Νεα Ολυμπιακου ποδοσφαιρο

Μία δύσκολη μέρα ξημέρωσε μετά την οδυνηρό αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τα προκριματικά του Champions League, με τη Λουντογκόρετς τελικά να παίρνει την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Η Λουντογκόρετς είχε δείξει ήδη από το πρώτο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο Καραϊσκάκη πώς είναι μία αξιόμαχη ομάδαμε καλό ποδόσφαιρο και πως ο Ολυμπιακός τελικά δεν θα έχει καθόλου εύκολο έργο προκειμένου να πάρει την πρόκριση για τα play offs του Champions League.

1.

Προσφορά στοιχήματος χωρίς κατάθεση*

ΕπίσκεψηΕπίσκεψη
ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα
2.
stoiximan

Προσφορά καλωσορίσματος*

ΕπίσκεψηΕπίσκεψη
ΕΕΕΠ | 21+ | Παίξε Υπεύθυνα

Αυτό επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια και στο δεύτερο παιχνίδι των προκριματικών του Champions League. Παρότι ο Ολυμπιακός ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ, η Λουντογκόρετς ισοφάρισε και βρέθηκε μπροστά στο σκορ λίγο αργότερα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και ισοφάρισε με ένα πέναλτι κάνοντας το 2 – 2. αυτό ήταν και το τελικό σκορ της κανονικής διάρκειας του αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στη Λουντογκόρετς, που οδήγησε τις δύο ομάδες στη διαδικασία της παράτασης. Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ήταν πως έπαιζε με λιγότερο παίκτη, καθώς ο Μπα είχε λίγο νωρίτερα δεχτεί την κόκκινη κάρτα και αποχώρησε από το παιχνίδι, αφήνοντας την ελληνική ομάδα με 10 παίκτες και απέναντι τη Λοντογκόρετς με αρκετές δυνάμεις.

Νεα Ολυμπιακου ποδοσφαιρο

Η Λουντογκόρετς δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική τελικά στον έξτρα χρόνο της παράτασης, με τον Ολυμπιακό να είναι σαφώς κουρασμένος, καθώς ήταν αναγκασμένος να αντέξει περισσότερο για να καλύψει τους κενούς χώρους που του δημιούργησε η αποβολή του ποδοσφαιριστή του. Στη διαδικασία των πέναλτι τα πράγματα πήγαν καλά για τη Λουντογκόρετς και πολύ άσχημα αντίστοιχα για τον Ολυμπιακό. Η Λουντογκόρετς προηγήθηκε 2 – 0 στα πέναλτι και αυτό έκανε δύσκολη την συνέχεια για τον Ολυμπιακό, ο οποίος τελικά αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διεκδίκησης ενός εισιτηρίου για τους ομίλους του Champions League. Έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο και ο Ολυμπιακός είχε χρόνια να πάθει κάτι αντίστοιχο έως σήμερα.

 

Η εικόνα του Ολυμπιακού στον προκριματικό Champions League με τη Λουντογκόρετς

Παρότι ο Oλυμπιακός έδειξε μία αρκετά καλή εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο ημίχρονο αντίστοιχα ήταν εντελώς απογοητευτικό. Ο Ολυμπιακός είχε πάρα πολύ μεγάλα κενά στην άμυνα και αμυντική τακτική που γενικά αποδείχθηκε αναποτελεσματική και πολύ αργή. Πολύ κακός ήταν στην πίσω γραμμή για άλλη μια φορά ο Σεμέδο, όπως και με τη Νέφτσι. Ο Ολυμπιακός άφησε την κατοχή της μπάλας στη Λουντογκόρετς κάτι το οποίο δεν συνηθίζει, τουλάχιστον με ομάδες μικρότερης δυναμικότητας.

Σε μία προσπάθεια να καλύψει τα αμυντικά κενά, ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέντρο Μαρτίνς άλλαξε την αμυντική διάταξη με τρεις παίκτες πίσω. Αυτό, ωστόσο, δεν έδωσε αντίστοιχα την ευκαιρία ώστε ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει κάτι καλύτερο επιθετικά. 

Γενικά Φαίνεται πως ο Ολυμπιακος θέλει αρκετή δουλειά και μεταγραφικές προσθήκες και πως είναι αρκετά νωρίς για να βγάλει κανείς συμπεράσματα. Αποτελεί, όμως, μια πρώτη πειστική ένδειξη πόσο αυτός Ολυμπιακός πόσο εύκολο του είναι να σκοράρει, τόσο εύκολο είναι αντίστοιχα και να δεχτεί γκολ. Το ίδιο πράγμα είδαμε τόσο με τη Νέφτσι, όσο και με τη Λουντογκόρετς.

