδειγμα ένας παίκτης είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση ή όταν μία ομάδα είναι πολύ καλύτερη από μία άλλη και ο κορυφαίος της επιθετικός είναι αυτός που πετυχαίνει συνήθως τα γκολ.

Πρόβλεψη του ακριβούς σκορ ενός αγώνα

Το ποντάρισμα στο ακριβές σκορ ενός αγώνα αναφέρεται και πάλι στην κανονική διάρκεια ενός αγώνα και δεν περιλαμβάνει παρατάσεις και πέναλτι. ουσιαστικά ο παίκτης του στοιχήματος καλείται να προβλέψει ποιο θα είναι το τελικό σκορ μιας αναμέτρησης, πχ. 2-3. Έχει σημασία να προβλεφθεί ακριβώς ποια ομάδα θα βάλει τα δύο γκολ και ποια τα τρία, για αυτό ακριβώς ονομάζεται και ακριβές σκορ. Επειδή είναι πολύ δύσκολες τέτοιου είδους προβλέψεις, οι στοιχηματικές αποδόσεις για τα σημεία αυτά είναι αντίστοιχα πολύ εξαιρετικές. Αν καταφέρετε να προβλέψετε το ακριβές σκορ ενός αγώνα, τότε σίγουρα θα ανταμειφθείτε πλουσιοπάροχα, αλλά όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο του αθλητικού στοιχήματος.

Τα ιδιαίτερα πονταρίσματα Scorecast και Wincast

Το Scorecast είναι ένα ποντάρισμα, το οποίο σας επιτρέπει να συνδυάσετε έναν σκόρερ του αγώνα με το ακριβές σκορ της αναμέτρησης. Για παράδειγμα, υπάρχει η δυνατότητα  να επιλέξετε πως ο Salah θα σκοράρει στον αγώνα και πως παράλληλα η ομάδα του η Liverpool θα επικρατήσει με τελικό σκορ αγώνα 1-0. Για άλλη μία φορά οι στοιχηματικές αποδόσεις σε τέτοιου είδους πονταρίσματα είναι πολύ υψηλές, καθώς συνδυάζεται δύο διαφορετικά πονταρίσματα σε ένα και μάλιστα δύσκολου επιπέδου όσον αφορά την πρόγνωση. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι στοιχηματικές ιστοσελίδες σας επιτρέπουν να κάνετε ακόμα πιο αποδοτικά τα πράγματα, επιλέγοντας παράλληλα εάν ο σκόρερ θα είναι ο πρώτος ή ο τελευταίος του συγκεκριμένου αγώνα.

Τα στοιχήματα Wincast είναι παρόμοια με τα Scorecast θα λέγαμε. Η διαφορά είναι πως περιλαμβάνουν μια επιλογή, τόσο στο σκορ του αγώνα, όσο και στο αποτέλεσμα της αναμέτρησης και όχι το ακριβές σκορ σε αυτή την περίπτωση. Οι στοιχηματικές αποδόσεις είναι και πάλι καλές, αλλά δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση στα πιο υψηλά επίπεδα στα οποία μπορείτε να παίξετε με μία πρόβλεψη Scorecast. Η πρόβλεψη της έκβασης του αγώνα είναι προφανώς πιο εύκολη από το να βρει κανείς το ακριβές σκορ της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Draw no Bet

Πρόκειται για μία καλή περίπτωση στοιχήματος, η οποία υπάρχει και την προτιμά αρκετός κόσμος. Καταφέρνει σε πολλές περιπτώσεις να προσφέρει αυξημένες αποδόσεις, που συνδυάζονται παράλληλα με μειωμένες πιθανότητες αποτυχίας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο παίκτης του στοιχήματος επιλέγει ποια από τις δύο ομάδες θα κερδίσει την ποδοσφαιρική αναμέτρηση. Επιτυχημένο είναι το δελτίο φυσικά στο οποίο καταφέρνει να βρει κανείς τον τελικό νικητή, ενώ στην περίπτωση που νίκησε η άλλη ομάδα το δελτίο χάνει. Το καλό, όμως εδώ, είναι πως εάν έρθει ισοπαλία στον αγώνα, τότε επιστρέφεται πίσω ολόκληρο το ποντάρισμα που πραγματοποίησε ο παίκτης. Το συγκεκριμένο στοίχημα είναι πολύ καλό σε περιπτώσεις που κάποιος ποντάρει στο αουτσάιντερ, καθώς το στοίχημα στην ουσία καλύπτει την περίπτωση της ισοπαλίας, καταφέρνοντας ο παίκτης να μην χάσει σε δύο από τις τρεις συνολικά εκβάσεις του αγώνα.