Αυτό στοιχηματικά αποτελεί μία καλή ευκαιρία για πονταρίσματα σε επιλογές Γκολ – Γκολ τουλάχιστον στη συνέχεια των προκριματικών που θα ακολουθήσουν και μέχρι η ομάδα να «στρώσει» αγωνιστικά.

 

Στα προκριματικά του Europa League με αντίπαλο τη Σλόβαν Μπρατισλάβας

Μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Λουντογκόρετς από τα προκριματικά του Champions League, η κόκκινη θα παίξουν πλέον στα play off του Europa, διεκδικώντας μία θέση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Αντίπαλος αυτή τη φορά του Ολυμπιακού θα είναι η Σλόβαν Μπρατισλάβας  Η Σλόβαν πήρε την πρόκριση στον προηγούμενο γύρο αποκλείοντας τη Λίνκολν Ρεντ Ίμπς από το Γιβραλτάρ. Ο πρώτος αγώνας ανάμεσα στη Σλόβαν και στον Ολυμπιακό θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Αυγούστου στον Πειραιά και ρεβάνς θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα, δηλαδή την Πέμπτη 26 Αυγούστου στη Σλοβακία.

Η Σλόβαν έχει πολλά κοινά σημεία με τον Ολυμπιακό, καθώς είναι σχεδόν κάθε χρόνο πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα της χώρας της ενώ προπονητής της ομάδας είναι ο πατέρας του πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού Βλαντιμίρ Βάις, ο οποίος επίσης αγωνίζεται στην ομάδα της Σλοβακίας. Πατέρας και γιος σου έχουν ακριβώς το ίδιο όνομα.

Στο παρελθόν η Σλόβαν έχει αγωνιστεί τρεις φορές με ελληνικές ομάδες. Την περίοδο- 1970-71 ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τη Σλόβαν στην πορεία του προς τον τελικό του Γουέμπλεϊ. Ο Ολυμπιακός το 2009-2010 απέκλεισε τη Σλόβαν στον τρίτο προκριματικό Γύρο του Champions League με δύο νίκες και ο ΠΑΟΚ σεζόν 2019-2020 αποκλείστηκε από τις λόγων στα play off της διοργάνωσης του Europa League

 

Τι θα συμβεί στην περίπτωση αποκλεισμού του Ολυμπιακού και το ζήτημα της Super League

Σε περίπτωση αποκλεισμού του Ολυμπιακού μετά το δεύτερο παιχνίδι της ρεβάνς στις 26 Αυγούστου επί της Σλόβαν, το αρνητικό σενάριο είναι ο Ολυμπιακός να μεταφερθεί στους ομίλους του Europa Conference League. Έτσι όμως, σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσει την Ευρωπαϊκή του πορεία είτε στους ομίλους του Europa League, είτε στους ομίλους του Europa Conference League.

Τέλος ο Ολυμπιακός αρχίζει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις του στην εγχώρια Super League στις 21 Αυγούστου 2021. Η πρώτη αγωνιστική δηλαδή της Super League θα προηγηθεί της πρώτης αναμέτρησης κόντρα στη Σλόβαν, έτσι ο Ολυμπιακός θα έχει κι άλλους αγώνες και επίσημα παιχνίδια έως την επόμενη ευρωπαϊκή του αποστολή.

Δημοσιεύτηκε την ημερομηνία 15-08-2021 από Κωνσταντίνος Παγωμενάκης

Σχετικά με τον συγγραφέα

Κωνσταντίνος Παγωμενάκης

Απόφοιτος της Σχολής Επικοινωνίας και ΜΜΕ στο πανεπιστήμιο Αθηνών με μεταπτυχιακό στην πολιτική επικοινωνία και τις νέες τεχνολογίες. Διαθέτω περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρία στον χώρο του αθλητικού στοιχήματος και των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο και μεγάλη γνώση του τομέα αξιολόγησης ιστότοπων καζίνο και αθλητικού στοιχήματος στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο. Η τεχνολογία με συναρπάζει γι' αυτό και την ακολουθώ σε κάθε της βήμα στο διαδίκτυο!

Εμφάνιση περισσότεων δημοσιεύσεων από Κωνσταντίνος Παγωμενάκης
×
P