Προβλέψεις επόμενου προπονητή και παικτών

Πρόκειται αυτή τη φορά για πολύ πιο περιστασιακά πονταρίσματα, τα οποία δεν σχετίζονται με συγκεκριμένους αγώνες, κάθε αγωνιστική. Πολλές στοιχηματικές ιστοσελίδες παρέχουν τη δυνατότητα στους παίκτες να ποντάρουν εάν και πότε πρόκειται να απολυθεί ο προπονητής κάποιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις, δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξουμε ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος προπονητής για να συμπληρώσει την κενή θέση την οποία άφησε ο απερχόμενος προπονητής.

Υπάρχουν παρόμοια πονταρίσματα και για στους ίδιους τους παίκτες, κυρίως βέβαια στις πολύ μεγάλες ομάδες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Για παράδειγμα, για στοιχηματική επιλογή θα μπορούσε να αφορά το ποιος θα είναι η επόμενη ομάδα της καριέρας του Cristiano Ronaldo ή του Lionel Messi κλπ., ποιος θα κερδίσει το επόμενο χρυσό παπούτσι ή ποιος ποδοσφαιριστής θα βγει MVP στο αγγλικό πρωτάθλημα, με αντίστοιχα πονταρίσματα.

Τα μακροπρόθεσμα στοιχήματα ποδοσφαίρου

Τα μακροπρόθεσμα στοιχήματα είναι στοιχήματα τα οποία αφορούν κάποια ποδοσφαιρικά γεγονότα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν ή θα ολοκληρωθούν κάποια στιγμή πιο μακριά στο μέλλον. Δεν αφορούν δηλαδή agones οι οποίοι γίνονται άμεσα μέσα σε μια-δυο μέρες. Τέτοιου είδους πονταρίσματα είναι αυτά που κάνει κανείς π.χ. στην αρχή της σεζόν για το ποια ομάδα θα κατακτήσει το πρωτάθλημα ή στην αρχή ή κάποια στιγμή στην εξέλιξη του Μουντιάλ, για το ποιος θα κατακτήσει το κύπελλο και θα ανακηρυχθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Τα συγκεκριμένα πονταρίσματα μπορούν να είναι αξιόλογα και να προσφέρουν καλά κέρδη, ιδίως αν έχει κανείς πληροφόρηση από νωρίς για το τι πρόκειται να συμβεί. Από την άλλη, το αρνητικό τους είναι πως τα στοιχήματα αυτά δεσμεύουν ένα χρηματικό ποσό κεφαλαίου σας και το κρατούν εκεί εγκλωβισμένο, μέχρι να αποφασιστεί εάν το ποντάρισμα είναι επιτυχημένο ή όχι. Μπορείτε δηλαδή να έχετε το ποντάρισμα σας δεσμευμένο για αρκετούς μήνες, μέχρι να πάρει μία ομάδα μαθηματικά το πρωτάθλημα στο οποίο θα έχετε εσείς ποντάρει.

Παίζοντας live στοίχημα σε agones στο διαδίκτυο

Όλες οι παραπάνω επιλογές που αναφέραμε, αφορούν τα παιχνίδια πριν την έναρξη τους. Η πλατφόρμα του live στοιχήματος αποτελεί μία εξέλιξη του ποδοσφαιρικού στοιχήματος και του στοιχήματος στα αθλήματα γενικότερα. Με τα χρόνια, γίνεται θα λέγαμε όλο και πιο δημοφιλής η live πλατφόρμα, καθώς επιτρέπει στους παίκτες να στοιχηματίσουν ακριβώς κατά την εξέλιξη του αγώνα, κάτι το οποίο κάνει τις αναμετρήσεις ακόμα πιο συναρπαστικές. Πολλές από τις παραπάνω αγορές, όπως για παράδειγμα το Ημίχρονο / Τελικό αποτέλεσμα, το αποτέλεσμα του αγώνα, το ακριβές σκορ, τα σύνολα Over/Under κλπ. Υπάρχουν διαθέσιμα και στο live στοίχημα. Οι στοιχηματικές ιστοσελίδες προσφέρουν μεγάλο πλήθος από αγορές και στο live με πρόσθετες δυνατότητες. Για παράδειγμα, σας δίνεται η δυνατότητα να στοιχηματίσετε στο ποια ομάδα θα κερδίσει στον αγώνα το επόμενο κόρνερ στο live ή ποιος θα είναι ο επόμενος παίκτης που θα πάρει κίτρινη κάρτα ή κόκκινη κάρτα κλπ.

Πώς να παίζετε με καλύτερες πιθανότητες αθλητικό στοίχημα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν παίζετε αθλητικό στοίχημα, είναι πως δεν υπάρχουν σίγουρα αποτελέσματα και στοιχήματα στο ποδόσφαιρο. Όση έρευνα και ανάλυση και αν κάνετε στις ομάδες και στους παίκτες, όση γνώση του παιχνιδιού και των πρωταθλημάτων κι να έχετε, είναι πιθανό να έρθει κάτι που θα σας σοκάρει και θα σας βγάλει εκτός προγράμματος. Αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να ακυρώνει όλη αυτή τη χρήσιμη δουλειά που όντως έχει καλά αποτελέσματα στις περισσότερες των περιπτώσεων. Οι λιγότερο έμπειροι παίκτες καλό είναι να ξεκινούν με πιο απλά πονταρίσματα, όπως είναι οι αγορές του νικητή αγώνα, αλλά και τα draw no bet ή οι αγορές διπλής ευκαιρίας.

Σαν γενικό κανόνα, καλό είναι να έχετε κατά νου πως θα πρέπει να στοιχηματίζετε σε ποδοσφαιρικές αγορές τις οποίες γνωρίζετε και σε πρωταθλήματα και ομάδες για τις οποίες υπάρχει πλούσια πηγή πληροφόρησης. Αν παρακολουθείτε για παράδειγμα την Premier League κάθε εβδομάδα, καλό είναι να επιλέγετε αγώνες του συγκεκριμένου πρωταθλήματος από το να επιλέγεται τυχαία γεγονότα σε αγώνες της πχ. της Γαλλίας ή της Γερμανίας, επειδή απλά γνωρίζετε κατ’ όνομα της ομάδες.

Βασικές συμβουλές για αρχάριους παίκτες στο αθλητικό στοίχημα

Μόλις κατανοήσετε όλα τα βασικά στοιχεία που αφορούν το αθλητικό στοίχημα, θα  μπορείτε να ξεκινήσετε να παίζετε στον στοιχηματικό σας λογαριασμό. Φυσικά θα έχετε πολλά να μάθετε και στην πορεία, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να ξεκινήσετε. Η καλύτερη τακτική γενικά σε όλα τα πράγματα, είναι να ξεκινάτε να μαθαίνετε κάποια πράγματα στην πορεία. Φροντίστε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές που θα σας κρατήσουν στο παιχνίδι και δεν θα σας κάνουν να απογοητευτείτε αμέσως και να εγκαταλείψετε, με το πρώτο κιόλας σφάλμα το οποίο είναι αναπόφευκτο.

Προσδιορίστε επακριβώς τα χρήματα του κεφαλαίου που διαθέτετε

Πριν ξεκινήσετε να στοιχηματίζετε ή να παίζεται γενικά σε τυχερά παιχνίδια, θα πρέπει να προσδιορίζεται επακριβώς το ποσό το οποίο θα χρησιμοποιήσετε ως κεφάλαιο. Τα χρήματα αυτά θα είναι αποκλειστικά για αυτή τη δραστηριότητα και θα πρέπει φυσικά να σας περισσεύουν. Έχετε υπόψη ότι ανά πάσα στιγμή αυτά χρήματα κινδυνεύετε να τα χάσετε, όπως αντίστοιχα μπορεί και να τα πολλαπλασιάσετε. Είναι το πιο πολύτιμο σας στοιχείο στο αθλητικό στοίχημα για αυτό φροντίστε να είστε πάντα προσεκτικοί.

Να ξέρετε ότι θα κάνετε πολλά λάθη

Στο αθλητικό στοίχημα τίποτα δεν είναι βέβαιο. Το μόνο σίγουρο θα λέγαμε είναι πως θα κάνετε σίγουρα πολλά λάθη. Αυτό δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί και να σας απογοητεύει, γιατί είναι ένα δεδομένο το οποίο ισχύει για όλους. Το ζήτημα είναι να μάθετε από τα λάθη που κάνετε  και να μην τα επαναλάβετε στην πορεία. Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα λάθη που επαναλαμβάνονται και τα οποία θα ξεπεράσετε γρήγορα. Αυτό θα κάνει αντίστοιχα το παιχνίδι σας πιο αποδοτικό.

Το απλό είναι και το πιο σίγουρο

Το να αναπτύξει κάνεις μία στρατηγική στο αθλητικό στοίχημα είναι σημαντικό. Αυτό που είναι πιο σημαντικό, όμως, είναι να μην μπερδέψει τα πράγματα και τα κάνει πολύπλοκα ενδεχομένως. Με τον καιρό θα αναπτύξετε όλο και πιο σύνθετες στρατηγικές Αλλά αυτή δεν είναι η πιο κατάλληλη προσέγγιση στην περίπτωση που είστε αρχάριοι στο αθλητικό στοίχημα. Υπάρχουν πολύ απλές επιλογές και πολύ απλά συστήματα που είναι εύκολο κανείς να κατανοήσει. Σε πολλές περιπτώσεις το απλό είναι και το πιο αποδοτικό. Ξεκινήστε λοιπόν με απλά πράγματα και πηγαίνετε σταδιακά σε πιο προχωρημένα.

Πως να βελτιώσετε τις ικανότητές που έχετε στο αθλητικό στοίχημα

Εάν παρακολουθείτε σχετικά στενά το ποδόσφαιρο, σίγουρα θα έχετε μία ιδέα για τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία συγκεκριμένων παικτών, ομάδων και αγώνων. Οι επιτυχημένοι παίκτες στο αθλητικό στοίχημα γνωρίζουν πολλές πληροφορίες σχετικά με τους αγώνες, τις διοργανώσεις και τους παίκτες. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται μετά από μελέτη και συνεχή ενασχόληση με το αντικείμενο, κάτι το οποίο θα πρέπει να κάνετε και εσείς για να αυξήσετε τις πιθανότητες νίκης που έχετε.

Εάν θέλετε να έχετε κέρδη από το αθλητικό στοίχημα, τότε θα πρέπει να κοπιάσετε. Υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες τους οποίους θα πρέπει να μελετήσετε και να δώσετε έμφαση στα στατιστικά στοιχεία των αγώνων, τα οποία ευτυχώς μπορείτε να βρείτε ευρέως διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Αναζητήστε στοιχεία και στατιστικά για το πρόγραμμα των ομάδων, για την αγωνιστική τους κατάσταση, για τους τραυματισμούς και τις τιμωρίες παικτών και την πρόγνωση του καιρού, για τα αγωνιστικά στατιστικά στην επίθεση και στην άμυνα, για τους στόχους και τα κίνητρα τους. Οι πληροφορίες αυτές των αγώνων υπάρχουν παντού, από αθλητικές ιστοσελίδες έως και το Facebook.

Μπορεί να φαίνονται όλα αυτά πολύπλοκα, αλλά με λίγη εξάσκηση και εφόσον βρείτε τις κατάλληλες πηγές στο διαδίκτυο, αυτή η διαδικασία μπορεί να αυτοματοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό και να σας βοηθήσει πολύ στους στόχους σας.

Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε το αθλητικό στοίχημα για να διασκεδάσετε και να βγάλετε χρήματα

Το ποδοσφαιρικό στοίχημα είναι το 2021 ιδιαίτερα διαθέσιμο, τόσο στο διαδίκτυο, όσο και στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στην Ελλάδα. Οι επιλογές των αγώνων που έχετε σε καθημερινή βάση είναι πραγματικά ατελείωτες και είναι δύσκολο πραγματικά να μην βρείτε αξία σε κάποιες από αυτές για να στοιχηματίσετε. Καλό είναι να μάθετε τις βασικές αγορές του στοιχήματος και εφόσον αποκτήσετε κάποια εμπειρία, να μπείτε σε πιο βαθιά νερά, γνωρίζοντας και πιο σύνθετες επιλογές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πάντα το πιο σύνθετο είναι και πιο καλό ή αποδοτικό.

Πειραματιστείτε με μονούς αγώνες στο δελτίο, με συστήματα και με παρολί δελτία. Έχετε, ωστόσο υπόψη, πως όσο λιγότερες είναι οι επιλογές που χρησιμοποιείτε στα δελτία, τόσο περισσότερες είναι αντίστοιχα οι πιθανότητες επιτυχίας που ενδεχομένως θα έχετε. Φροντίστε να διασκεδάζετε πάντα με το αθλητικό στοίχημα και να μην αποτελεί για εσάς αυτό μία μορφή εξαναγκασμού και εθισμού. Τέλος, φροντίστε να παίζετε με χρήματα τα οποία περισσεύουν και για τα οποία δεν θα στεναχωρηθείτε πότε εάν τα χάσετε. Απλά μην στοιχηματίζετε ποτέ χρήματα που δεν σας περισσεύουν στις στοιχηματικές επιλογές αγώνων.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε Livescore kino opap!

Δημοσιεύτηκε την ημερομηνία 23-07-2021 από Κωνσταντίνος Παγωμενάκης

Σχετικά με τον συγγραφέα

Κωνσταντίνος Παγωμενάκης

Απόφοιτος της Σχολής Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό στην πολιτική επικοινωνία και τις νέες τεχνολογίες. Διαθέτω περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρία στον χώρο του αθλητικού στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο και μεγάλη γνώση του τομέα αξιολόγησης ιστότοπων καζίνο και αθλητικού στοιχήματος στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Η τεχνολογία με συναρπάζει γι' αυτό και την ακολουθώ σε κάθε της βήμα στο διαδίκτυο!

Εμφάνιση περισσότεων δημοσιεύσεων από Κωνσταντίνος Παγωμενάκης
×
P